creative coctail veckans

                              Är drömmarna verkliga?

Mina är det. På den punkten är jag helt säker…

Jag befinner mig just nu i verkligheten som började med en dröm om en vit stad belägen intill ett hav. Jag ville dit men ett berg låg i vägen. Jag försökte klättra över, ta mig runt  från olika håll men hade ett jäkla sjå. Tillslut började jag gräva mig fram under berget sen minns jag inte om jag kom fram  eller om det var där verkligheten tog vid. Inte genast.

En lång tid följde där min  drömdrömmar blogg inte verkade spela någon som helst roll i min utmanande tillvaro. Jag glömde bort den – men den glömde inte bort mig utan började gro som ett frö…

Några år senare stod jag på taket av det hus jag då bodde i. Jag kunde ana Medelhavet ett stenkast bort mellan hustaken och vita lådliknande hus omgav det jag bodde i – alla vita.

Plötsligt mindes jag drömmen. När jag  berättade för vänner om det märkliga sammanträffandet fick jag veta att Tel Aviv kallas ”Den vita staden”.

För dig som känner att drömlivet kan ha en poäng eller är nyfiken på denna enormt fria, kreativa sida som varje natt tar dig ur boxen och in i en påtaglig verklighet där gränser till det du tror är möjligt suddas ut har jag spelat in en försmak till en serie som kommer längre fram.

 

 

Varm hälsning från ett hett Tel Aviv där jag just nu firat nyår med vänner, ätit god mat och förberett nästa år med ritualer inom alla livets områden. Igår tog jag mig en simtur i det ytterst verkliga havet….jag blev ju alldeles blöt…på riktigt!

                            Vad är verklighet för dig?

IMG_3740

 

Sofi