Välkommen till platsen för art, passion, kreativitet och entreprenörskap.

Fråga?
Igår fick jag en fråga från en kvinna som desperat önskade tips om hur hon skulle kunna upprätthålla kontakten med den vildhet hon funnit i sig själv efter en längre retreat hon deltagit.

                                                                                          Svar!
färgKöp en stor pappersrulle, en sådan  man täcker golvet med när man målar väggar. Klipp ut ett papper så stort att du själv får plats. Häng upp det på en vägg eller lägg det på golvet.

Plocka fram alla slags färger du har, ett ”måste” i sammanhanget är dock vatten eller acrylfärger som täcker och ”ha hög röst”. Lägg några rejäla klickar på en (pappers)tallrik.
Ha en uppsättning penslar i alla storlekar eller klipp ut olika storlekar från en disksvamp till hands.
Klä dig i oömma kläder.
Lås dörren och stäng av mobilen.
Bestäm dig för hur lång tid du ska hålla på…minst en halvtimme rekommenderas. Sätt en klocka!

Nu är det du och det vilda inom dig, och er kommunikation er emellan är färger.
Använd de olika penslarna och hitta frihetskänslan inom dig och öva dig i att acceptera din eventuella ofrihet.
Försök inte ens släppa på kraven, kom som du är (det är mer än tillräckligt )måla.
Förmodligen kommer känslor avlösa dig, där du upplever med hela dig att du först ska göra än det ena (ringa den personen) och än det andra (göra i ordning garderoben)….MÅLA ÄNDÅ!!!!
Du vill inte..okey, det är bara en vilja…MÅLA ÄNDÅ!!!!
Du tycker det ser anskrämligt ut…MÅLA ÄNDÅ!!!!
Du känner dig förbannad, olustig, löjlig och mitt i allt en pirrig känsla av frihet att kleta ut färgerna, dutta och blanda precis som du vill….MÅLA ÄNDÅ!!!!
Du minns tillfällen när du tillrättavisats, påpekande från andra där du känt dig underlägsen eller rent av skämts…MÅLA ÄNDÅ!!!!
Du minns drömmar du haft, härliga minnen med någon som du kanske inte längre träffar eller rent av inte längre lever…MÅLA ÄNDÅ!!!!

Det vilda, det levande, det ouppfostrade…din inre konstnär är ofantligt klok och kommer lära dig släppa kraven. Era möten ska inte leda till mer än frukosten du åt i morse…för att få vitaminer i kropp och själ, livsenergi, njutning. Dejta din inre konstnär fortsättningsvis varje dag för en tid. Du kommer efterhand hitta mer sätt att uttryck dig. Enjoy the process!

Motståndet du känner är bevis på att du börja läkas, hitta tillbaka till dig själv och komma i resonans med det  du lagt dig av med för att passa in! Måla vidare!!!!

Kom ihåg: Det finns inget misslyckande, öva självkärlek och behandla din målning som om den som målat är fem år.

                                         Sagolik Hälsning till nästa gång!
                                                              Sofi

Sofi