Kundalini är en naturlig kreativ livskraft vi alla har tillgång till.

När vi som kultur vänder oss utåt och upphör att leva i samspel med vårt inre liv förlorar vi djupare mening och känslan av rotlöshet breder ut sig. Vi glömmer bort det heliga med leva och att vi är en del av något större. Dagens livsstil kör många av oss personligen på grund. Vårt nervsystem håller inte för trycket. Vi blir utmattade och vår inre ekologi med organ, hormonsystem, körtlar, celler, blodomlopp går amok. Kundalini är livsgnistan, den läkande och kreativa kraften.


I Kundaliniyogan är de flesta kroppsrörelserna enkla och möjliga att individanpassas. Rörelserna eller statiska kroppshållningar är alltifrån mjuka inåtgående till kraftfulla och målinriktade. Vig eller stel som ett kylskåp? Välkommen! Varje pass tar oss någon gång utanför bekvämlighetszonen för att tänja på våra gränser, triggar personliga och kulturella trossystem och tankar vi har om oss själva. Passen har till syfte att stärka vår uthållighet och öppna upp för flödet av ny energi att röra sig friare i kroppen.

Kursstart den 13 april på Minovera och
19 april på Art och yogacenter i Hjortsberga.

  • önskar tekniker för att bibehålla din vitalitet
  • känna dig trygg i din kropp
  • önskar varva ner för att att bli mer fokuserad och i förlängning mer produktiv
  • sova bättre
  • har en önskan att hitta en lösning på smärta som traditionell medicin inte fått bukt med eller som ett komplement till konventionell vård om man har allvarliga problem. (Medicinskyoga som idag används i sjukvård är hämtad från Kundaliniyogan).
  • har vanor som inte är bra för dig som du vill bryta (nikotin, alkohol, mat, socker, negativt tänkande…)
  • hantera sjukdomstillstånd som kol, corona och astma
  • Skapa nya vanor
  • gått in i väggen eller befinner dig i ett vägskäl
  • vill bli mer kreativ

KundaliniYoga är holistisk yogaform som stärker din intention.
Temat för dessa kurs är – Lymfa och Vagus (klicka för info)

Varför inte passa på att göra en inre vårrengöring i kropp och sinne. I samband med yogan kan du välja fasta yogiskt med den Gröna dieten eller den Föryngrade dieten. Du får utan kostnad ett program med recept.

Anmälan till info@yogaprana.se
Sätt in kursavgiften på till Bg.5032-0290 eller
Swisha till 123-467 15 33 (F-skatt sedel) för att boka din plats.

Använd gärna ditt friskvårdsbidrag.


Bra att veta om att ta igen pass!


Om du av någon anledning missar ett pass är du välkommen till Hjortsberga. Du kan även komma någon av de andra tiderna om du meddelar mig först. Emellanåt erbjuder jag gratispass alla som deltagit är välkomna till.

I ett pass är din andningen det centrala i varje rörelse. Du kommer få använda din röst eftersom den tillhör kroppen och är viktig för all kommunikation. Läkande rörelser i det inre så väl som yttre gör du till härlig musik eller tystnad. Varje gång mediterar du med ett mantra eller någon andningsteknik. En längre vila ingår också i varje pass – här kan du somna en stund. Detta är din stund med dig själv där du vänder blicken inåt för att vara kontakt med världen i ditt inre. För att stå stadigt i tider av osäkerhet. Hämta kraft, fokus och låta hämmande tankar tappa kraften över dig. I kundaliniyogan är syftet att vi kan känna oss trygga i att leva och verka i vår egen kropp.

Här kan du läsa om hur ett pass går till. Klicka på bilden under.

Med hänsyn till varandra i dessa Corona tider – använd gärna egen matta som du kan lämna på plats, det finns mattor att låna som du kan låna, sätta ditt namn och använda under terminens gång.
Antalet platser är också begränsade

Jag heter Sofi  Aronsson och är en multipassionerad kreatör, konstnär, kreativ coach och yogalärare.  I 15 år har jag arbetat med den helande kraften i skapande språk och uttryckande konst. Jag har erfarenhet av och anordnar även workshop av skilda slag för små och stora företag, skapande skola projekt, kommun, landsting, folkhögskolor och egna privata. Sedan 1 1/2 år tillbaka arbetar jag även med yoga samt med andningspausen. Andningen får alltid ett stort utrymme i mina klasser.

Kontaktuppgifter: Sofi Aronsson
Mobil; 070/4434467
mejl; info@yogaprana.se

Sofi