Vilket år och vilka utmaningarna!Att ha yoga med i processerna är en ynnest. Att sluta ögonen, vända blicken inåt och med djupa andetag lugna ner nervsystemet och koppla på det neutrala sinnet. Att slå sig ner på en inre plats bakom alla dialoger för att under en stund bara vara. Men avslappningen kan hjärtat slå ner på takten och med utandning landar vi i kroppen, i närvaro samtidigt som lymfan får möjlighet att sköta sin uppgift.Vill du med på en 40 dagars utmaning?

Liberation Kriya är den utmaning hårdnackade beteenden och vanor som kan behöva. En kriya stärker sinnet och känslan av beslutsamhet. Jag använde den själv då jag för två år sedan bröt upp från en arbetsplats som vi den tidpunkten tog för mycket energi. 83 dagar i sträck gjorde jag den och gör den med jämna mellanrum när jag behöver kraft i krävande situationer. Detta är en super kriya för den som önskar bryta med någon form av beroende. En kvinna som deltog på ett pass med just denna meditation kunde inte fortsätta snusa efteråt, en gång räckte för henne och inte ens full tid då hon var nybörjare.

Så här gör du

Sitt ner i meditationsställning. Tona in. Rulla upp ögonen mot tredje ögat. Sträck din högra arm uppåt, håll tummen runt alla fingrar utom det raka indexfingret (pekfingret) . Gör likadant med din andra hand förutom att du håller den nedåt bakom dig med undersidan av handen uppåt.
Efter tre minuter sträcker du ut även lillfingret.
efter ytterligare tre minuter sträcker du ut hela handen.
Andas långa djupa andetag under hela kriyan.
Lyssna gärna till kundaliniyoga musik du tycker om.

Om det känns för mycket att börja med tre minuter kan du börja med en minut i varje handposition och sedan öka efterhand.

Hur blir det med Yogan efter nyår?

6/1 kl11-12.30 Gratis zoomyoga
   https://us02web.zoom.us/j/83236663176
password: 406985

Yogan i min ateljé väntar jag med att sätta igång tills läget har ändrats då utrymmet är för knappt.

13/1 börjar KundaliniYogan på Minovera Växjö med högst 4 deltagare i varje klass till en början.

11/1 kl. 17 – 18.30 erbjuder jag yoga via zoom, när restriktionerna ändras kan du som vill fortsätta live i Växjö eller Hult.
.

Allt gott och önskar dig det bästa år 21!
Med värme
Sofi

Sofi