Hjärtligt Välkommen till årsskiftesYoga, fortsättning-hela våren-Yoga och med en pranaladdad Yoga-detox-de-lyxig på egna villkor när sommaren börjar tassa in.

Jag erbjuder kundaliniyoga klasser på Minovera studio i Växjö såväl som i min ateljé i Hult utanför Alvesta. KundaliniYogatraditionen är väldigt mustig och otroligt rik på kunskap och tekniker. Tema jag valt vävs in i de förövrigt holistiskt utformade yogapassen.


Jag lovar en härliga handplockade kriyor ”recept”, mängder av vitaliserande andningstekniker och mantran samt avslappning till Peter Hesss klangskålar och tystnad.

Tema

Prana accumilerrar mellan hjärtat och nacken, den är sammankopplad med lungornas funktion och med inspiration. Prana är livskraft. När du har ett flöde av prana är upplevelsen att du är full av liv, du är laddad med energi, dina andningskanaler är öppna och du får ett positivare sinne. Vad ger dig kraft och energi? Prana finns i relationer, i vardagslivet, arbete, vila och rörelse. Prana finns i mat och är din andning Pranayama.

Apana är den nedåtgående kraften från naveln och styr alla funktioner som rör utsöndring. Den förknippas med utsöndring genom ändtarmen, urinblåsan, tjocktarmen, och könsorganen. Apana behövs för att för att ta itu med toxiner/gifter. Det ger dig också möjlighet att veta vad du behöver ha kvar och vad du behöver släppa taget om. Någon med för mycket Apana tenderar att vara långsam och lat, med en stark Apana kommer en känsla av trygghet och möjlighet att sätta den ena foten framför den andra.

Hjärtchakrat står för kärlek, glädje, passion och respekt och godhet gentemot andra människor. Det ses av många som kanske det viktigaste chakrat på grund av att det är hem för kärleken inom oss, som också ses som en av de största källorna till healing. Det är också det chakra som knyter samman de lägre vibrerande chakrana med de med högre frekvens. Dess element är luft.

Det neutrala sinnet är enligt kundaliniyogan den 4:e av tio kroppar. Yogan beskriver människans sinne och tankeprocess som tredelad. Det negativa sinnet – som kalkylerar vad som kan gå snett, det positiva sinnet – som kalkylerar vad som kan gå rätt. Bortom dessa sinnen, som fungerar som två poler, finns det neutrala sinnet. Det observerar och integrerar informationen från dina negativa och positiva tankar och fattar sen ett beslut utifrån hjärtat och i relation till ditt högsta syfte.

Kundalinikraften är Shakti kraft en feminin skapande kraft som sätter stagnerade trossystem i rörelser och bryter upp uttjänade strukturer för att skapa nya tillsammans med den maskulina Shiva kraften.

Detox
Ge din kropp extra uppmärksamhet under maj månad med härlig kundaliniyoga, pranamustig yogadiet och vitaliserande andetag. Rena kroppen och tankarna från gifter och putsa upp övertygelser så de stämmer överens med ditt verkliga jag. Utveckla Jag-styrka, släpp inbitna vanor för mer vitalare sådana. Detta är en DETOX som inte har med traditionell bantningskur att göra. Det är en tid av Vitalitet samt Själ och Självomsorg.
Att bryta mönster väcker alltid känslor, särskilt när det handlar om mat rutiner. Därför är det stärkande att göra det i gemenskap med andra. Här kan du läsa mer.

För information om anmälan tryck här…så svingas du vidare via etern.

Sofi heter jag som leder yogan och jag är utbildad kundaliniyogalärare. Jag är passionerad papier mache konstnär och utbildad symbolpedagog, frigörande dans och NIA (dans också), i Nlp samt i lösningsfokus. Jag arbetar även med kurser i enbart andning. Jag har en lång och bred erfarenhet av att föreläsa samt leda workshops i privat regi skolor och företag med skapandet som frigör.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor
070/443 44 67 eller info@yogaprana.se
Hoppas vi ses!
SofiSofi