Skapande uttryck, symboler och metaforer i individuell  coachning är en äventyrlig, kraftfull och organisk process.
Genom bildarbete får vi tillgång till fler synvinklar än logiska resonemang.

Bli en graffita
Väggen som var och varannan går in i är egentligen inget märkligt. Kolla naturen, den skiftar ständigt. Vi kom alla ut ur livmodern, och så var det slut på det livet. Dedan barndomen, ungdomstiden. Folk dör. nya föds. Vi kommer till slutet av relationer, vi har deer som vill utvecklas, vi trycks på inifrån att utveckla potential och ge det plats i vårt liv. Nystarta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

Men vi lever också i en spännande tid där det är inne att vara sitt egna jag. Med självhjälp program och ängder av människor som avvikit från de normala sättaet att leva och tänka vidgar sanningen och visar på andra sätt att leva och verka. Jag har under alla år av eget skapande och de jag sett i mina kurser att med skapandet kommer man långt. Att skapandet får oss att slapna av.   etta kan skapa stress och en känsla av att vara vilsen eller tom. För att hantera dessa känslor flyr vi in i kan vi med stress låta bl att känna dessa, med drpger fylla tomrummet  som många hanterar med olika former av missbruk. När vi vill något innerligt, inte trivs med oss själva eller vårt liv, har drömmar vi lägger på hyllan för att nöja oss med ett ”vanlig” liv,  kan det beror på att vi förvillat bort oss i egna, familjens och kulturella urgamla trossystem. Dessa påverkar våra känslor och tankar men framförallt vår självbild och självkänsla. Vår skapande intelligens är en källa som – bistår oss med samma kraft som får en maFör att hantera dessaskros att växa genom asfalt för att breda ut sina kronblad mot solen oberoende om folk försöker utrota den eller älskar den. – gör oss seende på samma sätt som ”pojken i kejsarens nya kläder”  och förser oss med förmågor att välja annorlunda än de val som lett oss till situationen vi befinner oss i -gör oss stadigt rotade i oss själva och därför mindre rädda att misslyckas, våga mer och att vi trivs i det vilda utanför trygghetens ramar – inbjder oss att vara i kontakt med intuition och snabt upptäcka vad ”magkänslan” säger – utvecklas som människa och tar vara på vår personlighet, våra resurser och talanger. I inre bildarbete är vägen sällan rak mellan A och B utan mer likt en larv, puppa och fjärils process. Den förändrar oss oftast i grunden, på sitt eget sätt och vi förstår oftast utan att riktig fatta. Men det är inte å konstig. Det mesta av oss sköts till 95-97% av en intelligens. Vi slipper med andra ord att hålla igång hjärtat, kolla i instruktionsböcker hur vi  ska svälja eller få tånaglarna att växa under tiden vi kör. OLYMPUS DIGITAL CAMERA fjäril process OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_0213OLYMPUS DIGITAL CAMERA   .har vi ett samtal på ca 15 minuter utan kostnad för att

 

 

 

 

Detta kan skapa stress och istället för att ifrågasätta föreställningarna är det många som i hemlighet lever med tron att det är dem som person det är fel på. Det bidrar ofta till känslan av tomhet, ensamhet, utanförskap (även om man har många vänner och några hundra Facebook kompisar) och saknar passion och livskraft.

orange 3

Många av oss kan uppleva detta som stress eller att vi känner oss vilsna eller tomma. Vi finns, men lever inte, vi är och försöker passa in,  men tycker inte om oss själva. Detta kan leda till depression, missbruk, utbrändhet och sjukdom.

Vi lever idag med ett ständigt brus i vårt yttre. Marknadskrafterna vill åt våra plånböcker genom att spela på våra mest sårbara känslor och andlig svält.

De skaparformer vi använde oss av som barn för att uttrycka oss genom, lämnade vi därhän allteftersom kraven på det vi gjorde Skapandet har också fått

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *