Papier Mache är skaparmetoden som läser lusen av prestationskrav, fult/fint värderingar och perfektionsattityd. Genom fritt skapande bryter vi mot de regler som i mångt och mycket förslavat barnasinnet och inser att vi visst kan. Kreativitet är ju livskraftens essens.

Lekis för vuxna må låta töntigt. Men lekfullhet besitter en enorm vital kraft som många av oss tappar då vi växer upp. Leken är så underskattad. Ordet skola som verb beskrivs med synonymerna – utbilda, fostra, träna, dressera, instruera, omplantera, sätta om. Ord som kan kännas lite väl påträngande av våra fria sinnen och lätt lägger slag på fantasins frispråkighet.

”It’s important that we don’t underestimate the play of children because it can produce a much more satisfyingly creative adult”.

Dorothy and Jerome Singer American psychologists

Även om det finns människor i vår omgivning som skapar och lärare som är super finns det allmän smal definition i kulturen om vad kreativitet är. Det är också under uppväxttiden många av oss tappar kontakten med vårt kreativa jag. Med lekens hjälp ger vi detta jag en naturlig plats i vårt liv att användas i vardag såväl som arbetet. Leken ger svängrum, högt till tak och alla som skapar blir exakt lika gamla. I lek finns inget misslyckande! Leken löser upp präglingar som skaver och hindrar oss för att leva närvarande, karvar fram det unika i oss och stärker självkänslan.

Bli lite Gud!

När jag var barn brukade jag sitta på bryggan och bli lite irriterad över att jag inte kunde nå ner med tårna för att vicka dem i vattnet.
– Om jag var Gud, tänkte jag, då skulle jag sätta in en vev vid knäna och förlänga benen.
När passionen för papier mâchén var väckt och jag började avancera från mina krukor till att göra folk av mindes jag mina Gudstankar.
– Nu är jag ju faktiskt lite Gud tänkte jag med den oansenliga pappersmassan i nävarna. Så tog jag och förlängde benen utan att fråga ens mig själv om lov. Dessa små personer kallar jag numera Lugnet. När jag ser dem blir jag lugn och minns vattnet som strömmade förbi med lekfulla blad dansande i virvlarna. Dessa dockor når ner till vattnet och Irritationen är helt bortblåst.

Kylskåpsmagnet, Möhippa, Hatt design, Kokruka, Fågelskrämma (Nordeas personal) Burk, Min Ateljé.


Kreativitet är intelligens som har roligt.

  • Gör dig själv som docka. Hur skulle du se ut tror du?
  • Ge dina högklackade skor en ny look att titta på istället för att vingla i dem. (Det gjorde i alla fall jag, vinglade alltså).
  • Gör krukor, skålar, burkar till hemmet som ingen annan har.
  • Skapa unika ramar.

Ju mer du börjar gräva bland idéer desto mer hittar du. Välj mellan olika metoder som du får experimentera med.

Papier Mache Workshops

Onsdagar
kl.17.30 – 20
300kr/gång
Hagalund1 Hjorstberga
1100kr för alla gångerna
Mestadels material ingår,
men ta med dig dina gamla högklackade om det är det du vill göra.

Anmäl dig idag genom att sätta in kursavgiften på
Bg.5032-0290 eller Swish 123-467 15 33
Begränsat antal deltagare.

“If you feel like you don’t fit into the world you inherited it is because you were born to help create a new one.” ― Ross Caligiuri


Här nedan kan du skriva upp dig på inspirationsbrevet och samtidigt få 20 lagar som stimulerar kreativiteten, årsbok – att vara en kreativ bonde och inbjudan till Tea Partyt med skapande snack varje månad!

Om du inte har möjlighet att komma vill jag ändå ge dig något som inte bara är roligt att göra, det är meditativt och gott också om du gör innehållet.

Om du vill veta mer närgående på hur, då kan du kolla Här! Det finns massor med snygga glasburkar att använda. Att leka med servetter och skapa egen design. Men papier mache kan du ta den tid du behöver. Ha kul!

Sofi