Den kreativa kvinnans väg!
100 nyanser av henne”
Sommarkurs på Grimslövs folkhögskola
26- 30 juni 2023


De flesta av oss är uppväxta och matade med förutbestämda beteenden och identiteter av det feminina som på olika sätt format oss, vår kultur och vårt förhållande till kroppen och naturen. Nu befinner vi oss i epoken där den feminina urkraften vägrar hålla sig i bakgrunden. Den klänning hon blivit iklädd spricker i sömmarna, fickorna rymmer inte längre de stora drömmar hon bär och den lust som generationer av kvinnor gömt i kjolens volanger hänger nu dinglandes i lösa trådar.


Låt oss lätta på korsettsnörena- släppa ut magen för att andas, kliva ur skorna och dansa och skapa för att befria vår potential från jante, perfektion och göra-bort-sig-rädsla.

Vi är mer än det vi säger om oss själva. Mer än det vi arbetar med. Mer än vår längd och vår vikt. Mer än vår sociala status. Du kanske känner du dig rastlös, trött, orolig, uttråkad eller att du saknar färg. Du kanske frågar ”Vad är det för fel på mig?” eller ”Är det så här det ska vara?” när du ligger och vrider dig i sängen under vargtimmen och grubblar. Kanske kännser du att något rör sig inom dig som vill ut?

Det är här skapande språk kommer in för att formulera det du inte kunnat sätta ord på. Det är här vi tar hjälp och vägledning av myternas kraftfulla arketyper och aspekter. Under våra dagar tillsammans kommer du lära känna flera nyanser av dig själv. Systrarna i världens äldsta myt från Mesopotamien är inbjudna, de som än idag 5000 år senare hjälper människor som gått vilse att finna mening i mörkertid och aktivera skapande krafter.
Är du redo för ett äventyr? Att låta din inre konstnär komma ut ur garderoben?
Du behöver inga som helst förkunskaper eller vara kreativ endast ett öppet sinne är bra att ha med sig i handväskan!


”Dörrarna till det vilda jagets värld är få men värdefulla. Om du har ett djupt ärr så är det en dörr, om du har en gammal gammal historia så är det en dörr. Om du älskar himlen och vattnet så mycket att du nästan inte klara av det, det är en dörr. 
Om du längtar efter ett djupare liv, ett fullt liv, ett sunt liv, så är det en dörr.”
― Clarissa Pinkola Estés

ANMÄL DIG HÄR!Kursinnehåll:

 • papiermache ( skaparformen med stort WOW som saknar regler, är omöjlig att kontrollera, väcker fantasin och lekens läkande och oemotståndliga kraft.
 • mytens visdom och sagans vägledning
 • frigörande dans till världens rytmer
 • intuitivt måleri
 • kreativt skrivande
 • vitaliserande kundaliniyoga
 • härliga andningstekniker lite då och då när vi behöver landa i tillit till processen
 • ljuvliga klangskålsmeditationer
 • glitter i massor

  Här kan du anmäla dig till sommarkursen på Grimslövs folkhögskola.

Kortkurser i Växjö och Hjortsberga


En dag med yoga och handplockade skapande uttryck.
Min mun är förseglad angående kursinnehållet, det får likt livet helt enkelt överraska dig.
Nästa kurs är i september!
(material, te, kaffe, praliner inkluderat)
Lunch och mellanmål medtages.

Anmälan senast …..
till kreativitet@rawart.seSofi Aronsson har under åren haft flera väldigt uppskattade sommarkurser på skolan. Hon är den självlärda papier mache kreatören som skapat en hel värld av färger och myter i ladugården intill huset hon bor i. Hon är utbildad symbolpedagog, NLP practitioner, i lösningsfokus och frigörande dans. Sofi har lång erfarenhet at workshops i privat logi, på arbetsplatser och i skolor. Hon har ett yogacenter i Växjö ”Kindness Center” där hon regelbundet ger flera yogaklasser i veckan och kurser i medveten andning.

Sofi