Välkommen till

Vi lever mitt i ett konstgalleri av mästerliga skapelser. Varje dag erbjuds var och en av oss en säregen vernissage – en tidigare aldrig skådad soluppgång, en spritt språngande ny månfas, ett blads spontana dans med vinden, en hittills aldrig förekommande ljusnyans på sjö ytan, snöflingor var och en med unik design, småbaggar med de läckraste färgkombinationer…..

Vi kan se och välja att uppleva skapelsens enastående rikedom eller jäkta mellan A och B och sen tillbaka till A och erbjudandet  förblir ouppmärksammad.

Om jag inte är uppmärksam kan jag bli så upptagen med att hinna, att jag inte lägger märke till något alls. Ja14051804_10205435677010270_5394067599151267603_ng tänker på annat, samtidigt håller jag ständig koll på klockan och reglerar gasen efter den.
Så var det i igår morse. Jag kom fram till destination B i sista stund, parkerade bilen intill en lyktstolpe och skulle just  rusa, då det glittrade till i ögonvrån. Framför mig i morgonljuset hade jag ett mästerverk  – ett nät av trådar iklätt  morgondiset.

En kort stund, sisådär tjugo sekunder steg jag ur stresskarusellen och in i nuet – i det ordlösa.

Jag andades in, jag andades ut, jag steg ner i min kropp, in i fötterna och kände marken stadigt bära mig, stressen släppte, axlarna sjönk ner, kroppen blev lugn och jag fylldes med energi.
När jag började gå mot började gå mot boendet med ett steg i taget för att i närvaro istället för därvaro eller snarare frånvaro möta kollegor och ungdomar.

Naturen bjuder på en variationsrikedom av färgnyanser, former, lukter och ljud. DessSocial Media (3) påhittighet och lekfullhet saknar motstycke. Att vistas där och i det ordlösa är ett erbjudande vi alla får. Kan vi inte gå ut har vi ett fönster att titta genom och en krukväxt att umgås med.

Många med mig upptäcker att det egna skapandet gör att vi lägger märke till detaljer i tillvaron, de där oförklarliga som inte kan eller behövs förklara. Det tar oss ur det rationella, våra vanor och jäktets trånga livsmiljö.

Skapandet gör oss lyhörda för skapelsen och det ordlösa tillstånd förvandlas substantiv till verb och adjektiv.

En giraffhals blir spännande, pudelns krulliga päls rolig att klappa, en kos läte fascinerande,, vårens lukter förförande.  För den stressade kan en solnedgång ge behövlig vila. Plogen med fåglarna som ger sig iväg eller återkommer kan viska till den obeslutsamme att göra det samma. Äppelträdet  ger värdefull coaching om kärna, växa, blomma och släppataget processen. En humla påminna om att det omöjliga är ytterst möjligt. Rådjuret  ger oss hintar om instinkter och livet utanför stigarna i det vilda. Molnet uppe i skyn kanske locka fram lekfullhet, hjälper oss att skingra tankarna eller faktiskt ge en aha lösning på något vi grunnat över under lång tid.

Allt är. Allt lever. Allt är NU…

Att öva leva i det ordlösa med skapandet och naturen tar mig in i sprickan mellan antingen eller attityden, bakom scenen av kulturell uppfostran och allt tjatter. En livsstil jag ständigt bejakar ´för att jag genom den kunde släppa ätstörningen som höll på att kosta mitt liv – beteendet som inte handlade om kalorier, viljesvaghet och förkärlek tillbakverk. Ätstörningen hjälpte mig hålla distans till mina känslor, en vidrig Gud, den inre tyrannen som ständigt påpekade min värdelöshet och för att trycka ner min konstnärssjäl som ser och hör det som göms och inte sägs. Jag kunde även valt alkohol eller någon annan drog.

Att leva i världen, hinna till jobbet, göra bokföring, få  vattenskada i huset (mitt halvårs huvudvärk), sjukdom och död är inte hela livet…att sluta ägna tankarna åt att tänka på allt det som vi inte hoppas skulle hända eller vill ska hända….och istället öppna upp för livets andra dimensioner…släppa in luft, lek och möjligheter…..oväntade lösningar, mirakler..njuta av gemenskap, älska, uppleva ren glädje…är också livet.

Mina färdiga alster, vare sig jag säljer eller inte, vad än folk tycker om det jag gör spelar inte stor roll, det är processen och naturens språk som är det jag prioriterar och utforskar.

HEY!

I min e-bok finns massor med tips och trix för dig som vill utforska det ordlösa. Du har säkert egna. Ta dig tid, det är en investering du alltid har nytta av…både nu och i framtiden.
Jag önskar dig även välkommen till en härlig kväll i OUTSIDE THE BOXens tecken.
OUT of the BOX (4)Dröm vilt

 

 

 

Sofi