Investera i andetagen

Tänk om det finns något som du kan göra just nu för att förbättra hur engagerad, produktiv, och kreativ du är på jobbet?
Det visar sig att det finns något och att du faktiskt redan gör det – ANDAS.

Är du företagaren eller chefen som värnar om ditt eget och de anställdas mående utan att produktiviteten tar stryk? Att med de enklaste och naturligaste medlet i världen värna om hälsa, kreativitet och produktivitet – andetaget. Allt levande behöver syre och det gäller även företagarandan. Andetagen är kroppens eget kredit och debet flöde och så gott som kostnadsfri investering. Visserligen kan vi inte placera ut andetagen på aktiemarknaden, men tro mig, en investering i dessa leder alltid till säker utdelning. Skattefri dessutom.


Andningspausar

Rökpaus
Vilopaus
Kaffepaus i alla ära, varför inte göra andningspauser till en vana?
Det enda vi behöver göra är att ta oss an några av de runt 23 000 andetag vi dagligen genom att andas medvetet genom att använda olika andningstekniker. Det kan faktiskt räcka med så lite som tre minuter gärna två, tre gånger per dag. För den som är ovan kan en minut göra susen.

Stress

Vi människor tänker runt 70 000 tankar dagligen, de flesta har vi tänkt under många år, många är inte våra egna och den största delen är negativa.
Allt för många andas i halsgropen eller i bröstkorgen genom att dra upp axlarna. När vi andas på detta sätt signalerar vi till reptilhjärnan att det är fara på gång och aktiverar Fight, Flight, Freeze eller Please beteende samtidigt som binjurarna producerar kortisol och adrenalin för att vi snabbt ska lägga benen på ryggen och sätta oss i trygghet under nästföljande tio minuterna. Men få stanna där, stress blir till livsstil och vissa blir beroende av adrenalinkickar som är superbra vid vissa tillfällen men inte ska förväxlas med livsenergi.

Det djupa medvetna andetaget


Djupa andetag tillför syre till hela kroppen och rensar ut gifter. De lugnar tankarna och bidrar till att vi blir mer fokuserade och kreativa. När andetaget aktivera muskler i magen, diafragman och bröstkorgen genom att vidga lungorna för att lugnt lämna kroppen blir det djupt. Våra organ masseras, inandningen höjer hjärtfrekvensen och utandningen sänker den. Vi stärker det viktiga nervsystemet och kan skilja mellan äkta fara och därmed bli mer modiga att komma med nya förslag, vara innovativa och tänka utanför boxen då vår reptilhjärna inte triggas och skrämmer oss tillbaka i trygga spår.


Med medvetna andningstekniker kan vi skifta energin från trött till alert, stress till lugn, okoncentrerad till fokuserad. Medveten andning lugnar ner tankarna, stärker nervsystemet, är källan till självkännedom, ökar kreativiteten, syresätter blodet, stärker immunförsvaret, rensar ut slaggprodukter och förbättrar sovvanor.

Det lättillgängliga andetaget

Du har tillgång till andetaget 24 timmar/dygn sju dagar i veckan, kan utföra det var som helst. Du kan inte glömma det någonstans och ingen kan stjäla det. Tillgången på syre finns konstant, är gratis och ingen kan neka dess egentliga värde. Våra andetag är det viktigaste vi har för de som står oss närma.

Investera i andetag!

Jag erbjuder en lättsam men omfattande workshop med föreläsning om andetaget blandat med andningsövningar och enkla kroppsrörelser för ryggen som alla kan utföra. Kontakta mig för mer information eller boka tid för privatsession, anordna workshop på arbetsplatsen eller under en konferens.


“I do my job like I breathe — so if I can’t breathe I’m in trouble.” 
― Karl Lagerfeld