Välkommen till

                                        Vårkänslor i högklackat!

                          Det kunde varit en saga, men är faktiskt alldeles sann.

Det var en gång ett par svartlackade skor med silverglänsande spännen. De var inte bara dyrast, de var också läckrast. Medan alla andra skor fick stå och trängas om utrymmet på skohyllan, hade dessa en alldeles egen kartong där de fick ligga omslutna av ett silkespapper i guld och användes bara vid de mest speciella tillfällen som fester och discon.

Situationen gav utrymme för drömmar:

  • Joggingskorna drömde om nytvättade fötter och nylackade naglar i blodrött
  • Sandalerna om fötter med nylonstrumpor i läckra färger med glitter och dans
  • Mohedatofflorna om smala smäckra klackar
  • Regn stövlarna om smidighet
  • De fotvänliga Eco skorna om långa obekväma tåspetsar

Social Media(3)Men så kom dagen för den årliga vår-storstädningen. Oförberedda kastades det numera skavda och tilltufsade paret bryskt ner i en begagnad plastkasse. I fallet hann de skymta en ny skokartong och ett försmädligt leende från ett par lilalackade stilettskor med ett spänne i glittrigt strass.

Depression och den märkliga drömmen

Snart låg de båda flämtande och tryckte vid en lyktstolpe intill en hårt trafikerad väg. Det förut så glamorösa skoparet var djupt olyckliga. I regn, solsken, dag och natt låg de där på stentrottoaren – glömda, skändade och oönskade.

De bad böner till guden utan att få ett ynka svar tillbaka annat än en återkommande dröm om ett land långt borta i Norden. Men vem tror på drömmar, suckade den högra till den vänstra och med de föll de tillsammans ner i en bråddjup depression?

Så kom en alldeles vanlig dag som den brukar göra. En vardag alltså. Sopbilen närmade sig och precis innan skoparet skulle kastas ner i containers svarta gap skedde ett mirakel, men det skulle de förstå långt senare. För utan de visste ordet låg de i en cykelkorg och for genom staden bland bilar, under blomstrande trädkronor, fä och folk.

När botten är nådd då vänder det…

Hänsynslöst skulle de båda beskriva det som hände då de packades in i ett litet utrymme för att trängas med skor de aldrig skulle kunna tänka sig vara med, tandkräm, sololja, kläder och annat. Men vem lyssnar till ett par nerslitna skor? Så lyfte de, lång upp ovanför molnen for de, över främmande länder mot ett land i norr de inte visste fanns.

Utan att veta hur det hela gick till befann sig de båda skavda skorna i Hult hos Sofi, cyklisten som räddade dem från ond bråd död. Inte visste de att hon älskade våren, ljuset, fågelkvitter och växtkraften och därför vill hylla naturens mirakel

Skorna smetades de in i en grå blöt massa som när det torkat fick massor med färger.Vårkänslor (1)

Vårkänslor och mirakel

För första gången i sitt liv var de båda skorna inte längre lika. När lacket penslades på återfick de den åtråvärda glansen slog deras lycka i taket så det gick en skälvning genom hela universum.

-Tänk, sa den vänstra skon till den högra, ingen i hela världen är eller kommer bli som du eller jag. Den högra nickade och kände den djupa tacksamheten  över livets mysterier, om framtiden som är möjligt att skymta i nattens drömmar och vändpunkten när allt tycks förlorat,

– Det finns sannerligen något magiskt i tillvaron, något som inte går att förstå sa den vänstra HEY!skon och den högra skon som log och Sofi nickade instämmande och utbrast.

– Äntligen är våren här!

”gör som Einstein – BOOSTA din kreativa muskel med sagor och varför inte med
papier mache och en gammal sko eller något annat. Detta händer mig och jag har hört liknande upplevelser från mängder av människor”. 

  • När du skapar med händerna stimuleras hela hjärnan vilket kan medföra avslappning.
  • Det utvecklar din fantasi, din lekfullhet
    och förmåga att skapa inre bilder en teknik du kan använda till att skapa din framtid som börjar från och med nästa sekund.
  • Med kreativt skapande öppnar du upp dig för din potential, intuition och förmågan att uppfatta vardagliga ting som mirakel.
Skriv gärna upp dig på nyhetsbrevet, logga in, använd tipsen och sätt igång”

Jag önskar dig en levande dag.

mandala klippt_redigerad-1

 

Sofi