Andas ut sommaren, andas in hösten med en kopp rödklöver te. Bästa utrensande örten för lymfan. Stärker levern och livskänslan, underlättar klimakteriebesvär, ger inre frid och ökar kreativiteten.

Vi börjar direkt….i 30 minuter….


Övning: Blunda och beskriv ett rödklöverblad i minnet?
Storleken, färgen, lukten, längden.
Hur ser blomman ut?
Har du färgpennor hemma kan du plocka fram dem för att försöka få till färgen på blomman.
Eller måla hela blomman.
Ur minnet.
Eller fantasin och därmed ta kommandot och skapa din egen unika rödklöverblomma som du döper till något helt annat.

Lite lätt att ”fuska” med bilder på rödklövern här i bloggen. Men försök ändå? Eller okey, ta någon annan blomma, en ormbunke eller varför inte vitsippornas blad.


Klicka på bilden nedan för att fördjupa dig ännu mer i denna skönhet i denna reviderade upplaga.

Mindfullness i vardagen

Än blommar rödklövern utmed vägarna och fortsätter sticka upp efter årets sista skörd på åkerfälten. Vackert lilaröda med en krage av hjärtformade spröda gröna blad med ljusgrön spetsliknande dekoration stoltserar de. Jag förundras, plocka ett par, blundar, insuper den friska luften och landar i alltings kraft på utandningen. Fortsätter andas och ger mig inte förrän jag kommit förbi tanketjattret tills jag känner mig delaktig i kraften som genomsyrar allt. Har lite mer kläder på mig än för några veckor sedan och tranorna har gett sig iväg. Mörkret smyger sig på. Att få vara med om detta utan att leva efter egna omdömen om hösten och istället uppleva den på nytt. Det är rikedom!

Visst är något visst att plocka något från naturen, tillreda det och låta det bli en del av kroppen.

Creativity is the natural order of life. Life is energy: pure creative energy.

There is an underlying, in-dwelling creative force infusing all of life — including ourselves.

When we open ourselves to our creativity, we open ourselves to the creator’s creativity within us and our lives.

We are, ourselves, creations. And we, in turn, are meant to continue creativity by being creative ourselves.
”Julia Cameron”


Konsten ger substantiven liv.

Utforska och levandegör substantiven med höger hjärnhalva och öka din kreativitet. En av Julia Camerons ”göra” uppgifter från en av hennes f e n o m e n a l a böcker var att ägna tio minuter eller mer ute bland träd och plocka fem blad. Ett tips jag gett förut, men som är för bra för att nämnas en gång och som ligger till grund för min Rödklövermetod.
För vänsterhjärnan är blad ett blad. Långa, korta, breda, stickiga, mjuka, mörkgröna, ljusgröna, röda – allt går under rubriken BLAD. Som om det inte var nog är de för vänster hjärnhalva även substantiv och därmed separera oss från det. Det bladet. Jag är här, där är bladet.
För den högra hjärnhalvan är bladen något mirakulöst och ju mer sinnen vi använder till att utforska ett desto bättre är det. Den högra hjärnhalvan relaterar och vi blir liksom mer ett med alltet. Vilket vi egentligen är!


NATUR-ligt-VIS använder vi hela hjärnan, men att då och då koppla in oss lite extra på den högra hjärnhalvan för att ge den större spelrum gör oss faktiskt lyckligare. Det är nämligen den vänstra som envisas dra på det bagage vi inte släpper. En del av oss är mer ”högerhjärnare” jag t.ex., vilket kan bidra till att flera av oss har svårt att känna oss ”hemma” eftersom den vänstra mer eller mindre dyrkas i vår kultur. Medan den högra framställs som lite mer flummig. ”Vad då nytta att skriva sagor”? ”Vad ska du ha skulpturerna till om du inte säljer dem”. ”Hur lång tid tog det att skapa gubbarna”? En klassiker jag ständigt får höra och då fastän jag har hela ateljén fylld av kvinnor och flera av dessa är riktigt stora. Medan några av den maskulina sorten är utspridda lite här och där…eller rättare sagt de tre jag har verkar definiera alla som gubbar. Inte konstigt, det manliga har definierat kulturen sedan decennier tillbaka som en form av det patriarkat som nu börjar lösas upp.

SÅ……var sig du vill öka din kreativitet, hitta lugnet, känna magin i livet eller stå stadigare i din natur som ”högerhjärnare”….

Ge dig själv med din själ regelbundet 30 minuter till att fokusera på rödklöver, blad, stenarna, grenarna, smådjurens färger, molnen, dofterna öppnar inte enbart upp för känslan av magi, att tillhöra något storslaget vi inte kan förklara utan skapar även lugn inombords. Då umgås samtidigt med alltets kraft som är kreativ och stämmer in i den med vår egen.

Skriv om upplevelsen!
Lycka till!

xxx
Sofi

Sofi