Har du sett libbstickorna i ögonen? Blivit förälskad i en sten? Känt tacksamhet mot din lever? Glatt dig åt din lymfa? Blivit överväldigad mitt i ett andetag?

Våren är här! Solen, ljuset, fågelsången, värmen. Färgernas återkomst och fägring stor. Liv driver av egen kraft fram sig själv ur det nakna och det vissna. Blommor avlöser varandra som en löpare skickar över stafettpinnen. Det är tystare än vanligt.

Att vi alla på något sätt är förenade med varandra oberoende av landsgränserna blir tydligare nu när världen samlats runt ett för ögat osynligt virus. Corona. Att vi inte bara är en del av mängden inte är det utan ett jag som spelar roll och har ett syfte förutom att vara smittspridare.


Människan har brottats ner från sina pedistalplats av att vara herre på täppan efter att ha härjat runt och bundit upp Moder Jords naturresurser i aktiemarknad och äganderätt som ett fåtal egoistiskt styr över. Hastigheten vi lever i tillsammans med informationsflödet sätter våra inre system i oordning. Våra organ, andning, rygg, hormoner hamnar i dissonans. När vi lever i huvudet och de snabba tankarna håller i rodret tappar vi kontakten med naturen och livet helighet. Varje dag blir vi upplysta om antalet döda i Corona samtidigt kan det vara lägligt att tänka över livet, det är lätt att ta det förgivet.

Karantän

Ordet karantän kommer från talet 40 och har ett italienskt ursprung då de som misstänktes vara pestsmittade spärrades in under 40 dagar. I yogans värld uppmuntras vi att göra samma yogapass, andningsteknik eller enbart ett mantra under förtio dagar för att bryta en vana. Corona skapar stor rädsla för många, andra bryr sig mindre eller inte alls. Men vilket av det är vi alla underkastade respekt för varandra, regler och situationen Corona skapat.

”Kom ihåg att nuet är allt du har. Gör ’nu’ till mittpunkten i ditt liv.”
E.Tolle

Detox

Många av oss vill öppna och putsa fönsterrutorna, städa i hörnen, svabba av golven och tvätta sommarkläderna som blivit unkna i lukt efter legat orörligt vikta sedan i höstas. Vad passar bättre än samtidigt städa den inre miljön lite extra? Det universum som existerar under huden.

Våra kroppar samlar gifter och slaggämnen i kroppen allt eftersom. Dessa toxiner kan vara kemikalier, bekämpningsmedel, konserveringsmedel, färgämnen, tungmetaller för att nämna några. Gifterna får vi i oss via födan och luften, krämer, skönhetsmedel, mediciner, plast, tyger och annat. Och tankarna! Våra toxiner förs främst ut ur kroppen genom urinen men även genom avföringen och huden. Och dagboskskrivande! Levern, njurarna, tarmarna, lymfan och huden är alla reningsorgan som kroppen är beroende av att de fungerar optimalt för att föra bort rester och gifter.

Andning KundaliniYoga Mantra


Denna detox kan du själv skapa utifrån dina behov och det du känner du klarar av. Det finns inga regler.
Att utmana beteenden och rucka på vanor är stärkande. Vi gjorde den under min yogutbildning och jag har sedan dess fortsatt. Denna gången tänkta jag att kanske fler vill haka på för Själv och Själomvård. I den Gröna eller Föryngrande dieten äter vi från naturens färgglada hälsoskafferi. Se över tankar och formulera önskemål genom att vistas i naturen och skriva dagbok rekommenderas. Denna Detox kan göra fastän du jobbar och är lagd under några helgdagar.

Oberoende om Ernst gör yoga eller inte så föll jag pladask för dessa citat:

“Kombinationen av blommande körsbärsträd och blått hav gör mig lycklig ända in i märgpipan.”

“Gomseglet applåderar.”

“Jag vill ha sommar över precis hela kroppen, inte bara doppa tårna i den.”

“Det här fönstret ger väldigt skön kontakt mellan ute och inne. Det är som om att ute och inne vill varandra någonting.”

“Jag har mött libbstickor som tittat mig i ögonen.”

“Är man avslappnad nog för att sitta och titta på en nyckelpiga en stund slipper man äta magmedicin till hösten.”

“Någon har tittat på mossa och gjort ett tyg av det.”

“Hjärta, hjärna, i nån skön förening där.”

Hur låter ditt?
Låt denna detox sätt dig i samklang med egna upptäckter i närvaro!


Med Värme
Sofi

Sofi