Välkommen till det kreativa rummet.

Efter en intensiv period ”där ute”, fylld av upplevelser, kreativitet, utmaningar,  insikter, motgångar, rädslor, nya idéer har en massa känslor inom mig kommit i omlopp.  

Jag hade i min kreativa iver med all den passion jag har för att jobba med skapandet också försummat vissa behov. Jag kände tröttheten ta min kraft, och stressen som uppstår efter att ha levt på en hel del adrenalinkickar. Jag medger att jag är stört förtjust i dessa kickar som också är naturliga, men  i längden är det inte hälsosamt eftersom jag numera  vet att den inre lågan behöver en annan slags syre.

Men med lite hjälp från det världsliga tekniken som ibland går sönder, slutade internetet som är knutet till mitt hem att fungera. Genast gjorde jag då upp planer på allt jag skulle kunna göra tills wifi vågorna åter skulle flyta som vanligt.  

Planer, planer, planer, gör, gör, gör, borde, borde, borde, måste, måste, måste –  men jag orkade inget och det irriterade mig. 

Istället bestämde jag mig för att mysa framför teven och inte göra någonting? Låta producenter, skådespelare, tv värdar med gäster sköta underhållningen. Men tv utbudet är i min smak numer ganska bedrövligt för att inte tala om all osmaklig reklam som stör.

Att inte göra någonting, är att göra någonting!

Jag släckte då ner alla lampor och tände istället en brasa i kaminen. I timmar stirrade jag in i eldleken för att emellanåt gå ut med hundarna i den mörka  höstkyliga natten i regnet om  duggande mot huden. Det finns en vila i det färglösa, trygghet i trädkronornas siluetter och stammarnas stabila i sina rötter. Att det knakar till för att ett vilddjur rör sig i närheten har också en betydelse för den levande lågan.

I tystnaden gör själen sig hörbar!_redigerad-1Eldsjäl vs. Eldstjäl

Alla som möter mig vet att när jag talar om papier mache och skapande knappast kan sluta. Jag brinner för detta, jag vill ju försätta all världens kreativitet på fri fot och sätta alla människor i lekfullt skapande. En inte så liten utopi med andra ord.
Men jag har även i delar av mitt liv varit rejält utbränd med en kropp som inget orkar, medan tankarna spinner vidare i högsta hastighet som inget hänt.

De inre årstiderna

Jag behöver fortfarande lära mig även då jag har blivit bättre på att hantera den inre livslågan. Det gör jag bäst i tystnad och genom att tona in på den inre årstiden.  Vi människor är organiska varelser med cykler precis som allt annat i naturen även om vi har olika förhållande till naturens årstider.
Allt vi påbörjar, en idé eller ett projekt har också sina egna årstider som kanske inte har någonting gemensamt med den årstid som råder utanför  – men som har en process i aktivitet,  vila, utveckling, mognad och frukt.

Känner du att den yttre världen kan ta allt för mycket energi och ur lätt att det är att gå vilse i dess labyrint?

IUunder tysnad är det mycket som säger (1) vår tidsanda med facit länge i hand som visar en dyster statistik av utbrändhet och lugnande läkemedel  
Hur viktigt är det inte att dra sig inåt och låta en stor del av den yttre verkligheten sköta sig själv ett tag.Det finns saker som måste göras men det finns saker vi kan vänta med och säga nej till för en tid.
Låta tystnaden tala och koppla upp oss på vår intuition och lyssna på vad kropp och själ behöver.

I vilken säsong befinner du dig i?
Har du en vision, en dröm eller idé som du realiserar?
Vilken säsong befinner den eller de sig i?
Hur värnar du om denna eller dessa?
Vilka utmaningar hamnar du i?
Vad hjälper dig?
FACEBOOK; Välkommen till facebookgruppen för att dela dina kommentarer
https://www.facebook.com/#!/pages/RawArt-naturlig-kreativitet/234852813379012.

                                               Må gott och lev med vänlighet!

                                                                Sofi

Sofi