Välkommen tillFör lite sedan hittade ett tidningsurklipp då jag deltog i mitt första och troligen mitt sista demonstrationståg på självaste kvinnodagen.  Min kreativa vän Gunilla Friman och jag  lånade en lastbil och körde in min 2.40 meter stora prinsessa till Växjö. Hon går på hjul och med henne i armkrok gick vi storgatan fram och tillbaka. Vi sålde små broscher vi skapat för att skänka alla de pengar vi fick in till KVINNA till KVINNA. Vi bjöd på godis för själen bestående av små livsgagnande meddelande vi plitat ner på papper.

När det kom till att hålla tal ville vi båda vända om men då vi varit del av demonstrationståget förväntades vi att delta. Det var läskigt men jag sa något om vikten att bejaka glädjen och  att inte vänta på tillåtelse från någon utan själv börja befria sig.

Untitled design (16)

Att utveckla min kreativitet, skriva, skulptera och framförallt Dansa är mitt sätt att uttrycka mig och är det som frigjort mig och ännu frigör mig från nedtryckande konventioner. Det har skapat stora förändringar i mitt liv, men det jag verkligen uppskattar är den levande upplevelse av mig i min vardag som numer är en livsstil.

Många av oss kvinnor trycker ner vår skapande lust och förnekar att vi är kreativa, allt
”IN THE NAME OF PERFECTION”.
Vi viftar bort komplimanger och beröm för insatser eftersom vi inte upplever oss som  tillräckliga.

Många av oss lägger mer vikt vid vågen och midjemåttet än vårt liv.
Det kan inga skyltar och tåg i världen förändra…det är ett ensamt och många gånger simagesD9Z81GN3märtsamt inside jobb var och en som önskar får göra.

Enbart genom att göra tvärt om är jag övertygad om att vi kan göra väsentlig skillnad.

– Att skapa för att vi är nyfikna, för vi vill uttrycka oss, snarare än att göra något som andra gillar.
– Att tacka för och slösa med komplimanger.
-Att lyssna till vad vi verkligen hungra efter och mätta oss med vad vi verkligen behöver.

Enbart detta kan riva murar, omdirigera vår kraft och förändra vårt samhälle.

Mama Genes råd – använd kraften i njutning till att skapa dig en egen väg i världen (boken finns på svenska)

Njutning är kvinnans mest orörda naturresurs, menar Mama Gena   men har under århundraden belagts med skam. Att njuta är stressens största hot. Njutning i vardagen, i närvaron även i det lilla…av vinden, doften av nybakat, av ett leende, av umgänge, skogspromenad, träning, läsa en bok…så enkelt men så svårt….men så utmärkt att tillåta sig på kvinnodagen som alla andra dagar.

Vad du än gör denna dag önskar jag dig en härlig dag.
HEY!

Med värme och hjärlighet (1)

 

Sofi