Välkommen till skapandets kuperade och äventyrliga landskap av färg, form, ord och rytm för barn och ungdomar. Jag har en lång och bred erfarenhet av skapande skolprojekt och brinner för det fria skapandet, kreativiteten och fantasin som en av den viktigaste naturresursen vi människor besitter och är menade att tillföra världen.

Barns välbefinnande är en sammansatt fråga, påverkad av många faktorer. Våld och negativa influenser är hot som barn bör skyddas från. Samtidigt är barns fantasi och kreativitet nyckeln till deras utveckling och förmåga att tänka utanför boxen. Att lära barn att andas medvetet och korrekt kan förbättra deras hälsa och fokus, samt hjälpa dem att hantera svårigheter och skapa inre balans. Genom att integrera dessa aspekter med sociala färdigheter kan vi forma en tryggare och mer kreativ framtid för våra barn.

”Barn kan hitta skönhet och magi i de enklaste saker.”


SKAPANDE SKOLA PROJEKT


Det är nu möjligt för personalen som en del av skapande skola projektet och utan extra kostnad att ta del av den inspirerande föreläsningen Andningspausen. Andetaget är det enklaste, och mest effektiva sättet att värna om hälsa, hantera stress, stärka immunförsvaret och hålla sig alert. Här kan du läsa mer.

Önskas enbart en föreläsningsworkshop är också det möjligt, kontakta mig för skräddarsydda sådana.Det kreativa rummet är:

 • Utrymmet för barn och ungdomar att kravlöst leka med inre och yttre verkligheter.
 • Att fritt experimentera med fantasi och idéer.
 • En frizon utan bedömningar och krav, där ord som fint och fult har mindre betydelse.
 • En plats att utforska färgkombinationer, former, formuleringar och rytmer.
 • Ett kreativrum där skaparmetod, material, idéer och inre bilder utmanar till eget tänkande i en kreativ process, i eget arbete eller i team.
 • Där inte vilda fantasier måste hållas tillbaka för att de verkar omöjliga eller inte blir förstådda av någon annan.

Jag använder mig av fria, ursprungliga skaparformer som människor i alla kulturer och i alla tider brukat. De flesta barn dansar, målar, skriver, spelat teater och använder sin fantasi lika  naturligt som de släpper bordskivan och tar sitt första steg.   Som Picasso uttryckte det ”alla barn är konstnärer, svårigheten är att fortsätta vara det när vi blir vuxna”.  Einstein gav rådet ”Skriv sagor” på frågan om hur man skulle kunna bli lika intelligent som honom.

Grimslövskolans skapande skola projekt

I mina workshops förbereder jag ett tryggt utrymme för kreativitetens gynnsamma kaos, från idé till färdigt alster och ordning.Papier Mache – Storytelling – Experimntellt måleri – Dans

Papier Mache är en lustfylld skaparmetod som lockar fram fantasin och lek genom att använda skräp. Det finns heller inga specifika regler. Alla blir en återvinnare. Papier Mache är en fysisk skaparform där barnen får riva och slita i papper, kladda med lim, klippa i kartong och hönsgaller, pilla med pärlor, knyta snören, färga med silkespapper, dekorera med allsköns krimskrams och oemotståndligt stjärnglitter.

Jag erbjuder även storytelling, experimentellt måleri och fridans att blanda i en och samma workshop. Särskilt vill jag värna om Yggdrasil myten, ett världsarv som är mer omtalad i andra länder än i Sverige. Att skapa och dansa myten är ett fantastiskt sätt att omskapa berättelsen i färg och rörelser. En myt som sätter igång härlig fantasi och som jag även använder i företags kick-off. Sagan om regnbågen och den blå staden är en annan berättelse som stimulerar eget skapande att ta ut svängarna genom måleri, dans eller papier mache.

Det var en gång en tjej och en kille som ville gifta sig men en svamp ställde sig i vägen för att förgifta dem. Men tjejen och killen lyckades ta sig förbi genom att spruta grädde på svampen och allt slutade gott! Åk 8 Teleborgskolan

 Jag har haft glädjen att jobba med kreativitet  de senaste 20 åren i företag, privata grupper och mängder av skapande skola projekt både i Sverige och i Israel. Jag är själv självlärd PapierMâché konstnär som skapat min egen värld här hemma i min ateljé. Jag är utbildad symbolpedagog (saga, måleri, dans, drömmar), Nlp coachning, lösningsfokus steg 1 och 2, frigörande danspedagog och Yogalärare med fokus på andetaget. Jag föreläser om och håller workshop i bl.a. kreativitet, yoga, andning som jag skräddarsyr efter kundernas önskemål.


Papier Mache
Jag har under flera år arbetat med ensamkommande där jag också använde skapandet som ett sätt att kommunicera. Jag har också arbetat direkt med nyanlända barn med skapande språk.

Ljungfälleskolans skapande skola projekt för särskolan.

Hur det går till!

Kontakta mig och berätta om era tankar runt skolprojektet. Vi träffas live eller via nätet och blandar våra idéer och från vår erfarenhetsbank tills det känns rätt och alla känner inspiration.

Skapande skola på varje fritidsgård i hela Ystads kommun. Jag och två andra pedagoger inom dans och musik var involverade. Projektet avslutades med att 700 barn med föräldrar samlades i en stor park och varje fridsgård kom med sina delar till den jätte orm som sattes samma till sång och dans.

Några skolor jag jobbat med:

 • Gårdsby förskola
 • Alvesta och Hovshaga bibliotek
 • Vislanda kyrka
 • Alla fritidsgårdar i Ystads kommun
 • Skatelövsskolan F-åk6
 • Teleborgsskolan åk 9 samt särskolan
 • Ulriksbergsskolan
 • Konst och designskolan i Växjö
 • Moshe Dajanskolan i Ranana, Israel
 • Norregårds särskola
 • Grönkullaskolan
 • SIP
 • Ljungfälle
 • Bäckarslövsskolan    
 • Hjortsbergaskolans personal

Kontakta mig gärna för mer information eller boka tid för ert projekt: