Välkommen till

forsta-hjalpenkitfor-kreativa-1De flesta har ett förstahjälpen kit i bilen, i hemmet, på jobbet i händelse att något händer. Vi slår oss, vi skär oss, vi ramlar, någon cyklar på oss, vi krockar, får andnings nöd, drunknar och vet att vi kan ringa 112 om vi
behöver professionell hjälp.

Men för våra drömmar och kreativa intentioner  finns inget sådant. Så länge som vi behandlar dessa som andra klassklassens medresenär,  lyx eller något utöver stret och dagligt kneg kan kraften faktiskt sätta käppar i hjulet. Någonstans måste den ta vägen. Skapande krafter är naturkrafter som vi bör hålla oss väl med. De är en del av oss och har ett syfte med att vi finns och är alla de processer som ger design till ditt och mitt JAG,  .

Den skapande kraften mer vild än tam är utsatt.
Den behandlas som vilda djur som sätts i djurparker eller elephant-in-a-cage-1421757333zjitvingas göra konster i cirkusarenan för  betalande publik.
Vi har utvecklat fyrkantiga system där kraften omöjligt kan dansa vilt, utan regler, fritt och passionerat (också för att passion, särskilt den feminina sådana har under den  patriarkatiska eran befläckats som  skam).

Alla skapande människor kommer möter all slags motstånd, fruktansvärt självtvivel, skamkänslor och välvilja fast snarare illvilja från personer som förnekar sina skapande talanger. Därför behövs långsiktiga strategier men också för händelser i ögonblicket…ett kit…ett första hjälpen kit!!! 

 

Här är mina tips?
Ta av det du önskar, lägg till egna sätt! 

untitled-design-24Glas med vatten – det går inte att tänka samtidigt som du dricker ett glas med vatten och du får därför en behövlig andningspaus och energi.

Dagbok – att skriva av sig situationen är ett sätt
m hjälper dig att rensa i tankar och känslor. Helt rätt är att med styrka i handlaget och kraft i bokstäverna öka storlekarna på orden. Allt är tillåtet!

Adressbok – ha mobilnummer till vännner som du ingått i alians med för eventuella nödsamtal.

Visionsmap – klipp ut bílder med symboler som känns uppfriskande och säger något om din essens i drömmar och visioner. Ha dem på väggen, som bild i plånboken eller fastklistrade i en särskild bok som bär med dig, på samma sätt som vissa har Alvedon lättillgängligt. Syssla med citat som du skriver ner, sätter upp på väggar och infiltrerar i ditt liv genom att helt enkelt leka med dem i vardagliga situationer så att de slutligen sitter!.

Meditera eller något annat som får dig att slappna av och komma ifrån tankarna.

Rör dig – sätt på musik du älskar och släpp fram ett fritt kroppspråk, känn dig löjlig och dumuntitled-design-25 om du nu skulle göra det (jag gör det ofta) så dansar du vidare ännu mer galet.

Umgås med djur, hundar älskar dig vad du än gör och tar dig med in i mindfulness.

Pyssla om växter..inget säger mer om skapande processer än just växtriket.

Ät ett äpple sakta och när du kommer till kärnorna tona då in på dessa som mirakel de är och lyssna på deras visdom.

life-is-like-music_it-must-be-composed-by-ear-feelings-and-instinct-not-by-rule

Alla som skapar har ett motstånd och inre dialoger som slingrar sig runt i huvud och kropp för att få oss att återgå till det säkra före det osäkra. Precis som i krig behövs strategier samt näring för att behålla styrka och riktning för att inte förlisa oss i rädslor. Detta samtidigt som vi slappnar av för att lita till de kreativa processerna i vilka vi finslipas och bli motagliga för talanger, resurser, instinkter och vis fantasi.

 

HEY!

 

Dröm vilt

Sofi