-.. .... .....Under sommaren har jag umgåtts med Ur Modern Hel….

mitt ”jag vet inte hur många år” – projekt. Äntligen är framsidan klar, näsan pudrad,  håret flätat och hennes olika läggningar och personligheter har börjat flytta in i den gröna klänningen. De små mössen som emellanåt i oanmälda besöker ateljén har inte varit behjälpliga alls som de i askungesagan.

Remsa för remsa har jag låtit henne bli till, utan att veta riktigt hur jag ska göra eller vad det ska bli.

  • Vad ska du ha den till? Hur lång tid har det tagit?
  • Jag vet faktiskt inte och det är ju det som är grejen.

Det jag dock vet är att alla tusentals remsor jag har hållit, håller och kommer hålla i mina händer har haft, har och kommer att ha betydelse i mitt liv. Skapandet öppnar upp en dialog mellan mig och en slags allsmäktig kraft genom min lustigkurriga Musa. Ofta står jag och lyssnar till något inspirerande när jag skapar som på filmen nedan då jag med hull och hår låter mig föras ner i det omedvetna där arketyperna huserar.

Kreativitet är inte bara målade tavlor, det är en kraft som vi kan använda till att se i mörker…och där finns mycket att finna….

Clarissa Pinkola Estës gåva till världen har och betyder enormt mycket för mig och andra kvinnor världen över. Hon images darkhar har mängder av skatter som kommer i form av  audiobooks som jag rekommenderar för alla som vill lära sig se i mörkret, ta sin kreativa kraft i anspråk och åter börja yla….själv köper jag mina  HÄR!

 

Vår nation är uthungrad på kreativitet och många har tappat sin relation med denna kraft. Det syns i tv utbudet, den enorma mängden av spelsajter och vanor med lugnade piller  Alla bantningsmetoder som ska sätta stopp för hunger fungerar oftast inte heller eftersom hungern inte handlar om mat.

Utan mina drömmar hade jag kanske aldrig börjat skapa. Jag älskar drömmar och är tacksam för att jag under min yogautbildning åter börjat drömma starka drömmar som jag minns för att jag skriver ner dem.

Det finns en berättelse om någon som står under en gatlampa och letar efter sin nycklar. En förbipasserande frågar var personen tappat dem.
– Där, säger personen och pekar ut i mörkret.
– Varför letar du här då, säger förbipasserande.
– Därför att det är ljusare här, får han som svar…..

Genom våra drömmar ser vi i mörkret där nycklar till oss själva finns.

Vill du veta mer om drömmar och hur du förstår dig på dessa är du välkommen till detta föredrag som jag ger i Växjö.

 

Drömmar (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3740

Sofi