skapandet är skisser, livet  kanvasen Säg vad passar inte bättre i dessa dagar än ett hjärtvärmande nutids mirakel?

För några år sedan fick jag till min sorg veta att en man jag kände genom en gemensam bekant fått alzheimers eller blivit senil.

Tillbaka till verkligheten efter två år!
För en månad sedan ringde denna man och  berättade att han efter två års vistelse på en avdelning för senila började få tillbaka minnet. Han fortsatte ”och ju klarare jag blev i knoppen började jag tänka på knoppen, dessa hör ju liksom ihop. Så jag började promenera och efter ett tag fick jag en idé att springa mellan två ljusstolpar. Sen blev det flera stolpar och till sist kunde jag inte stanna förrän jag sprungit några kilometer över milen.
Han kommer inte ihåg något från denna tid, men fortsatte han ”det är som all negativitet runnit av mig”. Nu håller han på att leta lägenhet och planerar en resa.

Mirakel
Doktorerna säger att det är ett mirakel och han förstår inte själv det som hänt. Jag har delat denna berättelse för andra i min omgivning och hinner inte till punkt förrän många börjar formulera förklaringar. Anledningar kan vara många, men varför kan vi helt enkelt inte vila i att  …det är ett mirakel.

Kan vi inte låta mirakel vara just mirakel, och för en gång skull lägga ner  behovet av få en rimlig förklaring. Att mirakel existerar bortom vår mänskliga förmåga. Att det finns änglavakt och livet är omöjligt att beskriva till punkt och prickar. Och kanske rent av låta mirakel få en naturlig plats i tillvaron, för nog är vi i behov av mirakel´i vår tidspok.

(Bara ett mirakel i berättelsen vill jag ha förklaring på, och det är hur man kan springa över milen efter 70års ålder…blev lite inspirerad av att töja på kilometerna jag själv springer).

 

Nu när vi ändå är uppvärmda vill jag ta upp ett till mirakel!  Du!

Untitled design (5)Klistra in ett foto på dig!

-Varför, denna uppståndelse?

Jo för vet du hur stor chans var att du fick ett liv just nu i denna tidsepok  här på jorden? Jo, forskare har räknat ut att om man tar alla krig, katastrofer, tillfälliga möten, dinosaurer och allt annat som gästat vår klot är chansen att just du skulle bli till – 1 av 400 triljoner eller 1:400 000 000 000 -just den tidpunkten du kom till världen av de föräldrar du har, med den unika dna struktur du har, dina talanger, dina idéer,resurser – ja du räknas och är viktig!

Att ta en stund och bara tänka tanke, att verkligen försöka sätta sig in i detta mirakel att vara ett JAG i en värld bland massor av människor är rätt hissnande! Eller hur?

 

Add a little bit of body text (3)   Med värme och hjärlighet (1)

Sofi