Andningspausen är en del av RawArt som står för den oförädlade naturkraften vi besitter och har tillgång till. Andning, rörelser och skapandet. Kulturen vi lever i har förvridit nacken på lust för teknik, logiska förklaringar, vetenskap och effektivitet.

Vi glömmer att vi är en del av växtligheten, djurriket och att jorden inte är något vi lånar av våra barn. Jorden är något vi delar och som försörjer oss.
Vårt ekonomiska system har inte mycket för medvetna personer som är tillfredsställda och kan fylla en stor del av behoven av det som är gratis.
Det som vi har till förfogande såsom inre lugn och enorm kraft.

Ur varje andetag kan vi utvinna energi, få tillgång till en djupare visdom, förse kroppens nervsystem, organ, hormoner och försec ellerna med nödvändigt syre. När vi andas ut lugnar vi systemet, smälter mat, intryck, insikter och idéer samt släpper ut gifter.

Varje timme andas vi runt 1000 andetag. Några av dessa kan vi alla sjunka in i och ta vår kapacitet i besittning. Nämligen att använda vår viljestyrda förmåga till att fördjupa oss i den automatik vårt system sköts med.

Den åtta delade andningen för energi och för att släppa stress.

Detta är en enastående andningsteknik för dig som vill sova gott och vara pigg och alert följande dag. En teknik som gör det svårt att slinka undan i tankar. Sätt din klocka på en tid mellan 3 – 11 minuter och gör den varje dag. Varför inte ta dig an en 40 dagars utmaning?

Sätt dig i en för dig skön meditativ ställning. Det kan vara på en stol, en kudde eller direkt på golvet eller varför inte i naturen. Ryggen ska vara rak, nacken lång och tänk dig att du har en krona på huvudet.

Stäng ögonen och koncentrera dig på ditt andetag. Börja med att fylla magen några gånger med luft och andas ut långsamt. Fokuserar därefter på diafragman genom andningen, låt inandningen hjälpa dig att sträcka denna viktigaste andningsmuskel.

Andas därefter några djupa andetag, fyll magen med luft, vidare upp i diafragman och bröstkorgen. Andas ut långsamt samtidigt som du landar i kroppen, i närvaro och i nuet.

Andas nu in åtta puffar genom näsan. Gör sedan ut en kraftfull utandning. Fortsätt i de antal minuter du bestämt dig för. Avsluta med en djup inandning, håll andan i 5-10 sekunder, andas ut. Andas in, håll andan i 10-20 sekunder samtidigt som du rullar på skuldrorna. Andas ut kraftfullt. Andas in djupt, håll andan i 10 – 20 sekunder och rulla dina axlar så snabbt du kan. Andas ut och vila.

Varje månad kommer du få en eller ett par kreativ cocktails från mig, ett nyhetsbrev som har med andning, rörelse och kreativitet att göra samt få information om kurser föreläsningar eller annat roligt. Låt oss tillsammans skapa ett vänligare samhälle för allt levande! Låt oss var och en genom att välja bort stress skapa ett samhälle som mer lever i takt med naturliga cykler än med klockvisaren. Låt oss andas, ett andetag i taget i närvaro och i meningsfullhet.


Andas lugnt!
Sofi