Välkommen till mötesplatsen för art, kreativitet, passion och entreprenörskap!

Det finns böcker som får våra inre världarna att skälva. Böcker som kommer som svar på vår bön. Ett bevis på att något i världen backar upp våra intentioner, ge oss handen när vi famlar i oidentifierbara känslor, gör oss seende när vi gått ”vilse” för att fösa oss in i en egen  unik riktning.

Skapandet hade blivit en del av mitt liv för jag var helt upp över öronen passionerad i papier mache  med hemliga drömmar som sträckte sig långt utanför den ram jag befann mig inom. Jag bodde i Israel och hade fått jobb på ett dagis med barn till kända konstnärer. Jag minns skammen över avundsjukan  jag kände över att de jobbade med sin kreativitet och intala mig att jobb med barn var något av det viktigast man kan göra. Att jag skulle kunna tjäna pengar på mitt skapande och ha ett eget företag fanns inte ens som tanke.  Det var ju liksom inga råd man fått under besöken hos syokonsulenten i skolan.

images (2)Det var då The artist way – med Julia Cameron eller Kreativitetsboken kom att rycka undan mattan under mina fötter. I denna bok (hon har skrivit mängder i ämnet) berättar hon om sitt konstnärskap. Hur hon drack sprit och jobbade som bokkritiker i ansenliga tidningar för att hon så själv inte vågade leva ut sina författardrömmar. Något som hon blev medveten om då hon ställdes inför ett livsval.  Antingen skulle hon sluta dricka sprit förmodligen sluta skriva eftersom dessa två verkade gå hand i hand. Eller så skulle hon finna en hälsosam livsstil för sitt konstnärskap. Hon valde det andra alternativet och tillbringade en längre tid med sig själv i naturen där hon började tillämpa metoderna och lära känna de kreativa processerna.

Dejta din inre konstnär – ett möte som rubbar cirklar!!!

Jo du har en, alla har vi med oss en inre konstnär men många av oss tappar kontakten med denna under uppväxttiden.
Bestäm ett datum varje vecka under en längre tid framöver för att hitta på något med dig och dig själv.

Om du tänker efter så finns det massor du vill göra som du skjutit på till ett tillfälle som kanske aldrig blir av.
Annars kan du leta efter något du själv skulle vilja göra, men hittills nöjt dig att se andra göra det från din sittplats i TV-soffan.

Tips!
-ta med kameran ut på äventyr så ni (du och din konstnär) kan fota tillsammans
-dansa
-gå på en konstutställning
-sätt dig på ett café och skriv en dikt eller ett vykort till någon som betyder mycket för dig
-gör en resa till en plats du alltid velat besöka
-måla
-bowla
-stig upp klockan fem för att lyssna till fågelkvitter (det har jag själv gjort idag).

Ju mer tid du tillbringar med din inre konstnär desto mer påhittig blir du i allt!

Tid är det första de flesta skyller på. Men det handlar inte om dagar eller år, en timme över har du säkert över till dig själv. Du kommer möta motstånd. Vara hur finurlig som helst med de mest övertygande bortförklaringar om varför det måste skjutas på er träff. Säkert kommer du glömma bort er dejt. Dessa tillfällen är som skapta för självkärlek och acceptans, men också för att bestämma ny tid och hålla den.

Ett möte med din inre konstnär är nämligen mycket intimt.

Denna bok är en bland några till som stöttat mig att följa mitt hjärta. Att jag idag  jobbar med det som får samma hjärta att sjunga.   Jag älskar det jag gör även när jag hatar det och vill göra något annat. Att gå utanför ramarna är läskigt, att ta tillvara på det som finns innanför dem är en utmaning. Det krävs mer än mod att göra verklighet av sina drömmar för det handlar oftast att agera innan modet infinner sig. Att skapa för att bli mer kreativ. Att riskera ansiktet, att inte bli sedd och hörd  men också att bli det.

När vi samarbetar med vår inre konstnär lever vi med ena ibland båda fötterna utanför trygghetzonen och där blir magin helt och hållet en naturlig del av livet.

Om du vill ha mer tips kan du gå in på min hemsida http://www.rawart.se och anmäl dig till mitt nyhetsbrev som alltid har ett aptitretande kreativt recept att bjuda på!

                             Sagolik Hälsning

                                   Sofi

.

Sofi