.                          mexico worldpress
MEXICO landet med starka färger, heta kryddor, kreativitet, tortillas, konst, magi, rikt kulturarv, myter och Magi. För en KREATIV VAGABOND är dagen, året, livet en resa liksom varje skapelse mellan idé och färdig produkt! Det är nyfikenhet, frågor och intuition som styr mer än en färdigritad karta och redan uppstampade stigar.

Your brain gets to comfortable in your everyday surroundings. You need to make it uncomfortable. You need to spend some time in another land, among people that do differently than you.
– Austin Kleon, Steal like an Artist; Things Nobody Told You About Being Creative


Att lämna rutiner och livet som vi känner det kan kännas läskigt men ack så mycket liv det sätter igång inuti. Har vi fastnar eller 20161022_140155motvilligt hamnar i en situation, vanor, beteenden, i en livsstil som klämmer eller känna att syret innanför trygghetszonen börjar ta slut –  kan en resa göra susen. Det handlar inte om att fly för en vagabond resa leder oss aldrig bort utan hem.

För den nyfikne lockar alltid det okända.

Detta är en resa för dig som längtar efter ombyte och önskar uppleva en främmande kultur med alla sinnen och genom en konstnärs öga. En resa som kommer röra sig i det inre såväl som i det yttre.

Kanske du skulle vilja ge dig iväg på egen hand men inte första gången, vill resa på ett annat sätt än du är van vid, längtar efter ett äventyr eller har en dröm att en gång besöka Mexico?

There is only one journey, going in inside yourself
– Rainer Maria Rilke

Denna resa är en mix av enkelhet och flärd, av upplevelser och inlevelser, tillsammans med andra och på egen hand, i stadsmyllret och långa varma sandstränder, planerad och oplanerad tid, i soluppgång och solnedgång och tiden mellan dessadead.

Genom min kreativa cocktail av skapande ut och intrycksformer kommer du knyta samman upplevelser med egna erfarenheter och öppna upp sinnena för mer upplevelser.

Resan är  planerad men lämnar också stort utrymme för nuets inspiration och egen upptäckartid. Gruppen kommer gemensamt välja och vraka mellan utbud som finns och som lockar.

Det är en resa för kropp, själ och mind där du erbjuds möjlighet att utveckla din relation med din ”inre konstnär”, expandera dina vyer genom erfarenheter och möten som leder till insikter och en fördjupad relation med dig själv.
Varken vana eller erfarenhet krävs, de flesta jag haft göra med (inklusive mig själv) av de tusentals jag arbetat med har inte trott sig vara kreativa eller fantasifulla – hade fel!
– Sofi a la Jag själv

OAXACA
Oaxaca ”wa hah kah” är en delstat i södra Mexiko, gränsande till Stilla havet i söder som finns med på UNESCOS lista över imponerande världsarv.

 • Du kommer beblanda dig med Mexikos RIKA, FÄRGSPRAKANDE och KREATIVA KULTUR
 • Besöka KONSTNÄRSKOLLEKTIV och se de unika skapande processer bakom mattor, träskulpturer, dockor m.m och möjlighet att investera i dessa familjer genom att köpa det mest vackraste föremål till ditt hem. FAIRTRADE
 • Själv få SKRIVA, MÅLA, skapa i PAPIER MACHE, FOTOGRAFERA, FÅNGA BERÄTTELSER och NLP:s kraftfulla metod om målsättning som vi kommer göra vid havet i varma sanden
 • Besöka några av de 21 KATEDRALERNA i historic center
 • Strosa omkring på MARKNADER fyllda till bredden och enastående GALLERIER  
 • Välja något av kvällens utbud som vi i gruppen bestämmer (pub, dans, teater) 
 • Delta med hull och hår i DAY OF THE DEAD firandet, en oförglömlig upplevelse som berör i all sin festlighet 
 • Frossa i BLOMSTERARRANGEMANG
 • ÄTA färgstarka rätter med ELDIGA INGREDIENSER  och EXOTISKA KRYDDOR  från det Mexikanska köket.
 • Resa med buss över den frodiga bergskedjan Sierre Madre del Sur med storslagna vyer som får vem som helst att tappa andan
 • Leva  intill till det varma STILLA HAVET i en behaglig väderlek
 • SNORKLA och uppleva skönheten under ytan där du mottags av färgrika fiskar, om du har tur se JÄTTESKÖLDPADDOR och DELFINER
 • YOGA och MEDITATION och SAMTALSCIRKLAR
 • Ströva BARFOTA utmed vattenbrynet
 • Slappa i HÄNGMATTAN
 • BARA VARA

jag-ar-intresserad-information

Resan

 • Du tar ett flyg till Mexico City och byter där genom att gå till terminal 2. Det är lätt som en plätt, all min oro för detta under resan var helt onödig
 • När du kommer fram till Oaxaca,  flygplatsen jag tänkte spendera hela natten, eftersom jag förväntade mig stök och gangsters var helt lugn. Jag tog en taxi collectivi (den enda som fanns)  som släppte av var och en vid respektive härbärge. Jag togs emot av vänlighet och snart hade jag en egen säng

