creative coctail veckans

Morgonstund har guld i mun!

Ack dessa gamla talesätt, så mycket klokskap.  Hur lätt är det inte att gå upp, sätt i fötterna i de gamla morgontofflorna,  bokstavligt och symboliskt och tugga samma frukost bokstavligt och symboliskt som igår, förrgår och i förgårdens förrgår……

Jag gillar mornar, morgonljuset och stillheten.  Den dagliga kundalini yogan ska helst utföras före gryningen. Jag gör det ibland, som idag. Och jag har under många år utmanat mitt tämligen lata ”morgonJag” på varierande sätt. Men måste medge att allt för många mornar går i samma fotspår. Varför? Ja det finns ju ett MOTSTÅND – en mysfaktor som gör att man vill stanna kvar i sängvärmen i de gosiga vanorna.

 

Tänk att tro på så många som sex  omöjliga saker före frukost.

Vilken härlig start på de“Why, sometimes I’ve believed as many as six impossible things before breakfast.” (2)n nya dagen.
Vilka omöjliga saker skulle du tro på?
Att kunna flyga?
Att allt plast försvinner ur haven?
Att du kan lösa universums gåta?
Att få göra en film med Greta Garbo? Simma runt Titanic?
Träffa Jeanne d´Arc. Jesus,  eller någon annan – in person?

Bryta destruktiva mönster som evig trygg trist bantning kan verka omöjligt. Att leva på sina drömmar! Leva ett år i skogen på självodling! Sätta igång ett skolprojekt i Afrika, skriva em bok, leva som mamma till sex barn i en familj i Mexico, vandra genom Sahara öknen……listan kan göraslååååång.

Det finns alldeles för få gårdagens tankar eftersom de flest“Why, sometimes I’ve believed as many as six impossible things before breakfast.” (3)a följer med oss in i nästa dag. Ny dag men samma tankar. De flesta inte alls skojiga och levnadslystna utan hämmande och fulla med självförtryck. Ord vi fångat upp från vår omgivning och själv skapat som fastnat och blivit en sanning och en röst vi hörsamma. Ett system vi bygger ett liv med och kan främja eller helt plugga igen vår kreativa förmågor.

Att drömma sig bort och att då och då vara orealistisk lyfter tanken bort ifrån konkreta möjligheter ut i det okända. I utrymmet mellan det möjliga och det omöjliga sätter fantasin genast igång att komma med idéer,  samarbeta med vår potential och vips så är kreativitet igång.

Alkemist och hokuspukos

Vår inre konstnär  är en alkemistmästare när det kommer till att blanda ingrodda vanor, med nya tankar och idéer, är väl bekant med alla vägar till potentialen som varken Jante eller den inre domaren känner till.  Hokus pokus!!! Ur allt och inget…på sitt eget sätt förändras något inombords, vi ser det vi inte tidigare sett, gör det vi inte brukade göra och dras till det som får oss att bli mer än vi är idag.

 En minsta morgonrutin kan väcka fram en helt ny dag och innan klockan slår lunchdags har vi levt i ett nu där vi gör saker på ett nytt sätt.

Vill du också sätta tänderna i en morgonritual? Ett avstamp mot en ny dag! Här är lite tips från mig om du inte redan har någon i tankarna.

  • Tänd ett ljus och sätt en intention för dagen.
  • Skriv ner tio saker du är tacksam över och bjud in känslan.
  • Fyll tre tomma pappersark med tankar, känslor, förhoppningar, det som gör dig arg…resonera med dig själv över vad som funkar och inte funkar.
  •   Drick ett stort glas med citronvatten tacka dina binjurar för det makalösa jobb de gör.
    “Why, sometimes I’ve believed as many as six impossible things before breakfast.” (4)

IMG_3740

Sofi