Vad skulle du göra om du fick göra vad du ville under ett år?
Denna fråga ställde Thomas di Leva oss gillare på sin Facebook sida.

3 marsSjälv tänkte jag genast att jag skulle resa mer.
Men det kändes inte helt sant, så jag ställde samma fråga igen högt och tydligt!

Det jag verkligen, verkligen kände när allt kom till kritan var att jag skulle vilja odla. Köpa ett växthus och så frön och lökar för att följa gro processen. Vattna, klippa rosenbuskar och gödsla mina trädgårdsland. Ägna tid att lukta på kaprifolen och göra flädersaft. Skörda varsamt och skapa vackra klorfylldproppade drinkar och en festmåltid som jag skulle bjuda vänner på. Jag skulle ägna tid att studera baggarnas design, biets beteenden och fåglars rörelser. Lägga granris över alla plantor före vinterkylan. Medvetet. I närvaro.

Drömmar är symboler sätter igång en härva av rörelser på alla plan. Det handlar inte enbart om att bokstavligen stoppa mina verkliga händer ner i verklig jord, få skit under naglarna och bli svettigt klibbig så att det märks om någon lägger handen på min rygg.

gåva hemsida Symboler med en ”good feeling” påverkar vårt hormonsystem som har en enorma inverkan på vår hälsa. Stresshormonet kortisol är en enveten hormon är den mest dominanta och för mycket av denna vara,  gör att vi ställer in oss på stressens fight och flight mode. Genom fantasi som föds ur symbolönskande stimuleras dopaminet som även kallas lyckohormonet. Vi kan känna att vi mår bättre även om situationen är den samma, vilket leder till att vi börjar bejakar andra tankar och handlingar som kan leda till positiva förändringar.

Symboler gagnar även vår kreativa förmåga då det locka oss ur kontroversiella teorier och vanemässigt tänkande. Det tar oss in i en upplevelse där vi kan få alla möjliga insikter som har med oss själva att göra, våra relationer, arbete eller vad det nu kan vara.
Symboler låser oss aldrig fast vid en dimension, är aldrig påstridiga utan erbjuder oss nya vinklar från alla håll och kanter som påverkar både vårt medvetna jag och det undermedvetnas källa.

Så än en gång: Vad skulle du göra om låt oss säga stöter på en Alladinlampa med en ande i som erbjuder dig ett år som du helt fritt få forma och göra exakt vad du vill?

skriv                                              Ha det bäst till nästa gång! Sofi

 

 

Sofi