Välkommen till

Böcker jag tackar Gud för att de blivit skrivna;

Jag har många böcker som betytt otroligt mycket för mig. Ord som ruskat om mig ända in i märgen och väckt mig vaken ur perfektionens stelna attityd. Böcker som satt finger på motstånd och med ord och inga visor avslöjat rädslornas makt. Information som gett mig kraft att bända upp Jantes käkar om mina projekt.
Böcker som satt igång djupa funderingar och fått mig att tänka andra tankar än jag skaffa-ditt-hus-en-boksamling-och-du-skaffar-din-kropp-en-sjal-latinskt-ordsprak-1dittills tänkt. Meningar som fått mig att se på saker i nytt ljus eller satt mig i en helt ny vinkel där världsbilden som var ersatts av en ny.
Kapitel efter kapitel har gjort mig nyfiken på det som finns under det rosa täcket.
DEt som man inte får, ska eller borde blottlägga.

Jag har faktiskt blivit tjenis med pojken som avslöjade att kejsaren inte hade några kläder.

Jag bugar djupt för alla dessa människor som suttit och plitat med ord efter ord fast det funnits annat att göra. Hur de i timmar skrivit, strukit, rättat, våndats, vridit och vänt på ord, meningar och sin egen person. Öppnat upp för skapandets vidunderliga kraft och tagit sig ner i de omedvetna skikt, fått tillgång till visdom som gett mig och andra tröst, inspiration och förklaringar. Och att inte förglömmas…mod, hunger, kraft, nyfikenhet och vilja att göra detsamma. Fast på eget sätt!!!!

Varenda en av alla författare har tagit en RISK! Risken att inte lyckas, att refuseras, att framstå som galna, att göra bort sig, att bli kritiserade – och det har hänt även dessa tre! Och det är värt att hyllas!

Mina böcker lever jag med i vått och torrt. Många är så gott som sönderlästa.  Meningar är markerade och längst bak har jag skrivit sidnumren med heta stycken som jag vill läsa omoch om igen.
Böcker som är nersmutsade av tårar, klister, kaffe och jord. Med  sand från någon avlägsen strand dansar ut när jag bläddrar i en bok som jag läste för länge sedan.

Här har jag valt tre titlar ur ett helt härligt gäng av böcker som inte fått mig att gråta men gett mig en känsla av ett livligt genomborrande AHAAAAAA! De tillhör definitivt min bibelhylla av böcker som jag ständigt gå tillbaka till.

stor_magi__leva_kreativt_utan_rdsla-elizabeth_gilbert-35339065-frntlElizabeth Gilbert har skrivit denna härliga, lättlästa, och inspirerande bok. Hon använder sig av andras och egna erfarenheter som författare (en väldigt mycket refuserad sådan)  innan hon skrev bästsäljaren ”Eat Pray and Love.
I hennes händer och med ordens kraft förvandlas kreativitet till något lätttillgängligt för alla, inget märkvärdigt egentligen men absolut i sin MAGI och med en klart skinande dansande gudomlig gnista.

Det finns massor av you tube filmer, TED talks att ta del av Elizabeths erfarenheter som hon naket delar med sig av. Hon har även en egen podcast som jag älskar.

 

Brene untitleddddddBrown the grand lady som slagit klorna i skammen för att totalt och mycket noggrant dissekera den in i den djupaste nivå.
Hennes böcker gör den kreativa vägen lite enklare. För om du skapar kommer du garanterat utan att passera gå stå öga för öga med skam, perfektion, otillräcklighet. Men framförallt SÅRBARHET och kraften i denna känsla som ger livet liv och mening.
Detta är den sista av Brenes andra böcker som jag också rekommendera. Samt hennes miljontals nedladdade TED Talk föreläsning.  WOW

 

finding-your-way-in-a-wild-new-world-reclaim-your-true-nature-to-create-the-life-you-wantMartha Beck är Ophras närmaste coach och har blivit min också. Bäst  älskar jag denna eftersom den handlar om det vilda i oss. Martha har tre universitetsexamen. Men det var när hon blev med barn som hennes livsinriktning tog henne mot helt annat håll. När doktorerna upptäckte att hennes ännu ofödda barn hade downs syndrom blev hon rådd att ta abort. Hon födde barnet som inte sa ett enda ord på flera år. Men när ordet kom så var det ”HEAR” han sa och Martha började lyssna. Inåt. Hon tillbringar mycket tid med vilda djur i Afrika där de lär henne om det vilda i oss runt oss och hur den naturen kan ge oss liv och riktning.

Alla böckerna går även att lyssna till.

Böcker är vägvisare och recept men att inspireras och ”göra sedan” kan sluta i ett virrvarr av missnöje. För att införliva dem måste vi leva dem i livet. Använda dem i det vi gör och leka med den vi är eller tror oss vara. Själv ger de mig mod att göra det jag gör och att skicka in texter till tidningar. Denna var den senaste och var med i Smålandspostens sommarspaning.. TRYCK HÄR vilken ledde till en stor artikel och intervju med mig i samma tidning!
Och ja vill hylla mig själv för att jag skrev och tog mod att skicka in texten.

Vad hyllar du dig för idag??????

Vad har du gjort trots rädsla?

Vad vill du göra fastän du inte vågar?

untitled-design-29

 

Sofi