Hjärtat – epicentrum för vår inre styrka och outtömliga kraft. Det är inte bara en pumpande muskel, det är navet för våra djupaste känslor och mest genuina uttryck. I hjärtat bor beslutsamheten att stå upp när vi känner oss nerslagna, ursprunget till vår viljestyrka och vår envishet att aldrig ge upp hjärtats egen sång. Varje slag är en påminnelse om att vi är levande och vår inre livseld.

Det är i hjärtats kraft som våra drömmar formas till verklighet. Den drivkraften som sätter oss i rörelse, som gör det omöjliga möjligt. Hjärtat ger oss modet att gå längs okända vägar, att utforska nya horisonter. Det är vårt bultande kompassnål, alltid riktad mot sanningspunkten i vårt inre.

Denna kraft kan bryta igenom murar och bygga broar. Den är en enhetsstiftare, en källa till medkänsla och förståelse. Hjärtat har kraften att förlåta, att läka, att låta kärleken blomstra. I dess osynliga nätverk är vi sammanflätade med varandra, en påminnelse om vår gemensamma mänsklighet.

Hjärtats rytm är otroligt utsatt i dagens höga puls och ett informationsflöde utan dess like. Negativ stress driver många in i väggen får hjärtat att sluta sig, blodtryck att skjuta i höjden och skapa gynnsams klimat för infarkter. Låt oss inte underskatta hjärtats kraft. Det är vårt mest värdefulla transformationskärl för inre striden, vår sköld mot det negativa och vår fackla i mörkret. Det är kraften som kan omvandla våra liv och världen runt omkring oss. Ge ditt hjärta tillåtelse att slå i takt med dess kraft och låt dess resonans forma en värld av medkänsla, mod och oändlig kärlek. För i hjärtats kraft, där finns makten att förändra allt.”Tomhet är inte mer än en möjlighet efter avslut, ett fält av möjligheter, en chans att skapa något nytt och meningsfullt.”

I denna kurs utforskar vi de kraftfulla symbolerna av tomrummet, öknen och hjärtats kraft som grundstenar för personlig utveckling och själslig tillväxt. Jämsides med andra mytiska och sagogestalter har vi Lilith på plats.

 • Tomrummet representerar det outnyttjade potentialen inom oss, en plats där nya idéer och insikter kan födas.
 • Öknen är platsen för prövningar och självreflektion, där vi möter våra rädslor och demoner. Men i öknen finner vi också styrka och tillväxt.
 • Hjärtat symboliserar känslor, kärlek och passion, vilket driver oss att omfamna utmaningar och närma oss vår inre sanning.


Tillsammans är dessa grundstenar vår väg till djupare självförståelse och självkärlek, och de inspirerar oss att blomstra i vår inre öken, där hjärtat är vår starkaste kompass. Med skapande språk och uttryck mytiska gestalter kommer vi att navigera genom hjärtats labyrint, utforska dess korridorer och öppna dörrar till en fördjupad förståelse för våra egna känslor och vår inre komplexa värld. Vi kommer att lära oss att lyssna på hjärtats viskningar och tolka dess språk, för att i slutändan upptäcka den autentiska essensen av vårt väsen.

26-28 januari
fredag kl.15 – söndag kl.15

Hjortsbergagården
ett naturskönt område
1 mil från Alvesta
4150kr inklusive kurs, skaparmaterial, boende och alla måltider
Boka din plats 400kr (återbetalas ej)

Här sätter du in kursavgiften!

Bg.5032-0290 Swish 123-467 15 33

(Tillägg 100kr/natt för enkelrum, 120 för lakan, 125 för städning
av rummet för de som önskar det).

Sista anmälningsdagen: 10 januari
Anmälan är bindande och kursavgiften återbetalas inte
(kan eventuellt användas i någon annan kurs), platsen kan överlämnas.

Vi använder oss av

 • frigörande dans
 • ritual
 • mytens kraft
 • sagans läkning
 • kreativt skrivande
 • papier mache skulptur
 • process målning
 • kundaliniyoga
 • medveten andning,
 • soundhealing
 • symbolens kraft
 • cirkeln som samtal.


Skapande agerar som en spegel som reflekterar det sårbara inom oss som vi ibland trycker ner på grund av rädsla. Genom att kanalisera våra känslor och upplevelser i konstnärliga uttryck får vi en chans att ge vårt inre uttryck och röst, vilket skapar en kraftfull plattform för självinsikt och helande. Att omfamna och överskrida rädslan för sårbarhet ger oss möjlighet att läka gamla sår, befria oss från begränsande mönster och skapa äkta förbindelser med andra. Det öppnar dörren till ökad inre frihet och ger oss modet att vara sanna mot oss själva. Sårbarhetens kraft ligger i dess förmåga att låta oss vara mänskliga och autentiska, vilket skapar en djupare mening och rikedom i våra relationer och vår självkänsla.

