Hur bra känns det inte när man bestämmer sig för nyårslöftet. Det där NYSTARTS löftet.
Att en sista gång njuta av olater och slippa eventuella samvetskval eftersom det ska bli ändring. Sen. Snart. Imorgon var det já! Om du har svårt att hålla ut i förändringsprocessen så hoppas jag att detta kan inspirera dig.

 

Jag vill ha vaniljsås!!Själv satt jag den trettioförsta december och drack sista kaffetåren med minst tre chokladbitar till …. för sista gången.

….sen följde 4 dagar med koffein och socker avgiftning och huvudvärk (en yxa in i bakhjässan).

Femte dagen bar det iväg till första kursen på den trettonmånader långa kundaliniyoga utbildningen som jag bestämt mig för att göra. Varför? Jo…

I höstas kände jag mig trött och håglös efter en intensiv period. Världsläget med människor på flykt, flickor som tvingas till prostitution, den frånstötande nyvalda presidenten i USA, hur djur hanteras, klimatet… och jag kände att jag behövde…

Förankring, jag behöver jorda mig och få hjälp att stå stadigt för att inte förlora fotfästet och använda min kraft och mina resurser ännu mer. Det var min insikt men också min bön. Svaret kom krypande och snart förstod jag att det yoga som var det jag skulle göra. Ganska oväntat. Jag är inte den mest flexibla i världen precis. Och jag är en dansare.

Alla beslut och varenda nystart börjar UTANFÖR BOXEN med det vi har erfarenheter, mönster, vanor och verktyg vi använt hittills av i vårt liv.

Att inte dricka kaffe är en utmaning för mig, liksom det är att inte äta choklad och lakritsgrodor då och då. Det går.  Liksom det går att göra yoga en gång per dag. Men det går…

Så händer det!
Några dagar i nyhetens behag och inspiration sätter SUGET igång. Högst obekväma känslor griper tag i psyket och förlamar viljan. Inspirationen falnar och kraften i viljan rinner ur.

Jag vill ha kaffe skriker något inom mig…och annars vill jag ha … VANILJSÅS eller creme bole (vad nu dessa märkliga desperata önskemål uppenbarar sig ifrån)….. otrygga hemlösa känslor som en spenatdrink inte få tyst på.

present på hemsidan

Förändring är  en process som de flesta av oss inte gör i en på studs. Det gamla invanda är slugare än så. I know! Därför har jag varit riktigt noga med förberedelser och utformat strategier.

 • att verkligen bli tydlig syftet med målet. Varför jag inte vill/kan fortsättas om förut.
 • då viljan inte alltid är med på galoppen och därför behövs förstärkning av andlig kraft (yogan, andningsövningar och jag läser en bön från boken A year of miracles som Marianne Williamson skrivit).
 • dagbokskrivande där jag kan släpp ut allt…ilska, sorg, idéer, goda minnen, saknad, drömmar, ensamhet, besvikelse, egna åsikter, glädje, det som gör livet heligt – rensa i röran
 • förtydliga min intention med bilder med symboler och citat som stimulerar fantasin och väcker känslor som matchar (våga hoppet, inre frid, glädje, kraftfull, inre trygghet…) bild är fantastiskt för detta ändamål
 • rörelse –  dansa till läcker musik i vardagsrummet och numer yoga
 • skriva ner målet och sätta upp delmål
 • fira små framsteg – VIKTIGT VIKTIGT
 • i Yogautbildningen har vi alla en ”buddy” vi ska ha kontakt med två gånger i veckan
 • ger mig tillåtelse att komma upp på banan igen om det skiter sig – perfektionism har ingen plats i gänget
 • två månader i taget beslut
 • vända tankarna, jag sluta inte med… till … jag börjar med…

OBS!!!! komma ihåg: när det känns som värst är när nya mönster och vanor bildas

Jag har ”misslyckats” med många ”BÖRJA OM PROJEKT”. Men! Jag vet att varje nystart ha släppt ifrån sig frön som grott i det omedvetnas bördiga jord för att så småningom lägga sig i mina tankar och vanor, ta plats och kalla mig att vilja börja om en gång till. Förändring på röstnivå är en djup process.

Att BÖRJA OM är en process och  Vi börjar aldrig på samma utgångspunkt!

”Turn your hurts into healing, your wounds into wisdom and
YOUR PAIN INTO POWER!
Robin Sharma

Att förändra något på ROT NIVÅ har sin tid. Det handlar inte bara om vårt egna liv utan allt det som det är vävt samman med som samhälle, släkt, kultur, vänner, erfarenheter, läggning och det rotsystem som sträcker sig flera, flera generationer bakåt. Att göra den minsta skillnad påverkar mer än vi tror och det borde vi vara stolta över.

 Jag hoppas att du fått inspiration av det jag skrivit. Hör av dig om du vill jag ska förtydliga något.
Och jag vill gärna höra hur du gör. Vilka strategier du använder.

Idag har det gått 19 dagar och idag har jag tagit ytterligare beslut och jag är verkligen verkligen stolt över mig själv!

untitled-design-29

Sofi