Ge din kropp extra uppmärksamhet under maj månad med härlig kundaliniyoga, pranamustig yogadiet och vitaliserande andetag. Rena kroppen och tankarna från gifter och putsa upp övertygelser så de glimmar som guld. Utveckla Jag-styrka, släpp inbitna vanor och skapa ny vitalare sådana.

Att då och då vila och rensa kroppen är inte bara skönt utan stärker även immunförsvaret.

Detta är en DETOX som inte har med traditionell bantningskur att göra. Det är en tid av Vitalitet samt Själ och Självomsorg.
Att bryta mönster väcker alltid känslor, särskilt när det handlar om mat rutiner. Därför är det stärkande att göra det i gemenskap med andra.

“Springtime is when new blood starts coming in. It’s a good time to cleanse”.

En Detox kan hjälpa till med:

  • kronisk inre trötthet
  • oro och sömnsvårigheter
  • fokuseringssvårigheter
  • ryggbesvär
  • irritation
  • stärka immunförsvaret
  • mental rensning av tankar, irritation och nervösknutar
  • stärka kroppens energifält
  • stärka hjärtat

Med en Detox kan du ge kroppen en chans till vila, avgiftning och återhämtning. I yogautbildningen ingick en detox och fastän det var utmanande så tyckte jag det var så skönt att jag fortsatt med återkommande sådana.

Hur det går till

Du kommer få information om två olika slag av detox Den gröna dieten och Den föryngrande dieten och kan välja den som passar dig mest. Vill du fasta kan du även göra det.

Du kommer få information om de olika dieterna samt fasta och lägger upp din egen strategi för månaden.

OBS! Du bestämmer själv hur många dagar du vill detoxa. själv kör jag den under 11 dagar. Vill du bara hänga med på yogan går det bra.

Du väljer från listan och hittar egna recept du vill laga förutom de jag ger på förslag. Väldigt kreativt.

Lymfpass

Jag kommer ge fyra yogapass med fokus på vårt ovärderliga lymfsystem, levern och tarmarna som är det så kallade sophanteringssystemet.

Lymfsystemet är viktigt för vårt immunförsvar, bekämpa infektioner, avlägsna skadade eller främmande celler som till exempel gamla röda blodkroppar eller tumörceller. Håll lymfan i gång så behåller du din hälsa. Lymfan har ingen egen pump, så hela systemet är beroende av våra musklers sammandragning för att fungera.

Stärk ditt lymfsystem varje dag med långa djupa andetag, rörelser, muskelsammandragningar och näringsrik föda. Drick mycket vatten.

När våren äntligen slår ut i blommor och den där ljusa vitaliserade grönskan börjar skimra i trädkronorna är tiden som skapad för en härlig detox. Vi öppnar fönsterna, luftar ut vinterhalvåret, rensar kroppen och sätter i oss pranafyllda grönsaker och frukter i alla färger. En kreativ månad där du leker med recept du skapar och tillreder vackra smoothies och upplägg.


Anmäl dig senast den 7/4