Papier Mache – konstformen som väcker fantsin och kreativiteten.

Papier Mache är skaparformen som rockar loss den mest inbitne perfektionisten. Efter en liten stund med händer i klister och ohyfsad hantering av en tidning har de flesta glömt sin osäkerhet och att man inte kan.

Papier Mache är skaparformen som saknar regler och speciella färdigheter. Det är inte mycket på denna jord som inte kan skapas i Papier Mache i vilken storlek som helst. Återbrukande skräp inspirerar fantasin och efter att ha börjat skapa, vet de flesta vad det är de verkligen vill skapa och det är då känslan av MAGI börjar dansa i den inre knutarna.

”Vi behöver inte vara kreativa och ha fantasi för att skapa, det blir vi under tiden vi skapar”.

Papier Mache är skaparformen gör det lätt att släppa alla krav eftersom leken lockar fram experimentlusta och nyfikenhet. Platsen de flesta befann oss på som barn.

Papier Mache passar alla åldrar, yrkesgrupper, de som är en fena på att skapa och de som just är i startgroparna att återta rätten till att skapa utifrån egna förutsättningar. Det handlar om att skapa för skapandets skull. För att vår natur är att vara skapande. Inte för att andra ska tycka man gjort fint eller förstå syftet, utan för att vi vill släppa fram kreativitetens kraft i våra liv. För det är nämligen så. När vi går upp i det egna skapandet aktiverar vi fantasin, intuitionen, skärpan, modet, lusten som vi sedan kan använda i vardagslivet.

Med Papier Mache sätter vi Jante och bedömaren på plats, för att ta oss igenom skaparblockeringar som kan vara:
– Minnen från stunder där den egna kreativiteten behandlades ovarsamt av någon som själv var blockerad.
– När de lustfyllda kritiska seendet blev kritiskt och började fokusera på fel och använda ordet ful.
– När vi förväxlade oss själva med röda bockar från skoltiden. Allt det som fick många av oss (inklusive mig själv) att sluta skapa eftersom vi inte kunde få utlopp för skapandet i de trånga ramar kulturen tillåter.

”För att vara kreativa måste vi vara sårbara. Om vi stänger av oss mot kreativ smärta, stänger vi av vår kreativa glädje”.

Julia Cameron

Papier Mache är en andlig akt eftersom kreativitet är urkraft och livskraft. När vi skapar anspråkslöst, inspirerade av en symbol eller tanke lär vi oss lyssna till vårt inre för att låta en skapelse födas fram.

Papier Mache är roligt. Papier Mache plockar fram en nykter galenskap och det oputsade och genuina. Ingen har någonsin gjort på pricken samma sak. När människor tillsammans skapar med Papier Mache blir taket högt, fantasin smittar och vi lär om oss hur vi kan värnar om det egna och varandras skapande.

Jag är Papier Mache nörd…erkänner! Men faktum är förutom de tjugo åren jag själv skapat i papier mache har jobbat med 2000+ bestående av barn, föräldrar, personalgrupper, mindre och internationella företag, kommuner, landsting, nysvenska, i skolor, i hem, i min ateljé, i chefsgrupper, möhippor, väninnorträffar samt i privata coachning sessioner.

Slutligen, som smålänning, är det en sak jag vill lägga till…det är billigt!

Workshop erbjudande

Jag erbjuder workshops i mitt Wonderland i Hjortsberga för er som vill lämna den vanliga världen en stund och stiga in i landskap av sagor, färger, former för att umgås och skapa. Oanständigt skapande handlar om att skapa sig ur den fyrkantiga konformitet vårt kreativa jag är för många är hänvisat till. Satt på svältkost och prestationspiska har många kastat in handduken när det handlar om den egna kreativiteten.

Känner du att det är dags att komma ut med ditt kreativa och vildare jag?

Tror du att du verkligen känner dem som du tror du känner bäst? I en kreativ workshop kommer du upptäcka nya sidor hos både dig och de du känner.

I wonderlandet är inte allt som det borde vara och här kan det mesta hända. I en fyra timmars workshop inkluderar jag alltid en andningssession, just för att andningen är viktig för skaparblockeringar. Är ni inte fler än sex erbjuder jag även yoga för de som önskar.

PriserWorkshop: 4 timmar
Investering: 3300kr för allt som ni delar på om högs sex personer. Därefter 300kr för varje person upp till 10 vintertid, 16 sommartid. Fika och material ingår.

Workshop för föräldrar och barn: 2 timmar
Investering: 1800kr delat på upp till 8 personer. Fika och material ingår.

Workshop med möhippa, svensexa, födelsedagsjippo: 2,5 timmar
Investering 2300kr upp till 10 personer vintertid, 16 personer sommartid. Fika och material ingår.

Priserna gäller för workshops i min ateljé. Jag är också rörlig och kommer gärna till en plats ni väljer.

Läs mer om sommarkursen här