creative coctail veckans

16 dagar har gått sedan nyårsafton. Även om vi inte tog ett avstamp under nyåret så kommer vi aldrig undan att då och då formulera eller önska förändring. Om du laddade ner den workbook jag skickade med förra gången har jag några frågor:

Hur har det gått för dig?
Har du skrivit?
Ska du skriva senare? 
Har du redan lagt av?
Har du lagt märke till att något i det yttre som resultat att något i dina vanor rubbats? 

Att skriva ner sina mål och jobba med dem mot till skillnad från att hoppas att de på eget bevåg infrias är detsamma som att välja sätta ner frö i jorden eller hålla de i handen och hoppas det växer fram någon frukt.

Frågar du dig?

  • Hur kan jag skapa mitt liv när så mycket händer som jag inte har kontroll över?

  • Hur kan jag skapa mitt liv när jag alltid slutar där jag började? Vikt, relationer, leva hälsosammare….

  • Hur kan jag finna motivation att få till en förändring, när jag inte lyckats  förut?

Nu ska jag berätta något…..

Det finns ingen RUTA ETT att komma tillbaka till!!!!

Vi startar vi aldrig om från början.
Våra försök är aldrig förgäves. Tar vi oss en titt på det vi gjort eller försökt göra genom att lägga ner kritikerns glasögon – så har det hänt saker med oss.

Våra försök avslöjar när allt kommer till kritan…

  • vår pulserande livskraft i vårt inre som vill något med oss
  • en innerlig önskan att vilja mer med vårt liv eftersom vi känner att vi har mer att I love my selfe (7)vara och ge…

Att försöka och försöka utan att något förändras tar energi. Att vilja…att börja men inte ro i land med vår intention sätter igång känslor. Smärtsamma känslor. Vi tappar sugen och lägger ännu större börda på vårt jag som snörper tillgången av kreativitet.

Vill vi gilla oss själva och vårt liv först efter förändring skett, ja då är vi ute och cyklar.

Att älska sig själv med allt som är just nu kanske är det svåraste som finns…men lika lite som vi kan hålla en morot i handen före den såtts som frö kan vi bli det vi önskar utan att först börja i det lilla.
Många är de som lyckas gå ner i vikt, skaffa en relation, få det där jobbet för att ändå inte känna den där särskilda ”meningen” som de suktade efter.

Vad gör vi?
Vi känner oss hopplösa och nervärderar oss själva. Vi är arga på oss själva. Våra trakasserier skulle förmodligen om det vore någon annan som riktade dessa mot oss anmälas för polisen. Skulle du hantera ett barn med denna inställning skulle socialen knacka på.

Är det inte konstigt att vårt kreativa, mångsidiga jag inte vill vara med på galoppen. Det finns ingen energi kvar eftersom det har gått åt till negativt ifrågasättande.

SÅ STOPPA DÄR!!!!

”Jag älskar mig själv! är den mest kraftfulla revolutionen som finns. Den har inte med ego att göra, det handlar om din sanna natur som kommit lång väg….

Ge inte upp. Du är värd dig själv! Dags för självkärlek….

Ta citatet ovan, plocka isär det, sätt ihop det igen….plocka fram dagboken och skriv…töm allt som inte är kärlek DAGBOKoch finn dina byggstenar och skapa en rutin att växa in i …
Kärlek är att sova gott
Kärlek är att smörja in mig med en härlig kräm
Kärlek är att säga något fint om mig själv när jag ser mig  i spegeln
Kärlek är god mat
Kärlek är sköna skor
Kärlek är att ta mig på teater
Kärlek är att dansa

För ett träd ska fällas är varje yxhugg av samma kraft, det första, det sjuttioanadra och det sista…alla lika viktiga! Du är aldrig tillbaka där du började. Höj blicken, sträck på ryggen och….

anslut dig till den tystaste, enklaste och kraftfullaste REVOLUTIONEN: JAG ÄLSKAR MIG SJÄLV!

Om du missat den workbook jag talar om, kan du ladda ner den här;              Klicka här (1)

                                              Ha en fin dag!
Sofi

Sofi