ArtMix, Myt & Yoga
Sommarkurs på Grimslövs folkhögskola
27 juni – 1 juli

Myter och sagor är sanningar klädda i vackra kläder. De äger generationer av mänsklighetens samlade kraft och erfarenheter. Även vår nordiska skapelsemyt har överlevt svältperioder och krig men håller samma hopp och stimulerar till skräddarsydda lösningar som tagit mänskligheten igenom utmaningar under flera årtusende. Många känner idag sig ur kurs i det massiva informationsflödet, klimatoro och åren med Corona har på vid gavel öppnat upp för de frågor människan alltid grubblat över.
Varifrån kommer jag?
Vart är jag på väg?
Vad är meningen?

I denna skapande workshop sätter vi tänderna, händerna och vårt klappande hjärta i den egna personliga myten och låter denna hitta plats och sammanhang i de större vi alla delar. Kropp, sinne och själ i samklang.

Med skapande språk lyfter vi fram det ögat inte lägger märke till och hör det som inte uttalas i ord. Vi kalibrerar med något inom oss som formulerar det osagda.

 • papiermache (den populära skaparformen som saknar regler, är omöjlig att kontrollera, väcker fantasin och får Jante tillsammans med perfektionisten att tappa talförmågan)
 • färger
 • rytmer
 • intuitivt måleri
 • kreativt skrivande
 • vitaliserande yoga
 • härliga andningstekniker lite då och då när vi behöver landa i tillit till processen.

Kreativitet är den naturresurs som ökar ju mer den används.
Vi blir kreativa och fantasifulla genom att skapa.

Skapande språk handlar inte om att kunna. Eller att skapa något perfekt. Det handlar inte om att vara fantasifull eller utbildning. Skapande språk har INGET med fint eller fult att göra utan handlar mer om leken, som är rötterna till all kreativitet. Är du nyfiken? Önskar mer energi i ditt liv? Vet att du har potential än du använder? Är trött på vara duktig, duglig och ständigt tillags för andra?

Här har du möjlighet att utveckla din kreativa sida och få tillgång till verktyg som du kan fortsätta med efter kursen?’Ständigt överraskas jag av skapandets underfundiga visdom
och människors förmåga att skapa.


”Det var en mycket givande kurs. Sofi är en fantastisk kursledare, lekfull, kunnig och rolig! Kombinationen yoga och skapande var häftig. Uppskattar verkligen att hon var avväpnande och ”vanlig” och inte så ”gravallvarlig” som en del yogainstruktörer verkar… Lagom många i gruppen också och fin stämning!
Jag har hållit på med en hel del skapande förut men yogan som jag inte alls var lika bekant eller bekväm med, kände jag var välgörande och den vill jag fortsätta med. Papier maché var jätteroligt och det tänker jag också jobba vidare med”.
Marika Blomberg Lagre

”Bästa kursen jag någonsin gjort”. Sif Forsman

” Då jag är en person som gillar strukturer och kontroll, var jag lite rädd för att detta skulle vara alltför flummigt. Men Sofi är en väldigt opretentiös person, jordnära och rolig. Hon är rak, inkännande och delar med sig av enkla tekniker som vi kan använda på vårt eget sätt, för att finna kreativiteten, lugnet och balans. Inget hokus pokus. Att få måla och kladda utan att tänka så mycket var befriande”.
Petra

LYX i all enkelhet och en unik RESA i ditt inre!

 • Lärarledd undervisning varje dag (5 dagar)
 • Fri tillgång till kurslokaler
 • Fri tillgång till gymmet
 • Kost (frukost, lunch, för- och eftermiddagskaffe samt middag)
 • Enkelrum, sänglinne, frukost och kvällsfika för dig som väljer helinackordering

Priser:

 • Pris för kost och logi: 4 700 kr. (skolans internat) 5 700 kr. (Ekhagens kurs och konferens, hotellboende).
 • Kost för dig som väljer helinackordering: frukost, för- och eftermiddagsfika, lunch och middag.
 • Logi: Enkelrum, sänglinne ingår.
 • Pris för kost2 850 kr. för dig som inte bor på skolan.
 • Kost för dig som inte bor på skolan: för- och eftermiddagsfika, lunch och middag.
 • Materialkostnad på 250kr tillkommer, swishas på plats.

För mer information och om du vill anmäla dig kontakta Grimslövs folkhögskola – expedition:
via telefon: 0470-76 37 00, eller via mail: fh-grimslov@kronoberg.se

Sofi har under de senaste tjugofem åren anordnat workshops i ämnet och lett flera sommarkurser på Grimslövs folkhögskola. Hon är stolt självlärd, passionerad papier mache konstnärinna, certifierad symbolpedagog, Nlp pratictioner och i lösningsfokuserande samtal. Hon är utbildad i frigörande dans och kundaliniyogainstruktör. Sofi har lång erfarenhet av mängder med workshops i privat regi, i små och internationella företag, skapande skola projekt, olika uppdrag för kommun och landsting.

Med värme
Sofi


Sofi