Självsabotage är våldet som inte alltid syns. Vi slår ner på oss själva som värsta mobbare. Vi håller inne med åsikter och dissar vår rätt att att finnas. ”Vem tror du att du är! Du är så ful! Vänta tills att du gått ner i vikt! Du måste ta ytterligare en kurs i ämnet innan du sätter igång. Du har inte det som behövs. Du är för gammal/ung/oerfaren/en idiot/misslyckad. Töntig är du också! Tro inte att du är något”!

Hade någon sagt detta till dig på gatan, hade kanske någon förbipasserade ryckt in eller kallat på polis. Den inre rösten blir en del av vårt sätt att leva, vara och göra och vi lär oss hålla god min.

Handen på hjärtat, är du en person som aldrig tillåter dig att lyckas?

Som gång efter annan sätter käppar i hjulet för dig själv, förstör eller skjuter upp viktiga saker som sen aldrig blir av? Du förbiser dina styrkor och ser enbart dina tillkortakommanden. Du bokstavligen letar efter ursäkter till att det inte är någon idé att ens försöka få till en förändring, oavsett situation du befinner dig i. Alla löften du gett till dig själv om att ta tag i ditt nya liv. De är så många att du har slutat räkna för länge sen.

Varför sätter du krokben på dig själv?

När du låter perfektionen och rädslan styra går du omedvetet in för att sabotera för dig själv. Men varför? Med enbart vilja har vi svårt att rå på omedvetna krafter som drivs av överlevnad. Kraften som lever i våra mönster, ursäkter och vår självbild blir en del av vår identitet. När vårt kulturella jag lever ett anpassat liv som har väldigt lite att göra med vårt äkta jag, använder vi livsenergin till att trycka ner vår vår livsenergi. Vi blir utmattade, griniga, dricker alkohol, äter det vi inte får enligt dieten vi håller på med, gå loss med kontokortet och köper kläder som inte passar eller ännu en bok om hur vi ska få självförtroende.

Hoppas är hoppa med S.

Att hoppas något förändras eller vänta till ett annat tillfälle är att lura oss själva – vi måste möta rädslan. Vi måste ta det där steget mot alla odds och stå ut med att rösterna fullkomligt sliter och dra i oss i stycken för få oss att backa tillbaka in i välkända vanor och lägga intentionen på hyllan

Den primitiva hjärnan vs. själen

När den äldsta, primitiva, instinktiva delen av hjärnan håller i rodret strävar denna efter status quo (håll dig till gruppen så de inte stöter ut dig och du lämnas till ditt eget öde och blir uppäten av vargar) har själen och självaste evolutionen andra planer för oss. Vår potential är en naturkraft och när vi väljer att bruka den får vårt liv mening. Vi finner styrka inifrån, men precis som vi dagligen måste borsta tänder för att slippa karies måste vi dagligen förse denna vilja med näring.

Självsabotage får oss att tro, utan att inse det, att det är bättre att inte gå framåt och inte göra förändringar, utan att stanna i den position vi redan känner till och där vi felaktigt upplever
att vi har kontroll.”

-Silvia Sanz-

– Håller du fast vid övertygelser, livssituationer, vanor även om de inte är bra för dig?

– Känner du att du har mer potential inom dig är du använder?

– Skjuter du ständigt upp det du egentligen vill göra?

– Underskattar du din insats och skulle aldrig kunna be om lönehöjning?

– Viftar du bort komplimanger?

– Är du deprimerad?

– Drivs du av stress?

– Låter du vikten sätta sig i vägen för dina drömmar?

– Står du med kylskåpsdörren öppen utan att veta vad du egentligen är sugen på?

– Fyll i själv………………………………………………………………………………………………………………………

Konst”ig”?

Som barn skapade vi naturligt eftersom livsenergin är kreativ, i rörelse och utvecklande, men som de flesta av oss lägger band på under uppväxttiden. Det vi gjorde skulle bli fint, jämföras och betygsättas och vi skulle undvika misslyckande och inte göra bort oss.
Det finns en anledning till att länder med diktatur förbjuder dans och konst och att de friare länderna har system som sätter de skapande krafterna under kontroll likt de vilda djuren i djurparker.

Återaktivera ditt skapande DNA

Det är enkelt att aktivera vårt kreativa DNA. Barnet inom oss lever alldeles i närheten. Skapandet är både medicin och ett sätt att räcka ut handen till vårt kreativa jag med barnets mentalitet. Jag har själv gått igenom processen och håller den igång samtidigt som jag varit med om hundratals uppvaknade från vuxenhypnosen i kurserna jag gett. Det händer något profant när vuxna låter det inre kreativa och visa barnet få plats. Först i kursen de går och sedan på jobbet, i relationerna, i kontakten med sig själv, i drömmar och sätt att välja, skapa och behandla sig själv.