Tidsplan

 • 28/10  – vi samlas under dagen allteftersom alla anländer
 • 29/10 -31/10 –  tillbringar vi i  Oaxaca och förlustar oss i det rika kulturlivet, besöker konstnärs kollektiv, använder vårt egna skapar kit, äter gott och ger oss in med hull och hår för att delta i Dia De Los Muertos och tillbringar en stor del av kvällen på kyrkogården. Ett danshak med levande musik och en tequilashot för den som önskar kan vara det vi sysslar med under någon av kvällarna.
 • 1/1- 5/11 – reser vi till kusten över berg och djupa gröna bedårande dalar till ett tropiskt klimat.
  Vi samlas varje morgon och umgås med soluppgången genom  meditation, lättyoga. Vi badar i det varma böljande rena havet, solar, snorklar, dricker vattnet direkt från kokosfrukten med sugrör, äter vattenmelon, mangos och papaya, skapar och vila. Egen tid kommer det finnas gott om!
 • 5/11 avslutas kursen för resa tillbaka till Oaxaca  För den som vill stanna kan jag ordna det utan kostnad.
 • 6 /11 shopping på egen hand och hemresa

Investering
12.700 kr –  i priset ingår boende, utflykter, snorkeldagstur med båt, resan från Oaxaca till havet 6-8 h, det mesta skaparmaterial och kurs 
Mat, resor till och från flygplatsen, taxiresor korta sträckor, dricks och flygresa tillkommer
(för en riktigt god måltid kostar runt 100 kr, buss 10-15 kr och taxiresor ca 40 kr om du reser ensam)

OBS! Säkra din plats genom att betala in 800 kr BEGRÄNSAT ANTAL
(före den 31 juli få du tillbaka hela summan om du ångrar dig, efter 31 juli ingen återbetalning)

ÈARLY BIRD PRIS 11.600 kr för dig som bokar före 31 juli 

1:a aug ska allt betalas in, ingen återbetalning såvida du inte ha någon som vill åka i ditt ställe. Vid sjukdom återbetalas halva summan. Jag tackar för förståelse då jag själv investerar mycket i planering.

1:a september ingen återbetalning men du kan naturligtvis fortfarande sälja din plats


OBS! OBS! OBS! IGEN…..
Inga kreativa färdigheter krävs!
Begränsat antal!

img-20161024-wa0002
Jag och Susan, en ny vän från Malaysia på vandrarhemmet i Oaxaca.

Idén till denna KRATIVA VAGABON RESA föddes i Mexico nu i höstas.  Jag var verkligen livrädd för att åka dit, men ack så fel jag hade. Jag kände mig mycket trygg och är så tacksam för att inte rädsla satte stopp. Vilket WOW land. Mexiko lever kvar inom mig som något sprudlande, vördnadsfullt, ögonöppnande , smärtsamt i möten med utsatta människor som gett mig en mycket levande känsla i hjärtat som påverkar mig alltjämt.

Ofta har jag hört människor säga att de själv önskar de skulle våga åka mer ”luffarstil” men vågar inte – förrän nu – denna resa är för dig!
Själv väljer jag oftast att resa ensam, utan noggrann planering med min dagbok och färgpennor och låta livet hända. Det är underbart och därför vill jag erbjuda de som vill resa på detta sätt men inte helst själva en oförglömlig tid.

Jag hamnar ofta vilse och att inte hitta det jag säker lämnar öppna platser för det oväntade20161022_170904 mötet. Kulturen och människorna lockar mer än museum även om jag kan besöka dessa också. Inga all included resor för mig alltså. Jag gillar att nyttja allt som säljs av människorna som lever där och göra fair trade business. Särskilt gillar jag att köpa från konstnärer. Att ha den fantastiska möjligheten att resa är få förunnat i världen.

Jag har ”vagabondat” ensam i Australien, Amerika, Singapore, Thailand, Malaysia, Italien, Israel, Sinaiöknen, Syd Afrika, Mexico, skogen hemmavid, idéer, drömmar, skapande processer., intuitionen, i krisens mörker och ohyggliga landskap…all rörelse är en resa  –
som leder HEM!

20161022_10093420161031_13130220161028_105204


IMG_3740