skapandet är skisser, livet  kanvasenJag har en fråga: Har du tagit någon risk på senaste tiden?
En och en annan risk kanske håller doktorn borta från magen…men säkert är att en risk håller livet levande.Alla har vi fått och gett rådet -Va rädd om dig! Hur skulle det vara om vi bytte ut denna fras mot -Ta en risk!

Risker är läskiga. Vår inre kritiker kan uppvisa ett hysterisk beteende…för att rädda oss från att skämma ut oss eller andra var ställning ställs i dålig dager pga av att vi får för oss att ta en risk.

Kanske skapa negativa åsikter och gu´hjälpe – uteslutas ur gruppen. Men livet är en risk ända från tiden i livmodern tills det är slut. För att utvecklas behöver vi risktagande.

Nu talar jag inte om fallskärmshoppning utan de risker som vi kan ta i vardagen.

  • Att säga vad vi tycker och tänker på ett möte
  • Klä oss i ett plagg som vi verkligen gillar men som inte går i linje med vår vanliga garderob
  • Hålla blicken kvar lite längre än vanligt i ett möte
  • Ge en komplimang till personen framför oss i tåget
  • Ge en lapp med hotmejladressen till någon du känner du vill lära känna mer
  • Bjuda ut någon på lunch som verkar intressant
  • Eller varför inte spela in en film, även om håret inte är perfekt…..

Jag tar tjuren vid hornen en tidig morgon och spelar in filmen jag velat göra länge!

Ta en risk! from Sofi Aronsson on Vimeo.

De små risktagandet stimulerar till större för de lär oss att uthärda känslan av det känns obekvämt, läskigt, skrämmande eller helt enkelt fruktansvärt….känslan vi aldrig vänjer oss vid …eftersom vi inte kan motstå en större risk utanför den nyss förvärvade trygghetszonens gräns…. men vi lär oss att uthärda känslan… för att den gör gott… vi utvecklas… vi lever… lär oss av misstag…. lär oss att det går… blir medvetna att vi kan mer än vi tror, har talanger vi inte visste att saker och ting händer som ger livet mening… Ta en risk, planera in en risk, bli medveten om när ett tillfälle går förlorat då du skulle kunnat ta en risk…ta sen en igen, och igen och igen…var inte så rädd om dig… TA EN RISK!!!!! Håll dig Frisk med en RISK!

Med värme och hjärlighet (1)

Sofi