Nytt år, Nytt decennium och Ny EPOK! skrev jag förra året vid denna tid. Tänk vad lite vi visste om året som skulle komma. Att en pytteliten, för ögat osynlig virus skulle dra bort mattan under mänsklighetens fötter. Visa oss vart skåpet ska stå. Vi människor är rätt små när det kommer till kritan och samtidigt otroligt kraftfulla. Vårt vara har mer inflytande än vi tror. För, tänk att en enda person kan smitta befolkning. Och då talat jag inte enbart om Corona.


Gott slut och Gott nytt år! Om detta året som varit finns mycket att säga, men det är sannerligen det år det är värt dyka ner i. Med huvudet före! Upptäcka mer av oss själva. Fiska fram detaljer ur våra drömmar, tankar, känslor och garderober. Om det inte finns det sådant vi önskar, är tacksamma för, kan skratta åt, gråta över, omvärdera och vill ha ogjorda vore vi inte människor.Dyka och simma istället för att drunkna

Vad som än hänt eller vi varit med om under dessa tolv månaderna behöver inte definiera de kommande tolv månaderna eller faktiskt göra just det. Varken på ont eller gott….utan som energi och uppslag vi omsätter i kreativa process!

Homo Sapien den intelligenta människan kan vi tacka för mycket. Men något har gått snett och det kan ingen undgå att se för blotta ögat. Sedan människans begynnelse har mänskligheten haft olika namn och nu är det enligt vissa Homo Ludens tur. Den lekfulla människan och högra hjärnans tankesätt för att gemensamt med den vänstra riktigt blomma ut. Lek, färger, former, helhetstänkande, ekologi, känslor, hjärta, kropp, inre universum konkurrerar inte ut Homo Sapiens. De är här för att slå sina kloka huvuden ihop.


Sanning eller konka?
Bestäm själv.


För att inte leva om samma liv i redan upptrampade stigar kan det behövas att vi lägger oss i vårt liv. Ställa frågor. Hylla det vi gjort, värdesätta våra handlingar, plåstra om såren, omvärdera det som skaver och kanske skratta mer med oss själva än vi gör.


Fisk liksom hav är båda rika symboler som återkommer i sagor, myter, citat och berättelser. Havet representerar i symboliska termer mycket, men framförallt vårt undermedvetna. Symboler är ett universellt språk människan världen över delar med gemensamma betydelser världen över som när de blandas med individuella tankar och erfarenheter blir personliga och säger något om vårt liv vi annars lätt missar.

Min fråga är?

Är du den person du vill hänga med?

Vill du bli mer kreativ?

Har du blivit alldeles för tam och istället för att själv skapa sitter vid teven bakom chipsskålen och se när andra är lite galna och har roligt?

Har de senaste åren mer eller mindre liknat varandra?

Har svårt att hålla dig fast vid och nå mål?

Har du något du länge skjutit på men vill göra något av?

Har du ett beteende eller beroende som inte är bra för dig?

Tar perfektionismen dör på dig?

Då är det här något för dig! Klicka på bilden nedan.

E-häfte som aktiverar din högra hjärnhalva och väcker dit leksinne, lek är kreativiteten rötter och finns i ditt DNA så det där med att vara kreativ eller inte spelar ingen roll i detta fall. (Ingen går till gymmet efter att först skaffat muskler).


Zoomträff i slutet av varje månad hela året, där vi går igenom valda delar av häftet samtidigt som blandar in en andningsteknik, en skapande övning, meditation eller något annat.

Var med redan på januariträffen, Dag och datum skickar jag ut en vecka före. Har du inte möjlighet att vara med kan du se inspelningen av träffen.

Workshops framöverKreativitet och fantasi är naturkrafter vi alla har tillgång till!

Skapelsen är otroligt märklig och mångfacetterad. Den motsäger sig själv, är mäktigare än våra tankar kan greppa och har lagar vi inte förstår. Tyvärr krymper vi lätt in oss i en färdigformulerad vardag som vi lärt oss anpassa oss till. Kreativitet ryms inte i en fyrkantig box och står inte högt i kurs i vår samtid.
“Jag kan inte skapa, jag är inte kreativ, jag har ingen fantasi”! Påstående jag hör alldeles för unga och vuxna med största övertygelse säga. Men vi är alla skapande och kreativitet är en potential vi har tillgång till. Genom lekfullhet är det möjligt att knyta an till vår inre kreatör, släppa perfektionisten fri, skapa oreda i Jantes lagar och formulera något nytt från vårt hjärta. Leken är kreativitetens rötter! Var beredd att bli förvånad.

Förvänta dig obekväma sanningar, oplanerade hägringar, inre kraft och en jäkla massa WOW! Lycka till!