Jag inte träffat på en enda fågel som sitter och huttrar i holken när höstvindarna tränger på och väntar på inspiration eller bättre tillfälle att börja flyga. 

Så är det sällan med oss människor.  Vi har en idé till ett projekt, en känsla på vad vi skulle vilja arbeta med eller en längtan att sätta igång att dansa, resa, måla, skriva en bok. Denna finns inom oss, vi tänker på den och den växer sig frodig och flygfärdig i vår längtan och vi är precis till att sätta igång…..

Men så händer något!

Vi börja tänka på hur. Vi väntar på ”senare, en annan gång, ett bättre tillfälle, tills det känns behagligt”, vi pysslar med förberedelser tills vi storknar, tappar all inspiration eller avslutar vårt uppsåt innan vi ens börjat! Känner du igen det?

De flesta av oss lever två liv.Livet vi lever och det ännu olevda livet inom oss. Mellan dessa båda finns Motstånd!

demoner_redigerad-1Steven Pressfield dissekerar motståndet i minsta detalj i sin bok och min numera bibel ”The war of art”  där han nämner under min fria översättning.
”Motstånd är den mest förgiftade kraften på vår planet och skapar mer olycka än något annat. Motstånd deformerar vår själ,  får oss att förminska oss själva och bli en imitation av något vi borde vara snarare än den är det unika” jag” vi är född som. Motstånd är rot till missbruk, depressioner, att arbetsmarknaden idag ser ut som den gör och att skolsystemet vacklar”.

”Eftersom vi är en del av skapelsen räknas våra inre resurserna som naturtillgångar men en stor del av dessa förblir oanvända under vår livstid. VARFÖR!!!!
Jo för att motståndets kraft är snabbare än en excellerande kula, kraftfullare än ett lokomotiv och svårare att bli avgiftade från än crack och kokain. Den älskar att vi pysslar med all form av healing  särskilt när vi koncentrerar oss på våra tillkortakommanden, för den finns och kommer förmodligen göra oss påminda om sin existens varje dag”.

”Där det finns massivt motstånd finns också kärlek  – förmodligen är det så – att det vi känner mest motstånd för  – är just det vi skall göra. Motståndet är då en fingervisning om den kraft som just finns där” Därför är det bra att lära känna vårt motstånd istället för att sky det”. 

 Jag har utkämpat många världskrig med denna kraft,men har lät känna den och just en bok som Steven Pressfield ger mig bättre förståelse för dess slughet.

. Här delar jag med mig immunstärkande verktyg:

1 välj vänner som själva inte lever som slavar under uppskjutandet
2 gå med i en grupp som ger dig energi med människor som tar risker
3 skaffa några riktig bra citat att tatuera in i minnet
4 skriv ner skiten, låt den kritiska rösten få utlopp
5 ta små risker varje dag och skriv sedan ner dessa och klistra sedan fast en guldstjärna
6 rör på dig för då kommer du ur knoppen och ner i den visa kroppen
7 meditera och du kommer känna igen nyanserna mellan att äkta väntan och att skjuta upp
8 skapa fritt och lek mer- använd gärna recept ur min RawArtbok och stärk kreativitetsmuskeln
9 skriv varje dag ner fem positiva saker som hänt och som du skapat
10 skriv en lista med det du vill göra men inte vågar, gör det och pricka av
11 umgås med barn som lär sig gå och studera noga hur de hanterar ”misslyckande”
12 ta inte allt med dödligt allvar för dör gör vi iallafall
13 skaffa en planta, skrik att den ska blomma snabbt, se vad som händer och låt den vara en mentor

13 lyssna till din inre Ferdinand Matador inom dig…

GÖR DET, HOPPA, SÄTT IGÅNG, HANDLA!!!!!!!!!!
… vässa hornen, sparka, frusta och ge dig in i leken… 

Jag önskar dig en sagolik vecka!
mandala klippt_redigerad-1

 

 

Sofi