”Stress är energi som inte kanaliserats, kreativitet som inte uttrycks och potential som inte realiseras.”

I traditionell stresshantering pratas det sällan om kreativ kanalisering. Det handlar helt enkelt om att använda skapande språk för att hantera och förvandla stress. En dundermedicin när det handlar om att transformera negativ energi till något positivt och meningsfullt, vilket kan bidra till att minska stress, öka välbefinnandet, närvaron, motivationen att ta tag i uppgifter som kräver steget ut från trygghetszoonen. Att lägga lite ved på vår inre brasa.🔥

När vi känner oss överväldigade av stress kan den bakomliggande orsaken vara av olika slag men det finns naturliga och spännande sätt att ta oss an vår stress. Det kan vara genom att regelbundet låta Yoga eller liknande metoder ger oss en helhetslösning för kropp och själen välmående. Att utföra andningsövningar på rätt sätt är avgörande, grund rytmen för vårt liv – då felaktig andning generera stress och försätter våra inre makalösa system oss i obalans.

”Det är aldrig för sent att bli den du har potential att vara.”
– George Eliot

Att vilja något utan att komma till skott, skjuta upp det vi vill göra, inte följa vår inre kompass är att använda vår kraft till att trycka undan vår kraft – skapar inre stress. Rädslor kan sätta käppar i hjulet för oss, och frustrationen över att leva på ett sätt som inte överensstämmer med vårt inre göder inre stress. Detta kan leda till att vi lugnar våra känslor med mat, alkohol, impulsköp eller andra omedvetna beteenden, och vi hoppas på lottovinst som den enda möjligheten till förändring.

Stress är därför inte enbart negativt, sanningen är att den kan vara en kraftfull drivkraft för förändring och utveckling.

Så när stressen börjar krypa in, var därför inte rädd för att greppa pennan, måla med färger eller dansa loss till favoritmusiken för att skaka loss hämningar med och frigör samtidigt blockeringar i höfter och axlar. Andas djupa lugna rörelser och låt dessa smälta in i dina favorit yogapositioner. Det finns en kraftfull terapeutisk kraft i skapandet, andning och rörelser.

”Konsten att vara klok är att kunna vila i sin kreativitet.”
– Lin Yutang

  • Vad är det du skjuter upp eller inte ta dig för som tar kraft och därmed skapar stress?
  • Drömmer du om något som du inte ger utrymme och ha börjat förverkliga?
  • Vilka tekniker eller strategier för att hantera stress har fungerat bäst för dig i tidigare situationer?
  • Hur kan du skapa mer utrymme i din dag för att integrera drömmar, inre lugn och skapande kanaler?

”Rädsla är inte ett stopptecken; det är en väckarklocka för vår inre styrka och mod. Många gånger pekar den just i den riktning ditt inre föreslår att du går. När vi möter våra rädslor med beslutsamhet och tilltro, upptäcker vi vår förmåga att växa bortom våra begränsningar. Stress blir en kraft som gör oss levande och när kraften kanaliseras ger ett inre levande lugn.


🌹Sofi✨🎨 #KreativStresshantering”

Sofi