Kundalini är en naturlig kreativ livskraft vi alla har tillgång till. För inte så länge sedan handlade utmaningen om överlevnad. Idag handlar det om överflöd, utmattning, informationsöverhettning, tristess, dopaminförvirring och corona.

När vi som kultur vänder oss utåt och upphör att leva i samspel med vårt inre liv förlorar vi djupare mening och känslan av rotlöshet breder ut sig. Vi glömmer bort det heliga med leva och att vi är en del av något större. Dagens livsstil kör många av oss personligen på grund. Vårt nervsystem håller inte för trycket. Vi blir utmattade och vår inre ekologi med organ, hormonsystem, körtlar, celler, blodomlopp går amok. Kundalini är livsgnistan, den läkande och kreativa kraften.

Snabba fix livsstilen


Precis som tandläkaren inte lovar att vi inte får hål i tänderna bara för vi gör en årlig undersökning behöver vi hitta metoder vi dagligen kan använda för att upprätthålla hälsan. Yogan erbjuder härliga pass för hela kroppen och erbjuder en uppsjö av välgörande andningstekniker som vi kan använda i smått och stort. Medveten andningen, det jag kallar andningspausen är den överlägsna och kanske det enda snabba-fix metoden som verkligen fungerar.

I KundaliniYoga utforskar vi och tar användning av kroppens magnifika energier.


I Kundaliniyogan är de flesta kroppsrörelserna enkla och möjliga att individanpassas. Rörelserna eller statiska kroppshållningar är alltifrån mjuka inåtgående till kraftfulla och målinriktade. Vig eller stel som ett kylskåp? Välkommen! Varje pass tar oss någon gång utanför bekvämlighetszonen för att tänja på våra gränser, triggar personliga och kulturella trossystem och tankar vi har om oss själva. Passen har till syfte att stärka vår uthållighet och öppna upp för flödet av ny energi att röra sig friare i kroppen.


Spring Cleaning!


Hur skönt är det inte att öppna upp fönsterna, släppa in friska vårvindar och städa ut vinterdammet. Det växer och gror, fjärilar fladdrar, tranorna skriker och kroppen vaknar upp av ljuset. Under min utbildning gjorde vi en yogadiet, den gröna eller den föryngrade som en slags inre rengöring. Detta har jag fortsatt med och du som vill är välkommen att hänga med på 1-11 dagars detox på ditt sätt. Du får listor med ingredienser som du kan använda dig av. I yogan kommer vi fokusera en del på lymfan, chakrasystemet och en massa härliga andningstekniker.

4/5 börjar Zoomyoga
Tisdagar är det Zoomyoga med samma tema för dig som inte får plats i salen eller vill yoga hemifrån.
Passet är mellan kl. 18.30 -20.00 varje tisdag framöver.

Du kan antingen välja att gå hela kursen (140kr/gång) eller enstaka gång för 160kr. Passet spelas in och är tillgängligt en vecka. Gratis prova på pass för dig som inte yogat med mig förut.

Skicka ett sms 070/443 44 67 eller till info@yogaprana.se och meddela att du kommer och sätt in inbetalningen före passet.
Se inbetalningsuppgifter nedan.
Länk:
https://us02web.zoom.us/j/81017445669

Anmälan till info@yogaprana.se
Inbetalningen till Bg.5032-0290 eller Swish 123-467 15 33 (F-skatt sedel).

Använd gärna ditt friskvårdsbidrag.

I ett pass är din andningen det centrala i varje rörelse. Du kommer få använda din röst eftersom den tillhör kroppen och är viktig för all kommunikation. Läkande rörelser i det inre så väl som yttre gör du till härlig musik eller tystnad. Varje gång mediterar du med ett mantra eller någon andningsteknik. En längre vila ingår också i varje pass – här kan du somna en stund. Detta är din stund med dig själv där du vänder blicken inåt för att vara kontakt med världen i ditt inre. För att stå stadigt i tider av osäkerhet. Hämta kraft, fokus och låta hämmande tankar tappa kraften över dig. I kundaliniyogan är syftet att vi kan känna oss trygga i att leva och verka i vår egen kropp.

Här kan du läsa om hur ett pass går till. Klicka på bilden under.

Med hänsyn till varandra i dessa Corona tider – använd gärna egen matta som du kan lämna på plats, det finns mattor att låna som du kan låna, sätta ditt namn och använda under terminens gång.
Antalet platser är också begränsade

Jag heter Sofi  Aronsson och är en multipassionerad kreatör, konstnär, kreativ coach och yogalärare.  I 15 år har jag arbetat med den helande kraften i skapande språk och uttryckande konst. Jag har erfarenhet av och anordnar även workshop av skilda slag för små och stora företag, skapande skola projekt, kommun, landsting, folkhögskolor och egna privata. Sedan 1 1/2 år tillbaka arbetar jag även med yoga samt med andningspausen. Andningen får alltid ett stort utrymme i mina klasser.


Bra att veta om att ta igen pass!


Om du av någon anledning missar ett pass kan du vara med på zoompasset eller be om länken till passet som spelas in. Vid längre kurser erbjuder jag ett extra tillfälle för den som missat ett pass. Jag har tyvärr ingen möjlighet att återbetala inbetald avgift, men du kan naturligtvis överlåta din plats till någon annan om något oväntat uppstår.

Kontaktuppgifter: Sofi Aronsson
Mobil; 070/4434467
mejl; info@yogaprana.se

Sofi