Det är aldrig försent att aktivera de skapande generna i ditt DNA. Jag har själv sett det hända med egna ögon. Sett hur någon sitter där med papier mache klet i nävarna eller med pennan i handen. Försöker få till det. Försöker få det fint. Försöker få det rätt. Försöker få gillande. Försöker få det att passa inom ramen för perfektion. Så plötsligt händer det.

Blodet som pulserar genom våra ådror har med släktskap att göra, men hur det rör sig berättar mer om de personer som tänder livsgnistan inom oss. De där människorna som ser något unikt i oss, även när vi själva inte gör det. Det är författaren som formulerar en mening som får oss att slå upp ögonen för det vi verkligen ser, en bild som väcker oss ur välfärdshypnosen, musik som får hjärtat att sjunga, dans som får kroppen att slita av kropphetsbojor för att ohämmat röra sig och möten som får insikter att klicka till.

I dagens globala samhälle sträcker sig våra rötter längre än bara våra släktingars arv. Vi formas inte bara av våra föräldrar utan också av dem som vi möter på vår väg, oavsett var de kommer ifrån. Vår kreativa själ är som en brokig tråd från alla möjliga människor.

Skapandets Magi:

När vi släpper lös kraften i skapandet, när vi börjar använda ett språk som är format av dessa influenser, blir vi som den fula ankungen som tillåter sig bli svanen. Gradvis avtäcker vi vår verkliga kraft och utvecklas till något vi inte visste att vi kunde vara. Det är som om vårt kreativa DNA aktiveras och hjälper oss att växa och blomstra till våra mest genuina jag och med det tillåter andra göra detsamma.

Mosaik av Mångfald:

Den kreativa kraften är som en mosaik där varje individ representerar ett unikt pusselbit. Genom att låta oss påverkas av olika människor och deras berättelser, låter vi blodet av kreativitet pumpa genom våra ådror och skapar en rikedom av erfarenheter och perspektiv. Varje tråd i vår kreativa väv bidrar till att forma en vacker och mångfacetterad bild av vem vi är och vem vi kan bli.

Från Fula Ankungen till Glänsande Svan

Att utforska det kreativa DNA som pulserar genom våra ådror är som att ge sig ut på en äventyrlig resa. Det handlar om att inte bara öppna upp för mångfalden av människor och idéer runt omkring oss, utan också att låta det röra upp vårt blod och ge liv åt vår inre kreativitet. Låt den fula ankungen inom dig känna kraften av att förvandlas till en glänsande svan, redo att sätta ner fötterna, ta sitt utrymme och berika världen sitt unika inslag.

Konsten att analysera och plocka fram sitt kreativa DNA

 • Skriv ner de människor som inspirerar dig och med vad som får dig att känna en levande vibration inom dig.
 • Skriv ner det du gör för att hålla de anlagen levande.
 • Tankar?
 • Beteende?
 • Trossystem?
 • Låt fantasin hitta på vad du ska göra för att väcka dessa.
 • Ta en risk varje dag. Ankungen hade sin resa, vi har våran.

Mitt familjealbum 🙂

Mitt kreativa blodsband

Nikki de Saint Phalles fick hjärtat att dansa, blodet att rusa i ett leende och väcka mig ur hypnosen.
Hundertwasser fick mig att våga ännu mer.
Clarissa Pinkolas Estees fick mig ut på en vandring i det vilda, att inse att det långt ifrån var fel på mig och att ord kan höras.
Julia Camerons hjälpte mig att att hantera utmaningar på min kreativa resa och gör det fortfarande.
Natalie Goldberg hjälpte mig släppa loss skrivandet från hårda grammatiska regler och betygskraven som satt sig som taggar i min fantasi.
Listan kan göras längre, med dessa är mina kreativa rötters DNA.
Vilka är dina?


I samma takt som jag förstärkte mina dolda kreativa gener med symbolernas kraft och uttryck avvecklade jag den jag hittills varit.
Good bye Universitetet. Good bye fast anställning. Good bye lägenheten mitt i Stockholm, . Good bye framtida guldklocka. Good bye det liv jag invaggats att tro var det rätta livet. Good bye säkerhet (inbillad).
Good day livet som jag kopierat av andra….
och frågor jag började ställa….till underliggande kraft.

 • Vad vill du jag ska göra?
 • Vad är jag här för, som en del av evolutionen?
 • Vad är min livsuppgift?


Tips på hur du kan aktivera skapande gener och kreativa DNA

 • Väck upp kraften och lär känna kritikern med symbolens mångfaldiga alfabet som inkluderar färger, sagor, myter, ord, dikter, rörelser, sång.
 • Bli varse om vilka skapande personer du dras till och vad som får dig att känna dig levande.
 • Gör Julia Camerons kurs ”Den kreativa vägen”.
 • Skriv dagligen morgonsidor under en period, låt ord och tankar flöda.
 • Härma, skriv en berättelse efter att du läst din favoritförfattare, måla en bild som din favoritkonstnär skapat.
 • Fråga dina inspiratörer, levande som döda efter råd eller dig själv om hur eller vad du tror personen hade tänkt eller gjort i din situation.
 • Stäng av teven. Börja göra det personen eller de personerna göra som du känner dig inspirerade av, kanske gå en kurs i ämnet.

Workshops

Behöver du en extra knuff med att stiga ut ur komfortzonen, omfamna dina styrkor och engagera dig i att öppna upp nya vägar, situationer eller alternativ som tidigare inte var tillgängliga?
Klicka till här, så berättar jag mer….

Jag önskar dig en magisk dag!
Varm hälsning!
Sofi


Sofi