Den mäktigaste expansion sker i ditt liv är du vet dina begränsningar och sedan har modet att släppa dem.

Kundaliniyoga

Kundaliniyogan erbuder ett enhetligt och holistiskt system som ger energi, ett balanserat nervsystem och självkännedom såväl fysiskt, mentalt som emotionellt. Det är en yogaform som stärker ryggen.

Kundaliniyoga är en dynamisk form av yoga som omfattar kroppsställningar, rörelsemönster, handpositioner, andningstekniker, fokuseringstekniker, mantran (ljud/vibrationer) och olika typer av meditationer. Yogaövningar som kan utföras av ALLA och som samtidigt är effektiva och ger snabbt resultat.

Friskvårds investering, ätstörning, missbruksproblematik, ryggproblem, utmattning, hjärtpatienter, livsleda, Kol och astma…

Den används även med framgång i missbruks rehabilitering och ätstörnings problematik. Medicinsk yoga som är inspirerad av kundaliniyoga används i sjukvården, främst för hjärtpatienter och inom cancervården som ett komplement till den traditionella sjukvård. Det finns även studie på att yoga två gånger i veckan under tolv veckor har märkbart positiv effekt på svår astma/KOL symtom.

Du gör alltid yoga i din egen takt och det du kan utifrån dina förutsättningar.

Alla oavsett ålder, kön, kondition eller tidigare erfarenheter kan alla göra kundaliniyoga. Välkommen du som är nybörjare, vig eller stel som ett kylskåp, smidig, känner dig utmattad, stressad eller är i god kondition. 

”You have to bounce in life with joy. Your strength lies in your smiles and your songs.”

Så här går ett KundaliniYoga pass till?

 • Intoning
  • Vi tonar in med mantrat
   ONG NAMO GURU DEV NAMO tre gånger.
   ”Jag hälsar den obegränsade kreativa kraften och den inre visdomen som för mig från mörker till ljus”.
   AD GURAY NAMEH, JAGAD GURAY NAMEH, SAT GUTRAY NAMEH, SIRI GURU DEV A NAMEH tre gånger.
   ”Jag hälsar den ursprungliga visdomen, tidsåldrarnas visdom, den sanna visdomen och den stora osynliga visdomen”.

   Mina personliga tankar och min känsla för dessa ord.
   (Jag vänder mig inåt för att tacka, umgås och för att lära mig av den kraft som håller mig levande. Kraften som sköter mina andetag och mitt hjärta, mitt hormonsystem och läker sår. Kraften som ger mig idéer och uppslag och kraft att förverkliga dessa. Kraften som hjälper mig att se det som är sant och det som är skapat ur rädsla. Kraften som är kärlek).
 • Uppvärmning
  • Vi börjar med medveten andning och gör sedan några några uppvärmnings rörelser.
 • Yogapasset
  • Efter uppvärmning börjar själva passet. Inom kundaliniyogan består ett yogapass av en serie övningar (1-30 st) som görs i en viss ordning för att uppnå en viss effekt. Yogaövningarna är oftast mellan 1-3 minuter långa.
 • Avspänning – den långa vila
  • Shavasana, den längre vilan är alltid uppskattad då effekterna från yogapasset integreras i hela dig.
 • Meditation ofta med något mantra
  • Mantrameditationen eller en längre andningsteknik är själva huvudrätten i ett yogapass. Kundaliniyogan har en uppsjö av härlig musik och mantran som vi ljudar ofta tillsammans med någon form av rörelse.
 • Uttoning
  • Vi avslutar med välsignelsen
   May the long-time sun /Shine upon you,
   All love surround you.
   And the pure light within you.
   Guide your way on.
   Guide your way on sjunger vi 2 gånger.
  • Vi tonar slutligen ut med mantrat SAT NAM tre gånger. Mantrat betyder ”Jag är sann” eller ”Sanning är min identitet”.


Att skapa ett andningshål och en plats att landa på är något vi alla behöver i dessa tider. Att sluta ögonen och öppna dem inåt mot inre värden och världen för att lyssna, uppleva och vara närvarande. Att leva i kroppen, bli du med organ, hjärtat, andningen, celldelning, hormoner och känna en slags häpnadsväckande känsla av det egna inre universum som är sammankopplat med det större och allt annat levande. Att känna oss trygga i den egna kroppen precis som den är, är en födslorätt och ha tillgång till en inre plats för återhämtning, kontemplation och översyn.

Om Mig

Min utbildning gjorde jag på Stockholms Kundaliniyogacenter under ett och ett halvt år med superlärarna Anki och Klas. Jag har deltagit i Guru Rattanas fördjupningsworkshop ”The gift of womanhood” och har fortsatt att inspireras av hennes jordnära sätt att leda kundaliniyoga och den visdom hon besitter. Guru Rattana har gett ut flera böcker i ämnet.
Tommy Rosen är en annan lärare som jag ständigt inspireras av i mitt eget yogautövande och i mitt ledarskap.
Mitt konstnärskap, kärlek till dans, lekfullhet färgar mina pass.
Jag är utbildad symbolpedagog med skapande språkformer som (saga, myt måleri, dröm, dans), Nlp Practitioner med lång erfarenhet av skapande workshops i företag, skolor, privata evenemang i Israel såväl som Sverige.

Mina främsta yoga lärare

Mejlutdrag från kursdeltagare

Saknar redan dina yoga klasser, du är så jordnära och sån härlig inlevelser när vi yoga. Har yogat i 7 år men det är nu jag tänker yoga, andas och mår så bra.
”Kerstin”

Jag gör grodan, andas i 3 minuter och tänker på Dig med tacksamhet.
Jag försöker integrera alla Dina visdomsord.
Du får ofta påhälsningar av mina glädjefyllda tankar och känslor och jag mår så bra av allt Du lärt mig.
”Birgitta!

Uppskattar verkligen att du är avväpnande och ”vanlig” och
inte så ”gravallvarlig” som en del yogainstruktörer verkar… 
Lagom många i gruppen också och fin stämning!
”Marika”

Kundalini Yoga (1)