🌸Med skapande språk får du tillgång till enkla sätt att täcka upp för det ord inte kan uttrycka.

🌸Du kan belysa din situation från olika vinklar, även utifrån.

🌸Viljan som inte räcker för att besegra drakar får uppbackning av den kreativa kraftkällan inom dig som gör det möjligt att sätta ner foten för eget och yttre förtryck, ta ett steg eller ett skutt utanför trygghetszonen.

🌸När du skapar aktiveras den högra delen av hjärnan. Enkelt beskrivet – är denna del befriad från ditt bagage, den lever i här och nu tiden, tänker helhet och därför hjälper oss att distansera och ifrågasätta negativa tankar.


I de kurser jag ger har jag alltid en intention att väcka den skapande kraften och med enkla metoder göra det möjligt för deltagarna fortsätta hemma.
Att skapa en trygg atmosfär för levande gruppdynamik med högt till tak och en plattform för alla att ta plats.

Den 4e mars kommer jag hålla endagskursen i skapande språk och uttryck, den första i sitt slag.

I sommar är det sommarkursen på Grimslövs folkhögskola.

Bor du i Växjö trakten är du välkommen att yoga med mig på Kindness Center där jag även håller andningskurser och coachar.

4 Mars kl.10-18

Sjukbidrag vid 25

Läkning är aldrig bekväm och inte heller när vi gör något vi egentligen inte vågar precis som alla i sagorna, Att leva på sjukbidrag vid 25 års ålder är ingen hit och väldigt skamligt. De mörka tvingande krafterna hade härjat inom mig under flera år tills jag tappade all kraft och gav upp.

Andning och Uttryckande konst

Under min tid på ett av Stockholms största sjukhus hade jag sett allt för mycket när det handlar om psykisk ohälsa. Istället drogs jag till alternativa metoder och började med frigörande andning – en process som gjorde mig varse om att det inte var fel på mig, Mitt mående var symtom på ett obalanserat samhälle.
Med uttryckande konstterapi fick jag språk som hjälpte det trasiga och nedtryckta inom mig komma till tals och mitt kreativa, nyfikna levande jag att träda fram.
Skapandet satt mig i kontakt med min intuition som jag började följa trots den märkliga resa den förde mig in på. Ja jag skulle stanna i Israel kände jag starkt under ett besök där, ja jag skulle säga upp min plats på universitetet, ja jag skulle säga upp mitt sjukbidrag som beviljats under ytterligare ett år, ja jag skulle lita till processen…..!

Bokslut och ny berättelse

Så kom papier mache in i mitt liv och alla de dagar i åren som jag inte riktigt levt började spraka av liv och skjuta upp som snödropparna i trädgården. Att visa upp de jag skapade var värre än alla de farligt äventyrliga resor jag gjort runt om planeten. Men jag gjorde det, kämpande mot rädsla och inre röster. Började sälja mina saker, hålla kurser, föredrag trots att jag varje gång jag tog ett nytt steg ville hem.

Livet utanför och innanför bekvämlighetzonen

Och så försätter det, jag ta fortfarande steg utanför min bekvämlighets zon för att vara kontakt med livskraften. Jag är mer trygg med den och det otrygga än tryggheten i alla försäkringar och fast jobb.

Utbildningar

Med mycket erfarenhet har jag sedan gått olika utbildningar:
Symbolpedagog, Frigörande dansledare, NLP, Lösningsfokus som jag praktiserat under många år.
Utbildade mig till yogalärare för några år sedan. Ett resultat av den inre rösten som varsamt förslog den då jag inte mådde bra, hade fått frozen shoulder igen, hälsporre och kunde inte jogga som var ett sätt för mig att hantera rädslor och hämta kraft ifrån.

Det var här jag upptäckte hur väl skapande språk och uttryck passar med yoga och andning som helhet – hur dessa tillsammans eller var för sig (andas gör vi ständigt dock) kan förse oss med kraften att hantera inre stress, beroende och ge oss kraft att handla efter hjärta och hjärna som de unika personer vi är.

Välkommen att anmäla dig till kursen!
kreativitet@rawart.se
Hålla kontakten om vi inte har det?
Klicka på brevet under så får du på stuts något som kan vara bra att ha.

”Sluta stå i din egen väg. Sluta komma med ursäkter. Sluta prata om varför du inte kan. Sluta sabotera dig själv. Bestäm vilken riktning du går i och vidta åtgärder. Ett beslut i taget, ett ögonblick i taget.”

― Akiroq Brost

Med värme,
Sofi🌸🌸🌸

Sofi