skapandet är skisser, livet  kanvasenHar du också svårt att hålla fingrarna i (1)Tycker du som jag att det är svårt att hålla fingrarna från alster på museum. Gör det ändå och skäms av att blir hyschad av vakten. Att bara se räcker liksom inte. Jag vill känna. Jag vill få en upplevelse.
No problem. Nu kan du flytta in museet i ditt vardagsrum, din ateljé eller trädgård att skapa din Venus med inspiration från den 22 000 – 24 000 år gamla som finns att se i Wien. Att använda denna som inspiration och sedan skapa en egen version är som att samtala med eller umgås med någon som en gång har funnits, men som finns kvar genom sina skapelser.

Själv tycker jag det är en speciell känsla att skapa något som någon annan gjort. Det händer inte ofta, men när jag känner starkt för en konstnär eller ett alster vill jag göra något som denna skapat. Och denna person eller alster brukar inte bara berätta något om mig själv som jag inte ännu vet, skapandet brukar öppna ännu inte brukade potentialer i mig.

För dig som känner mig vet att jag fokuserar mer på processen än själva resultatet. Fritt skapande att låta något ta form är en form av mindfulness. Det är vilsamt. Att umgås med symboler rör om inombords. De dagliga tankarna som tänker sig själva i repris gång på gång, kanske år ut och år skymmer sikten för nya tankar. En stund skapande kan definitivt ge plats för lösningar, idéer, visdom och inre ledning.

Jag blandar även in vår svenska natur och stenen som det kraftfulla hemlighetsfulla naturelement det är. Stenar används ju ofta till att skapa något bestående som får människor många generationer efter att grunna över eventuellt budskap.

Tyvärr går denna skulptur inte att kunna stå ute om du vill bevara den, men kommer att vara ett unik inslag i din hemtrevnad.

Då jag skapade min Venus samma dag som jag gör filmen har den ännu inte torkat. Torkningsprocessen är en del av skapandet…något kommer att hända med skulpturen…något oförutsett…me like. När den torkat kan du fortsätta forma skulpturen om du vill och låta den torka igen. När du är färdig kan du lacka den!

Så här gör du! RawArt! En film på 4 minuter som visar hur du gör papier mache och går tillväga för att skapa din Venus – i mindfulness med naturen och den skapande processen!

Vill du bli mer kreativ och fantasifull i ditt liv?
Prenumerera då på mitt nyhetsbrev genom att skriva in dig överst till höger på denna sida!

Untitled design (7)Med värme och hjärlighet (1)

Sofi