Ålder, är den förbaskade förbannelsen som kan hindra oss från att leva våra drömmar! Det är som om samhället har satt upp en checkpoint med skylten ”Du MÅSTE ha ålderns välsignelse för att passera” mitt i vägen för våra livsambitioner. Som om det vore en hemlig klubb där inträde inte ges till de med för många gråa hårstrån och rynkor.

Och vad är det med alla dessa förutbestämda tankar? ”Vid en viss ålder borde du vara gift.” ”Vid en viss ålder borde du ha ett hus.” ”Vid en viss ålder borde du ha tre barn och en golden retriever.” Vem bestämde dessa regler? Är det någon där uppe?

Och sedan har vi marionettdockorna, den osynliga armén av trådmanipulatörer som försöker dra våra strängar. ”Gör så här, tänk så där, klä dig så här, prata inte om det, välj ett vettigt arbete!” Och om du vågar avvika från detta manus, förväntas du korsfästas av den sociala domstolen.

Men vet du vad? Vi har kommit en bra bit på vägen, men dessa lagar tar nya former och sprider sina rötter för att finna näring att blomstra och slå till där vi är som mest sårbara.


Det är dags att klippa av trådarna till den osynliga hand som styr och ställer som om vi vore marionetter, göra papier mache av handböckerna och bryta igenom ålderns barriärer! Låt oss skapa kaos vilket det ofta blir när ordning ifrågasätts, låt oss leva i våra egna villkor och leva tvärt emot de föråldrade normerna som inte tilltalar oss. Var och en väljer själv. Det är genom vårt eget skratt, nyfikenhet och se till att göra istället för att vänta till någon annan gång som energin börjar leka i oss.

Kreativitet har varken ålder eller rynkor och är livslågan brinner i oss alla, men vi måste värna om den likt brasan i vårt hem istället för att släcka den med kallduschar från vår egen tänkande kanal.

Ett gammalt träd ger inga skrumpna äpplen.

Istället för att längta efter förr, kan vi välja att vara varandras ”hejjaskara” som driver fram utvecklingen. Det handlar om att vara öppen för förändring och att ständigt hitta nya sätt att uttrycka sig och utforska livet. Precis som det sker i de skapande workshops som där Baba Yaga och andra ikoner som klampar runt bland klister, tidningspapper, silkespapper och allt krimskrams av pärlor och glitter.

Istället för att vara avundsjuka på andras framgångar eller fastna i dogmatiska ståndpunkter, kan vi inspireras av varandras skapande och uppmuntra varandra att utforska nya idéer och uttrycksformer. Vi kan skapa en gemenskap av kreativa själar som stöder varandra i att bryta nya gränser och utmana konventioner för samtid och kommande generationer.

 1. Vad är det jag innerst inne vill göra, men som jag har förträngt i åratal.
 2. Vilka imaginära hinder eller absurda rädslor tar jag till för att bortförklara min oförmåga att ta itu med mina drömmar?
 3. Vilka övernaturliga resurser och osynliga enhörningar behöver jag för att uppnå mitt mål?
 4. Vilka värt-guld-resurser har jag redan?
 5. Vad är de första små stegen jag kan ta för att komma ur mitt nuvarande zombie-läge?
 6. Om jag var 30 år yngre, skulle jag verkligen bry mig om att göra detta, eller skulle jag fortfarande vara upptagen med min ”växa upp och bli smått uttråkad vuxen”-fas?
 7. Vad är det värsta som kan hända om jag tar steget och försöker följa min passion? Kommer himlen verkligen att falla ner och träffa mig på huvudet?
 8. Hur skulle mitt liv förändras om jag äntligen slutade gnälla och började faktiskt ta tag i det jag längtat efter att göra?
 9. Vad är min innersta motivationskraft? Kan den mätas i enheter som ”inspiration per kvadratcentimeter”? Räcker det med choklad?
 10. Finns det någon i mitt nätverk som har upplevt det absurda i att följa sina drömmar och som jag kan rådfråga för en dos galenskap?
 11. Hur kan jag integrera detta mål eller dröm i mitt redan fullspäckade schema av meningslöst sysslande?
 12. Är det möjligt att jag kan överleva utanför min komfortzon i en värld som jag ändå inte inte förstår och verkar mer galen än alla mina drömmar?

Välj någon eller nåra av frågorna ovan och skriv så det ryker….låt stiftet och rörelsen med handen frigöra skaparkraft som fastnat i en trosföreställning, ett trauma, en rädsla, ett arv, ett monster.


Skapande Workshop för 13 kvinnor
26-28 januari
Boka din plats nu!
klicka på bilden för mer information.

Låt oss hålla kontakten, via inspiration och nyhetsbrevet här.

Fredens Liljor
Sofi

Sofi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *