Vill du fördjupa relationen med dig själv?

Vår kultur är ytlig, fylld av vilseledande reklam och fokuserad på drama, rädsla och brist. Att inte må bra, känna sig fel och ägna sig åt någon form av missbruk för att kanalisera känslor och uppleva en stunds frihet från det inre självsaboterande kacklet är inte konstigt. Men det behöver inte vara så. Vi har tur att det finns kriser, att vi hamna i botten eller går in i väggen. För ofta är det först där vi tvingas omvärdera vårt liv, bli en sökare och hitta sätt att gå vidare.
Vi har även tur att leva ett land där det är möjligt. Det finns en basal trygghet även om det inte känns så, som kan få oss att våga ut på det otrygga äventyret att utforska oss själva och innehållet i vårt liv.

Att prioritera sig själv

Att prioritera sig själv och sitt liv kan låta själviskt. Men alla som åkt flygplan vet att det är oss själva vi ska börja ge syre före andra om något händer. Hur det kan se ut finns det lika många sätt på som det finns människor. Det kan finnas perioder i livet där vi har mycket tid och andra där det knappast finns en stund över för oss själva. Oberoende av situationen kan vi medvetet välja ut pauser. ”Två timmars yoga varje vecka som bara är min tid” har jag hört flera mammor säga när de anmäler sig för en yogakurs. En bio i månaden, skriva en sida dagbok varje dag, korta medvetna andningspauser, en retreat om året, en skogspromenad varannan dag, en joydans i köket klockan 12 varje dag. Något återkommande som influera vår vardag, ger kraft och utrymme för vila, njutning och leende.

Skapande språk, lösningsfokus, yoga

För att komma dit, reda ut tankar, tillåta känslor, förstå kroppsliga reaktioner och knyta an till kreativitet och inre potential är skapande språk, yoga, andning förträffligt och väldigt fascinerande. Att gå vidare, nå mål, sätta igång krafterna som finns i visionen eller önskningen om det så handlar om pengar, arbete, hälsa, relationer eller något annat. Tekniker du sedan kan implementera i din egen livsstil och använda på egen hand.

Att fortsätta födas, utmana gränser och leka med tillvaron är något vi kan göra parallellt med alla de åtaganden och måsten livet mer eller mindre kantras av. Att gallra fram väsentligheter.
Vad annars ska vi göra?
Hålla ut tills en annan tidpunkt? Leva i jämna plågor tills slutet?

Vare sig du känner dig lockad och nyfiken på dig och ditt liv, har satt upp mål som kräver ett spritt nytt mindset eller desperat letar efter hjälp och tekniker för en outhärdlig livssituation är du välkommen till mina kurser eller jobba med mig privat.

information kommer snart om dessa…