skapandet är skisser, livet  kanvasen

Länge leve Pippi Långstrump denna rödhåriga lilla flicka med stor själ och stort hjärta har fyllt 70 år. Hurra!!!!!!!! och må hon leva ut i tusende år!

Pippi Långstrump är leken, äventyret och nyfikenheten som gör vardagen till en kreativ och sinnrik upplevelse. När Tommy och Annika säger ”nä men det går väl inte” svarar Pippi ”joårrå” och cyklar vidare utan hjul, slänger upp lagens förlängda arm på taket och struntar i kommunalanställda puskeluskor som tror sig veta bättre.

Det är klart, att du måste äta din goda
Hon lyfter hästen och är ouppfostrad på ett sätt som de flesta skulle vilja vara. Iallafall lite mer än vad de är idag. Pippi följer sina ingivelser hur galna de än är för hon har inte lärt sig vad som är möjligt eller omöjligt eller ens att dessa två begrepp existerar.

Det fria skapandet gör oss kreativa som Pippi, fostrar oss att bli mer kaxiga, tvivla mindre och oftare säga ”joårrå. Det får oss att gå utanför trygghetszoner för att uppleva läget där och sedan återvända in i det vanliga livet med lite mossa i håret, skit under naglarna och något vilt i blicken. Vi ser det som inte ska synas (kjejsarens nya kläder stuket), hör det som döljs med ord och lägger märke till det som inte ännu finns (visionär).

Med Pippi Kraft behöver inte skilja oss från mängden ”bara” ta mera plats och börja säga vår hjärtas mening istället för att bara hålla med…eller så söker vi efter en helt ny flock. Vi kan stanna kvar i förhållanden och familjer och berättar om våra behöv och önskningar och kan kreativt hitta lösningar som passar alla.
Vi kanske inte säger upp oss helt från vårt arbete, men lägger till i vår vardag det vi skjutit upp att göra till senare, som att exempelvis skriva, måla och dansa. Eller så tackar vi för oss och satsar på något som klappat i vårt hjärta och vill ut i världen.
Vi kommer ut ur garderoben med det som är vi,  istället för att leva ett sken liv för att passa in.

Vi ruckar eller rockar loss med på staus quo! Vilt och galet. Lite i då och då. Eller i tystnad och minsta möjliga rörelse. Vi gör det på vårt sätt.

Vet du inte hur?
Fråga Pippi eller tänka efter själv vad hon skulle göra eller tänka om situationen.
Helt säkert får vi ett svar, men förmodligen inte ett som du tänkt dig!

Vill du bli mer kreativ?  Häng på denna kreativa e-kurs? Anmälan går ut om två dagar! Anmäl dig genom att trycka på bilden!                                                    Add a little bit of body text (6)

Med värme och hjärlighet (1)

 

 

 

Sofi