Välkommen till skapandets kuperade och äventyrliga landskap av färg, form, ord och rytm för barn och ungdomar. Jag har en lång och bred erfarenhet av skapande skolprojekt och brinner för det fria skapandet, kreativiteten och fantasin som en av den viktigaste naturresursen vi människor besitter och är menade att tillföra världen.


Från och med denna hösttermin och hela 2021 är det möjligt för personalen som en del av skapande skola projektet och utan extra kostnad ta del av föreläsningen Andningspausen. Andetaget är det billigaste och mest effektiva och helt klart det nyttigaste sättet att värna om hälsa, för stresshantering och hålla sig alert. Här kan du läsa mer.Det kreativa rummet är:

  • Utrymmet för barn och ungdomar att kravlöst leka med inre och yttre verkligheter.
  • Att fritt experimentera med fantasi och idéer.
  • En frizon utan bedömningar och krav, där ord som fint och fult har mindre betydelse.
  • En plats att utforska färgkombinationer, former, formuleringar och rytmer.
  • Ett kreativrum där skaparmetod, material, idéer och inre bilder utmanar till eget tänkande i en kreativ process, i eget arbete eller i team.
  • Där inte vilda fantasier måste hållas tillbaka för att de verkar omöjliga eller inte blir förstådda av någon annan.

Jag använder mig av fria, ursprungliga skaparformer som människor i alla kulturer och i alla tider brukat. De flesta barn dansar, målar, skriver, spelat teater och använder sin fantasi lika  naturligt som de släpper bordskivan och tar sitt första steg.   Som Picasso uttryckte det ”alla barn är konstnärer, svårigheten är att fortsätta vara det när vi blir vuxna”.  Einstein gav rådet “Skriv sagor” på frågan om hur man skulle kunna bli lika intelligent som honom.

Grimslövskolans skapande skola projekt

I mina workshops förbereder jag ett tryggt utrymme för kreativitetens gynnsamma kaos, från idé till färdigt alster och ordning.Papier Mache – Storytelling – Experimntellt måleri – Dans

Papier Mache är en lustfylld skaparmetod som lockar fram fantasin och lek genom att använda skräp. Allt är möjligt i papier mache. Alla blir en återvinnare. Papier Mache är en fysisk skaparform där barnen får riva och slita i papper, kladda med lim, klippa i kartong och hönsgaller, välja och pilla med pärlor, knyta snören, färga med silkespapper, dekorera med allsköns krimskrams och oemotståndligt stjärnglitter.

Jag använder även storytelling, experimentellt måleri, fridans som andra skapande språk och uttrycksformer för att blanda dessa i en och samma workshop. Yggdrasil myten, ett världsarv som, har jag märkt, är mer omtalad i andra länder än i Sverige. En myt som sätter igång härlig fantasi och som jag även använder i företags kick-off och andra workshops jag håller. Sagan om regnbågen och den blå staden är en annan berättelse som stimulerar eget skapande att ta ut svängarna genom måleri, dans eller papier mache.

Det var en gång en tjej och en kille som ville gifta sig men en svamp ställde sig i vägen för att förgifta dem. Men tjejen och killen lyckades ta sig förbi genom att spruta grädde på svampen och allt slutade gott! Åk 8 Teleborgskolan

 Jag har haft glädjen att jobba med kreativitet  de senaste 20 åren i företag, privata grupper och mängder av skapande skola projekt både i Sverige och i Israel. Jag är själv självlärd främst för att jag ville det och genom att hålla workshop. Min inre konstnär steg fram och tog plats då jag för många år sedan lämnade tryggheten och började leva i Israel. Utan språk och i främmande kultur fann jag och papier mache konsten varandra och sedan dess har inget varit sig likt. Där började jag och andra som tyckte vi borde bry oss om Moder Jord sprida ekologi som då var ett så gott som okänt begrepp där. Jag började hålla workshops och blev också antagen till en anrik konstnärsmarknad i hjärtat av Telaviv där jag sålde mina alster tisdagar och fredagar. Fascinerad och passionerad av papaier machens frigörande kraft höll jag kurser i köket dit människor varje vecka tog sig från olika delar av landet.Sedan dess har jag utbildat mig i Symbolpedagogik där olika former av skapande språk används, Nlp coachning, lösningsfokus, frigörande dans och jobbar nu regelbundet varje vecka med Yoga klasser samt erbjuder kreativa workshops av varierande slag, kick off och föreläsningar om Andningspausen.

Ljungfälleskolans skapande skola projekt för särskolan.

Hur det går till!
Kontakta mig och berätta om era tankar runt skolprojektet. Vi träffas live eller via nätet och blandar våra idéer och från vår erfarenhetsbank tills det känns rätt och alla känner inspiration.

Skapande skola på varje fritidsgård i hela Ystads kommun. Jag och två andra pedagoger inom dans och musik var involverade. Projektet avslutades med att 700 barn med föräldrar samlades i en stor park och varje fridsgård kom med sina delar till den jätte orm som sattes samma till sång och dans.