I fredags hamnade jag i en pinsam konflikt med mig själv.  Olika viljor i samma person (mig) överröstade varandra tills min kropp perplex blev ståendes mitt på golvet i över en timme. Jag tog ett pappersark (en väns råd) på ena sidan målade jag en blomma som representerade val ett, på den den andra sidan ett hjärta som representerade val två.  Därefter kastade pappret högt upp i luften för att låta det singla ner på ”den rätta sidan”  så många gånger tills det att ödesmagin, om något sådant funnits, veknade. Jag försökte lyssna inåt, vad hjärtat sa och det huvudet tänkte men upplevde bara brus. Meditation var det inte att tänka på. För att  att sortera mitt kaos ringde jag en vän och pratade så länge, att sista tåget som skulle ta mig till det ena valet gick. Eftersom den inre friden inte infunnit sig efter det att ”omständigheterna” tagit hand om det hela, bestämde mig för en cykeltur. Snart stötte på en vän som jag berättade om mitt lustiga beteende för. Istället för en Freudiansk analys föreslog hon att jag skulle kontakta någon hon kände som skulle åka till platsen där alternativet jag just sagt upp kontakten med hade börjat. Jag var tillbaka på ruta ett, men nu visste jag mitt val –  Jag skulle åka!

OLYMPUS DIGITAL CAMERABaba Jaga är en uppfostringsberfriade dam som paddlar omkring i en mortel och  bor i ett hus som dansar piruetter. Hon är en mor av tre mödrar i sagan om Baba Jaga och lilla Vasalisa. Vasalisas goda mor hade dött, men innan sista andetaget räckt sin dotter en docka som flickan fick lova att alltid  ha med sig, inte berätta om för någon och då och då ge lite mat. Fadern gifte sedvanligt om sig. När han inte var hemma vräkte Vasalisas nya styvmoder och styvsystrar elakheter över henne ”vem tror du att du är, inte kan väl du, tror du att du är något” pep de. Ju elakare de blev desto snällare försökte Vasalisa vara, för att få dem att sluta och tycka om henne. Istället beordrade styvmodern henne att hämta eld hos Baba Jaga i urskogen, en plats få återvänder från. För att hitta dit, möta häxans urkraft och utföra de omöjliga sysslor som Baba Jaga krävde, tvingades Vasalisa lyssna och handla efter dockans råd. Hon klarade det, fick elden i ett kranium för att mycket tveksam återvände till huset, där elden satte fyr på styvfamiljen. 

Jag har använt denna saga många gånger i mina kurser och varenda en har ryggat för Baba Jagas beteende och hur hon som moder kan kan behandla sin dotter som hon gör. Efter att fått insikt om Baba Jagas väsen och smittats av hennes kraft genom måleri och dans vill alla ha Baba Jaga som mellannamn.  Sagor har alltid en sanning klädd i färgrika kläder för att få oss att lyssna och kan vara en ”musa” för en kreativ entreprenör.

  • Utforska snällhetens natur, hur, när och varför vi använder den och de konsekvenser den kan skapa – på gott och på ont.
  •  Bli bekväma med att alla inte kommer gilla oss eller det vi gör.
  • Upptäcka falskheten i styvfamiljens förtryckande ord och inte låta oss styras av dem.
  • Lyssna och följa intuitionens vägvisning  när vi inte själva hittar eller vet vad vi ska göra.
  • Utforska egna förmågor genom att ta risker, utveckla vår  kreativa talang (ja alla har den).
  • Öppna upp för vår inre visdom och kraft genom att formulera vilda och underbara visioner utom räckhåll för det vi vet och kan idag. Vet vi inte vår vision går det ypperligt att formulera den med essenser. ”Jag använder alla mina talanger och resurser i mitt arbete,  mina medarbetare stöder mig och vi hjälper varandra att utvecklas, jag tjänar alla de pengar jag behöver” .
  • Lyssna till tveksamhetens trixiga natur så  vi inte ger upp intentionen på grund av rädsla för att misslyckas eller lyckas för att återvända till en bekväm men trist livsstil.
  • Vara nyfiken på det ännu olevda liv som ligger inbäddat i motstånd.

Vad hände med mitt slutliga val. De två gånger någon nämnt  kursen hade jag upplevt det där lilla, men kraftfulla fjärilsfladder som jag brukar känna i magen när intuitionen är med på ett hörn.  Det motstånd jag kände översatte jag  till trötthet och intalade mig att inte vara i den vigör kursen säkert krävde. Temat var konflikt,  ett ord jag omedvetet gärna undviker ( som sagt ) men därför ofta blir offer för den utan att veta varför.  Jag kände till kursen underfundiga upplägg, dessa kurser som gör det svårt att komma undan ett  intimt möte med sig själv. Det var omvälvande och en viktig kurs, precis det jag behövde i det läge jag befinner mig i.

Frågor??????
Vad får ditt hjärta att sjunga? Vad hindrar dig? Vad är motstånd för dig? Vad skulle du behöva släppa taget om ifall det du gör leder till success? Hur matar du din intuition dvs håller kontakten levande mellan dig och intuitionen?  Vilket skrämmer dig mest, ditt ljus och din kraft eller ditt mörker och dina svagheter? Tar du risker? Vill du ta mer risker? Vad hindrar dig? Om du vet med dig att du kan hantera ad som än händer skulle du våga mer? Vilka tankar och känslor skulle du vilja ha och känna? Vad kan du göra för att de blir verkliga?

    Dela med gärna med dig dina tankar!

Tips! Kvinnor som slår följe med vargar – Clarissa Pinkola Estes……. Movement medicin – Yaacov Darling Khan

                                                                          Jag önskar dig en sagolik vecka

                                                                                       Sofi

Sofi