-Nu har den FÖRSTA smittan nått Sverige!!!
-Nu har den Första dött!!!
-Vårdavdelning fick stänga ner på grund av eventuell smitta!!!(som sedan visade sig inte var någon).


Vem står på tur? Jag?

Hur lätt är det inte att sugas med i all information om det nya viruset? Någon som säger sig veta skrämmer skiten ur oss och någon annan lugnar. Vem ska man tro på?
Vi är bunt dramavana generationer som mer eller mindre fastnat i ett dualistiskt tänkande. Det negativa sinnet och det positiva sinnet överkonsumerar information som lever rullan i våra inre domäner och ramla ner i vårt undermedvetna där det fortsätter lägga sig i våra tankar och därmed våra val och hälsa. Mängden information vi tampas med idag överbelasta nervsystemet och skapar oreda i vår inre ekologi av organ, gener, hormoner, celler som inte enbart är viktiga för vår hälsa utan för att vårt levande liv.

Samhällssystemet lyckas inte få bukt på psykisk ohälsa eftersom det är medskapande till uppkomsten av det. Det bästa är att vi själva vara uppmärksamma och ta vara på information från våra tre sinnen istället för de två som ofta hamnar i dragkamp på mikro såväl som makroplan.

Min erfarenhet av dessa sinnen fick jag före jag började med kundaliniyoga då jag flyttade till mellanöstern (jag bodde både på de ockuperade områdena i Jerusalem bland araberna samt Tel Aviv). Det först jag lade märke då jag varken förstod eller kunde läsa bokstavskrumelurer till en början gav mig möjlighet att tänka mina egna tankar från början till slut. Att veta om faran som fanns blekande då jag inte förstod allt vad som sades på nyheter eller var uppvuxen i ett liv i en tradition av ett långvarigt krig. Varenda gång det hade varit en bomb fick jag överlägga med mig själv om faror och möjligheten att bli utsatt vs. hur troligt skulle det vara att jag skulle befinna mig just på en plats exakt vid en tidpunkt där något skulle hända. Nyheter siktar också bara in sig på hemskheter istället för skönja en större bild av ett samhälle där folk lever och verkar, har roligt och firar födelsedags kalas, handlar på rea och har visioner trots situationen

Att använda yogan i vardagen!

Det Negativa sinnet och det Positiva sinnet

Det negativa sinnet kalkylerar vad som kan gå snett, mäter risker, målar gärna fan på väggen och har till syfte att skydda oss. Det positiva entusiastiska sinnet kalkylerar om vad som kan gå rätt och får oss att handla med risk som insats. Det vill framåt!
Mellan dessa kan det bli dragkamp, båda vill lika mycket och försätter vårt liv i en karusell som går amok. Det kan kännas som vi trampar på gasen och bromsen samtidigt vilket är ordentligt uttröttande.

”Du har tre sinnen: det negativa, det positiva och det neutrala. En person som inte värnar om det neutrala sinnet, även med all rikedom, kan inte blomstra eller vara lycklig eftersom det negativa och positiva slår ut varandra. Det är det neutrala sinnet som är den intuitiva kraften i dig. ”
Yogi Bhajan

Det neutrala sinnet

Bortom dessa sinnen, som fungerar som två poler, finns det neutrala sinnet. Det neutrala sinnet är det sant yogiska sinnet. Det observerar och integrerar informationen från dina negativa och positiva tankar och fattar sen ett beslut utifrån hjärtat och i relation till ditt högsta syfte

Att stärka det neutrala sinnet!

Hur stärker man då relationen med det neutrala sinnet? Det är enkelt. Väldigt enkelt. Andetaget för oss in i det neutrala sinnet. Men vi måste andas rätt. De flesta andas med axlarna och högt upp i lungorna vilket i sig sänder en signal till reptilhjärnan att det är fara på G. Istället ska vi andas i magen, stretcha diafragman åt sidorna och andas ända upp till nyckelbenen och andas ut långsamt. Genom att ta tid om så lite som tre minuter per dag till medveten andning, gärna elva minuter får vi tillgång till kraften i det Neutrala Sinnet och kan på så sätt resonera oss fram till hur vi bäst hantera situationer – även när det handlar om Corona viruset.

Lymfsystem vår eget immunsystem

För att hålla vårt egna immunsystem i god vigör behöver lymfsystemet äkta andetag och att vi rör på oss, torrborstning eller massage boosta det också. I kundaliniyoga finns det speciella pass för lymfan, en massa andningstekniker, rörelser och mantran för att ladda ut kraften ur envetna tankar som skapar scenarier som sällan har med verkligheten att göra .

Allt Gott
SofiSofi