Kundaliniyoga är också dans! Dans är dans. Dans är sin egen rörelse. Dans får oss att hitta tillbaka till de flera tusen olika rörelser vi använde som barn. Men dans är också något många känner rädsla för, det har jag upplevt många gånger i mina workshops. Dans kan skrämma vettet ur folk. Jag älskar dansa och gör det ofta men känner ändå lite pirr i att göra det offentligt. Att gå ut på min gräsmatta och göra sit ups och jogga omkring skulle vara något helt annat än sätta på musik. Därför gjorde jag det, skjuts ut utanför trygghetszoonen.

Det är nu vi måste våga verka utanför det vanliga snacket, ta våra drömmar i besittning, vår sanning, det vi tror på och vara medskapande till en värld vi önskar. Jag blev såååå inspirerad av videon från ett sjukhus i Madrid och bestämde mig för att dansa på mitt sätt och varje gång jag dansar blir det något nytt.

Mantrats betydelse

Ek Ong Kar Sat Nam Siri Wahe Guru
Ek Onnng Kaaar, Sat Naaam S’ree, Wha HayG’roo

Ek (One) Ong (Creator) Kar (Creation)
Sat (Truth) Nam (Name or Identity)
Siri (Great)
Wahe (Beyond description, “Wow!”)
Guru (Dispeller of darkness, Teacher)

För mig handlar det om att vara medskapare i skapelsen, våga vara i min och möta sanningen – att det faktiskt är wow och att det är möjligt att transformera destruktivt mörker.Dansa in vårens vitsippor och fågelsång, andas, tillåt vibrationerna i din röst klinga sig in i varenda cell, känn vinden, sjung med hjärtat, ge dig hän, ha roligt! Är det ovan vid att dansa själv kommer det kanske det kännas som en publik sitter och kritiserar dig. Förmodligen sitter du själv på åskådarbänken också. Men dansa dig igenom, visa vad skåpet hädan efter ska stå!

Sat Nam

Sofi