hjärtan

Att vandra längs hjärtats väg är att ge sig ut på okända stigar ledd av längtan, och av den röst som gång på gång kallar dig till medvetenhet. Varenda cell i din kropp är redo för detta. Du existerar av denna enda anledning; att utforska den villkorslösa kärleken i mänsklig form.
Kajsa Ingermarsson

Kundaliniyoga är för dig som önskar en härlig, livsbejakande, holistisk och kraftfull yogaform med andlig praktik. Du stärker muskler och tänjer ut kroppen, frigör spänningar, balanserar ditt hormon och nervsystem och ger plats för ditt klappande hjärta. Kundaliniyoga är en dynamisk form av yoga som omfattar kroppsställningar, rörelsemönster, handpositioner, andningstekniker, fokuseringstekniker, mantran och olika typer av meditationer.

”Yoga handlar om att skapa utrymme där det inte finns något, att hitta lugn mitt i kaoset, att upptäcka fred i sig själv.”
– B.K.S. Iyengar

Kom med på en spännande resa, öppna hjärtat och utforska dess kraft. Denna kurs är en inbjudan till självupptäckt, helande och förnyelse. Oavsett om du har gått igenom prövningar eller bär på längtan efter något mer, så är detta din chans att låta ditt hjärta guida dig mot en djupare förståelse av dig själv och världen omkring dig.

Finns det någon dröm du inte bejakat?
Har något du önskat passerat utgångsdatumet?
Är det dags för en ny dröm att ta form?

Släpp din längtan fri och säg ja till hjärtats kraft att att agera. Stort eller smått. Att ta det där steget, öppna upp för vänlighet mot dig själv, låt vardagen som den är få färg, lust och flirtar.

Tillsammans skapar vi en trygg och stöttande miljö där varje deltagare kan öppna sina vingar och omfamna den kraft som bor i det egna hjärtat. Med en blandad kompott av myter, sagans kraft, kreativt skrivande, fridans, meditation, yoga, organiskt måleri, papier mache skulptur lirkar vi upp lås av förutfattade meningar om skapandets natur och du får tillgång till fantasi, skapande förmågor och fler sätt att belysa frågor du ställt eller inte tänkt på att ställa.

Förväntningar
Du kommer återvända hem med alster med symboler och upplevelser som kommer verka under lång tid. Tar du hand om dessa som varje frö och växt behöver ombesörjas kommer frukterna att göra mirakel. Övningar vi gör är enkla som du kan fortsätta tillämpa i ditt liv och använda på olika sätt även med dina nära och kära i alla åldrar.


”Lekens kraft är en sprudlande källa till kreativitet, där fantasin är fri att utforska och skapa utan gränser.”

Hjärtat transcenderar sin biologiska roll och blir en kraftfull symbol för kärlek, visdom och andlighet. Det guider oss med en tyst intuition genom livets val och erfarenheter. I hjärtats elektromagnetiska fält smälter vår inre värld samman med omgivningen, som osynliga trådar av samhörighet. Denna resa, som sträcker sig från blodets pulserande dans till den metafysiska dimensionen, väcker vår självinsikt och formar vår relation till världen omkring oss. Så hur kan vi inte fördjupa oss i detta komplexa och betydelsefulla hjärta, som bär hemligheter både om oss själva och hur du kan påverka ditt ödes väv?

Så frågan är: Är du redo? Om svaret är JA…..
Kom med i Gemenskapen!

”När kvinnor förenar sig med sina drömmar och kreativa kraft, föds innovation och förändring.”
– Kim Chestney


Hjärtligt Välkommen till denna workshop som kommer att väcka ditt hjärta och låta det slå i harmoni med din inre essens. Tillsammans ger vi hjärtat den plats det förtjänar och låta det vara källan till inspiration, kraft och kärlek i våra liv. Välkommen till en resa som kommer öppna ditt hjärta för en ny värld av möjligheter.


Jag har under åren haft mängder av uppskattade skapande workshop med olika teman. Jag är en stolt självlärd papier mache kreatör som skapat en hel värld av färger och myter i ladugården – Ateljé Baba Yaga.
Jag är utbildad symbolpedagog (myt, saga, intuitivt måleri, rituell dans symbolens kraft), NLP practitioner, Steg ett och två i lösningsfokus, frigörande dans, certifikerad kundaliniyoga lärare, klangyoga, gongspel och i medveten andning.
Jag driver Kindness Center i Växjö och Art och Yoga Center i Hult där jag regelbundet ger klasser av olika slag. Jag har även lång erfarenhet att jobba med skapande skola projekt, i företag, kommuner och landsting. The sky is the limit.
Jag drivs att visionen att skapa en färgglad, vänligare värld för människor, djur och natur, är hängiven idéernas kraft, hjärtats vägledning, lekens utrymme och smajlets smitta. 😊


”Hjärtat har sina skäl som förnuftet inte känner till.” – Blaise Pascal

För mejl med inspiration och nyheter, klicka på bilden ovan.

XXX
Sofi

Sofi