Morsdag är så mycket mer än bara en traditionell firandetillfälle. Det är en dag då vi kan tänja gränserna och inkludera alla former av moderskap. Det handlar om att hylla inte bara mammorna till barn, utan också de som är mammor till husdjur, de som bär på längtan efter barn som inte blev förverkligade, mammor till barnen som aldrig blev födda vare sig det berodde på missfall eller abort och de som stöttar barn att förverkliga sina drömmar i andra världsdelar.

Morsdag är en dag att omfamna alla våra känslor och fira det moderskap som vi har eller har haft, och att även hedra de känslor som kan vara komplicerade och utmanande. Vi kan använda denna dag som en påminnelse om att vi är starka och älskvärda, oavsett vilka omständigheter vi befinner oss i.

Morsdag är ett bästa tillfälle att hedra inte bara våra biologiska mammor, utan också de som har varit en mammafigur för oss i våra liv. Låt oss vara tacksamma för den ovillkorliga kärlek och omtanke som vi har fått och ger vidare.

Oavsett kulturella och samhälleliga normer är det faktum att varje individ, inklusive män som förtrycker kvinnor, börjar sitt liv i en kvinnas kropp något som är universellt och kan inte förnekas. Det är en grundläggande biologisk verklighet som förenar oss alla.

”Mödrar är som eld – de kan vara milda och värmande, men också kraftfulla nog att tända upp hela världen.”

Morsdag är en dag där vi kan visa vi vår respekt för det universella moderskapet och den kärlek och omsorg som alla mammor, oavsett art, ger till sina ungar. Så varför inte hylla även kor, suggor, hönor, tikar, älgkon. Djurvärlden är full av fantastiska mammor som ägnar sig åt att ta hand om sina avkommor med omsorg och kärlek.

Fira Morsdag på ett unikt sätt genom att hedra vår gemensamma moder, Moder Jord. Morsdag kan vara en tid att reflektera över vårt förhållande till naturen och vårt ansvar att vårda och skydda vår planet.

Morsdag är en dag att fira oss själva. Hurra! Vi kan vara våra egna bästa mödrar genom att ge oss själva tid för självomsorg och njutning och tillstånd att följa våra passioner och drömmar.xxx
Sofi

Sofi