Välkommen till mötesplatsen för kreativitet, konst, passion och entreprenörskap!

Händer det att du i jämförelse med någon annans liv upplever ditt trist och färglöst. Det har jag gjort många gånger och kommer på mig att göra med jämna mellanrum. Förloppet går antingen blixtsnabbt eller kravlar sig obemärkt in och skapar energiläckage som dränerar mig  på energi.

Visst vet jag bättre. Alla har sitt mörker, sitt ljus, sina motgångar, rädslor, framgångar. Så fort vi kommer någon in på livet avslöjas en annan verklighet än den i rampljuset. Men ibland spelar föreställningarna oss spratt. Eller hur?
F (3)Med penna, papper och ord kan vi bryta oss in i vår verklighet och lära känna oss själva på nytt. När vi tagit oss igenom skräp, de ärvda, kulturella eller hastigt ihop tråcklade trosföreställningar finns kan uppleva en autenticitet – en plats där vi blir mer än vi upplever oss vara.
En känsla av att vara närvarande i det egna livet. I kontakt med  det som är. Men till skillnad från avunden och annat otyg kan det hopplösa bli hoppfullt, det vi inte kan bli en möjlighet och inse att vår omöjliga sits inte kommer att vara för evig. Vår potential och våra drömmar blir tydliga. Till och med vardagen får krydda genom upplevelser av färger, smaker, lukter och känslonyanser.

Med dagboken kan hitta vi en aldrig sinande källa belägen i våra inre trakter. När vi inte är i kontakt med dessa upplever vi  hålet som det ofta kallas. Hålet vi fyller med att köpa mer, göra mer, jobba mer, äta mer, spela mer, är respektlös i våra relationer…..

Några Dagboks varianter!

Morgonsidor – ge dig tid att varje morgon att skriva tre sidor uppmanar Julia Cameron i sin bok ”The artist way” eller ”Kreativitetsboken” som den heter på svenska. Släpp fram och släpp ut och du rensar blad tankar och känslor, det du borde tänka och göra och det du verkligen känner och i hjärtat vill göra. Det är så du blir kreativ i livet och i den konstart du är dragen till.

Drömbok – vårt undermedvetna är vist och tala till oss genom bilder som för vårt medvetna jag många gånger verkar uppåt väggarna. Vi måste förstå drömmar på drömmars vis. Det är som vi har ett inre orakel som med sitt kryptiska språk ger oss en gåta att lösa genom att stiga ur vår logiska analyserande. Jag fick en upplevelse av mitt jobb jag idag gör långt tidigare i en dröm. Skriv ner dina drömmar och dessa kommer lära dig att förstå vad de förmedlar.

Insiktsfångare -att ha en  dagbok tillhands i väskan för att skriva ner våra plötsliga infall och insikter. Vårt visa själv talar till oss ständigt med vårt sinne är fullt av en massa brus som gör det svårt att höra vad det har på sitt hjärta.
Det finns en risk att dessa värdefulla ”aha” eller ”hm” eller ”wow” kan vara utsatta för hot i form av bekvämlighet eller logisk analys. Att tatuera in dem  en dagbok och pyssla om dem gör dem levande i vårt liv.  .

Visionsdagbok – skriv ner din vision, befäst dina önskningar, klipp ut bilder som ger dina ord must och tydlighet. Ju mer du pysslar om dina visioner desto mer upplevs de som sanna för att bli sanning.

Tacksamhetsdagbok – tänk att samla allt du är tacksam för bli medveten om allt du har. Underbart, eller hur? Vi blir under uppväxttiden programmerade att vilja ha, att inte känna oss nöjda. Ja vårt ekonomiska system bygger på det. Genom tacksamhet får vi en bas i tillvaron där vi fortfarande önskar och vill ha men där vi själva väljer. Samtidigt vilar i det vi har, är och har gjort.

Hälsodagbok– om det är något du går och bär på som är tungt, smärtsamt och skaver. Något du inte kan släppa och som du klamra dig fast vid fastän du inget hellre vill än släppa det. Bestämd dig för att under fem dagar skriva ner alla känslor eller allt du inte känner, dina tankar och annat som gör dig ofri och sjuk.  Oavsett vad du bär eller har så kan ditt skrivande hjälpa till att lätta på situationen.

Frigörandekreativitetsrecept
Välj en dagboksform och bestämd dig för att utöva den minst 14 dagar!

 

Jag öskar dig en sagolik vecka!

mandala klippt_redigerad-1

 

Sofi