Välkommen till mötesplatsen för kreativitet, art,
                     passion och entreprenörskap!

 Denna vecka vill jag dela med mig av en för mig inspirerande berättelse om mod, uthållighet, passion, att tro på sig själv när ingen annan gör det  och att följa sitt hjärta!

mirav              ” the nightclub”

Jag tvekade en aning innan jag tog den smala trappan ner i mörkret ledsagad av min vän Daphna som entusiastiskt hade berättat om DET fantastiska dansstället i centrala Tel Aviv. Vid sista trappsteget fortsatte en korridor in till en nedtonad lokal med bardisk, dansgolv och djupröd varm inredning. Fastän jag vanligtvis inte gillar nattklubbar upplevde jag här en familjär stämning som fick mig att känna mig väl till mods. Snart förstod jag varför. Mitt bland alla gäster, rörde sig en kvinna med fylligt vackert rött hår, klädd i smäcker klänning med en självklarhet och närvaro som fick människor att svärma runt henne. Jag fick veta att hon hette Meirav, var fransyska och nattklubbens ägare.

                        ”från glad städerska till nattklubbsdrottning”

Meirav hade just flyttat till Tel Aviv när hon besökte nattklubben Laila och genast känt att hon ville äga stället. Varje gång hon var där som gäst, påminde hon alla om sina planer som ingen annan än hon själv trodde på.   Men så hände något!!!! Städerskan dök en dag inte upp och genast anmälde sig Meirav att ta över jobbet. ”Att städa toaletter och diska stora grytor gick utmärkt, jag gjorde det noggrant och gladeligen eftersom jag visste att jag en dag skulle äga stället”, berättar hon, Så hände något, en gång till!!!!! Ägaren bestämde sig att sälja Laila och Meirav var förstås redo och blev nattklubbsdrottningen som skulle driva Laila under flera år, till drösen av stamgäster och annat folk inklusive en smålännings stora glädje.

             ”volontärarbete med föräldralösa hiv-smittade barn i Afrika”

För något år när jag fick veta att Meirav gett sig iväg för att jobba som volontär i Afrika var jag säkert inte ensam om att bli förvånad. ”Där mitt i Etiopien, bland de fattigaste av de fattiga och bland  de föräldralösa Hiv-positiva barnen fick jag uppleva äkta kärlek ” berättar hon då jag träffade henne förra månaden. Bilder säger mer än ord så jag överlämna resten av berättelsen till denna korta film, en näsduk rekommenderas. 

http://www.youtube.com/watch?v=jxkrODgTyLc&sns=em

                          ”skapa ett jobb som passar den vi är”

Jag träffar fler och fler som följer sitt hjärta, skapar ett jobb som passar livsstilen de önskar och den karaktär de är, istället för att passa in i mallar som författats av någon annan eller vuxit fram under flera decennier i ett samhälle. Samtidigt är det många som väljer bort sina drömmar och talanger för att ”samhällsrösten” säger att det inte går att leva på dessa. Gamla trossystem som kan behövas konfronteras på ett djupare plan eftersom vi dag behöver drömmar och talanger för att skapa nya arbeten och hänga med i världsliga förändringar.  Det är här lekfull kreativitet, lust och passion kommer in i bilden. Nya vindar blåser – och jag gillar det!  

                                    ”tillbaka till Afrika”

och denna gång kommer Meirav få lön. Under tiden jobbar hon för Air France ett arbete hon stormtrivs med och jag har nyligen fått ett Fb-utskick om en  nattklubbskväll i Lailas anda. Att serva resenärer, vara nattklubbsdrottning och volontärarbetare  i Afrika, vilken levande ”mix á  la Meirav”.

meirav

Vad har du för tankar om arbete? Jag är nyfiken!

Jag önskar dig en sagolik vecka!
Sofi

http://www.rawart.se

fram - Kopia copy

Sofi