skapandet är skisser, livet  kanvasenHjärta av guld och värme, hjärta av av sten…ett sårat…stängt hjärta…dela sitt hjärta,,,,vi talar om hjärtesak…att lägga själ och hjärta i något vi älskar att göra…vi önskar de vi tycker om hjärtligt välkomna…vi följer vårt hjärta…lyssnar till det….eller så gör vi det inte …vi lättar vårt hjärta för någon vi har förtroende för…och kanske faller då stenen ur hjärtat…sånger är fyllda hjärta och smärta…vi firar alla hjärtans dag…att byta ut hjärta med hjärna i dessa meningar skulle verka befängt…men det är ofta så vi gör….
Hur väl känner du ditt hjärta?????

För lite sedan var jag ute och gick med hundarna tillsammans med en granne som håller på att återhämta sig från en hjärtoperation. Hon är inte ensam om detta fenomen utan berättade om operationerna som gjordes på löpande band. Hjärtinfarkt och andra hjärtsjukdomar är en av de mest dödliga sjukdomar. Varför jag inte krigar mot (1)
Eftervården, berättade hon bestod av gymnastik, 10 minuter cykling, lite annat och en kort avslappningsövning i slutet. Inga samtal om den oro som härjat inom henne sedan hennes bror dog av en hjärtåkomma. Oron som under flera  förföljt henne likt en skugga och skapat skräckscenario. Inre bilder som påverkar hjärnan, känslor och hormoner negativt och är upphovet till vår tids mest utbredda sjukdom –  stress – inre stress.

Självförakt – en hjärtsjukdom?

Jag fick också veta att det finns en sjukdom som kallas ”brustet hjärta”. Min  tolkning av denna diagnos är alla de som inte känner sig värda nog att älska sig själva och inte känner sig berättigad andras kärlek Det är de som upplever sig att vara eller är övergivna, skamfyllda, hatade, avskydda, mobbade, sårade, svikna. De som missbrukar eller accepterar att människor misshandlar sig psykiskt och fysiskt i nära reaktioner. Men också de som misshandlar.

Kroppslig eller känslomässig hjärtinfarkt

Till skillnad från en kroppslig hjärtinfarkt  har de själsliga och känslomässiga mindre chans att få uppmärksamhet och vård.  Istället skrivs det ut bedövningsmediciner av olika slag förOLYMPUS DIGITAL CAMERA att hålla känslan i schack. För mig, då jag var inne i vårdkarusellen, kändes det förutom skammen att söka hjälp som att bli hemskickad med en skalpell, en klapp på axeln för att själv försöka skära ut smärtan och sedan sy igen med egen nål och tråd.

Frågan är varför vi blir sjukare trots alla de miljarder av pengar vi lägger på  i kriget mot sjukdomar och alla framsteg som som forskningen gör.

Varför jag är pacifist i krigen mot våra mest vanliga sjukdomar!

Länge krigade jag mot maten precis som vi uppmanas att  kriga mot missbruk, cancer, hjärtsjukdomar, mobbing.  Matmissbruk…som jag försökte krossa diet efter diet strategi och självförakt.

Jag trodde inte på självkärlek  eller kärleken överhuvudtaget förrän jag var fri från det förnedrande missbruket, hade den perfekta vikten och var perfekt.
Men det var genom kärlekskraft fån källan inom mig, djur, natur, människor och mig själv som jag läkte.

En smärtsam och som det kändes – riskabel process.

  • Det började med att jag blev nyfiken på vad jag tryckte ner med mitt missbruk.
  • Jag insåg också att det fanns något friskt med att bli sjuk och inte klara av att leva upp till omöjliga ideal, att fokusera på  att bli och välja redan färdiga modeller vad det gäller livsstil och arbete.

Ingen av alla de terapeuter jag kom i kontakt med hjälpte särskilt mycket. Det var först genom konstterapi där jag fick möjlighet att öppna upp en dialog med mig själv bortom orden som något väsentligt började ske inom mig. Mitt kreativa jag förlöstes och med det började jag skapa en livsstil som passade mig.

Heal your HART with ART – e- kurs

Jag har nu börjat sätta samman en spännande ”heal your hart with art” kurs kommer ur mitt återuppväckta intresse och längtanDet förrädiska, outforskade området i att lära känna och mer ta användning av  hjärtats visdom och kraft. I somras hade jag turen att lyssna till    JörgenTranberg och hans fascinerade syn och vetenskapliga bevis på hjärtats oerhörda kraft.

I februari reste jag till Cape Town i Sydafrika för att förutom uppleva en bit av det afrikanska hjärtat även dansa  in i mitt och det universella hjärtats  alkemistiska boning tillsammans med 50-tal deltagare under ledning av Susanna och Yaccov Darling Khans – Medicin movement.visdom. 

En kreativ skaparkurs som kommer att pågå under fyra veckor där du utforskar hjärtats dolda rum och ökända landskap och kraft. 10 lektioner med bl.a. papier mache skapande, andra symbolspråk, inre konstnär och meditationer.
Du kommer skapa relation med ditt

  • kreativa hjärta
  • sårade hjärta
  • vilda och fria hjärta
  • andliga och kraftfulla hjärta

Add a little bit of body text (6)Tryck

Mer information kommer. För dig som vill ta detta tillfälle i akt anmäl dig nu.
Ta hand om ditt hjärta, lyssna till det och gör det glad idag!!!!

Med värme och hjärlighet (1)

 

Sofi