Den kreativa kvinnans väg!
100 nyanser av henne”


De flesta av oss är uppväxta och matade med förutbestämda beteenden och identiteter av det feminina som på olika sätt format oss, vår kultur och vårt förhållande till kroppen och naturen. Nu befinner vi oss i epoken där den feminina urkraften vägrar hålla sig i bakgrunden. Hennes klänning spricker i sömmarna, fickorna rymmer inte längre de stora drömmar hon bär på, smärtan i hennes hjärtan vill förlösas och lusten som generationer av kvinnor gömt i kjolens volanger hänger nu dinglandes i lösa trådar.


Vi är mer än det vi säger om oss själva. Mer än vår titel. Mer än vår ålder,
längd och vår vikt. Mer än vår sociala status. Mer än våra mönster.
Mer än det som hänt oss och vår nuvarande identitet.

Du kanske frågar ”Vad är det för fel på mig?” eller
”Är det så här det ska vara resten av mitt liv?”

”Skapa som om ingen tittar, dansa som om ingen bedömer,
lätta på tömmarna som om inget begränsar,
och våga som om inget skrämmer.”

Med skapande språk kan vi formulera det vi inte kunnat sätta ord på och vägledas av mytens kraftfulla arketyper och aspekter för att återvinna vår sanna personversion och livskraft. Den sumeriska myten om systrarna Inanna och Ereshkigal i världens äldsta myt är inbjudna, de som än idag 5000 år senare hjälper kvinnor som gått vilse i det patriarkatiska kulturen för att finna mening i mörkertid, omfamna ljus såväl som mörker och aktivera skapande nydanande krafter.

 • Släpp ut din inre konstnär ur garderoben, kylskåpet, bagaget du bär på eller perfektionideal du aldrig tycks nå? Öppna upp din dörr för en nyans av dig som vill tala och förgylla ditt liv med en gåva från dig själv. Låt en skapelse ta form och var med och skapa ditt unika orkelkort.

 • Du behöver inga som helst förkunskaper eller vara kreativ.
  Är du nyfiken? Har du varit barn en gång? Känner det där ”enough is enough” nu får det vara nog känslan?

 • Då är du helgarderad, då tillhör du den gruppen av kvinnor och tjejer som går kurser som denna.

 • Metoderna är enkla och du kan fortsätta att använda dem hemma med dig själv, vänner eller varför inte med barn i din närhet?

Orakelkort från kursdeltagare, vad är ditt budskap?

Allt vi går igenom kan vi dela med oss av. Ur vår berättelse och erfarenheter kramar vi fram ett arketypiskt budskap att skicka vidare.

Kurs i oktober.
Håll dig uppdaterad genom nyhetsbrevet längst ner på denna sidan.


Kursinnehåll förutom glitter;

 • papiermache ( skaparformen med stort WOW som saknar regler, är omöjlig att kontrollera, väcker fantasin och lekens läkande och intuitionens ledsagning.
 • myt, sagan, orakel, arketyp och symbol
 • rörelser
 • intuitivt måleri
 • kreativt skrivande
 • kundaliniyoga
 • härliga andningstekniker lite då och då när vi behöver landa i tillit till processen
 • ljuvlig klangskålsmeditationer

Anmäl dig till kreativitet@rawart.se
Tveka inte att kontakta mig för frågor.
Anmälan är bindande efter betalning,
men kan ges bort eller ersättas om någon står på kö.
Begränsat antal deltagare.

”Dörrarna till det vilda jagets värld är få men värdefulla. Om du har ett djupt ärr så är det en dörr, om du har en gammal gammal historia så är det en dörr. Om du älskar himlen och vattnet så mycket att du nästan inte klara av det, det är en dörr. Om du längtar efter ett djupare liv, ett fullt liv, ett sunt liv, så är det en dörr.”
― Clarissa Pinkola Estés

citat som inspirerar kvinnor


Jag har under åren haft mängder av uppskattade skapande workshop med olika teman. Jag är en stolt självlärd papier mache kreatör som skapat en hel värld av färger och myter i ladugården – Ateljé Baba Yaga.
Jag är utbildad symbolpedagog (myt, saga, intuitivt måleri, rituell dans symbolens kraft), NLP practitioner, Steg ett och två i lösningsfokus, frigörande dans, certifikerad kundaliniyoga lärare, klangyoga, gongspel och i medveten andning.
Jag driver Kindness Center i Växjö och Art och Yoga Center i Hult där jag regelbundet ger klasser av olika slag. Jag har även lång erfarenhet att jobba med skapande skola projekt, i företag, kommuner och landsting. The sky is the limit.
Jag drivs att visionen att skapa en färgglad, vänligare värld för människor, djur och natur, tror på idéernas kraft, hjärtats vägledning och lekens utrymme.

Väl mött!
Sofi

Sofi