Papier Mache

                                       

Alla som känner mig vet att när Papier Mache kommer på tal är jag ostopplig och kan  inte sluta prata om denna mustiga, vilda, nonchalanta skaparform. Detsamma gäller när jag skapar, det är helt enkelt svårt att sluta. Lite till, lite till….en stund till….ohups det blev visst en halv dag. 

Jag har samlat ihop lite material som jag hoppas ger dig inspiration!

untitled-design-1Papier Mache är skaparformen som saknar regler, gör dig kreativ och ger fantasin vingar att flyga högt. Du kan göra hur stort eller litet du vill. Frossa i modern konst som ingen förstår kanske inte du heller.

Du kan skapa smycken, designa föremål till ditt hem, bygga teaterscener, skräckdjur, hjärtliga hjärtan, blommor kanske prinsessor som jag och behöver stå på en pall för att nå upp för att måla huvudet.

Du kan skapa ensam (i skapandet är ingen egentligen ensam eftersom vi är med vår själ och inre konstnär), med vänner, partners, barn, morföräldrar, arbetskamrater, okända.

När vi skapar är vi alla jämnåriga och jämbördiga. I skapandet finns ett utrymme där vi kan mötas bortom det vanemässiga snacket och roller.

Tips!…….på hur du gör härlig papier mache smet som är full av möjligheter. Njut av processen, använd varmt vatten. Att slita och dra är ett fantastiskt sätt att sätta igång hela hjärnan och skrämmer perfektionisten som många av oss stångas med på flykten. Kan även kallas för  Mindfullness och meditation.

 

Tips! på hur du kan omvandla en tom slängfärdig glasburk till en godisburk. Utmärkt för kaffebordet, håller flugorna borta och har du inga riktiga chokladbollar kan har du i alla fall låtsasbollar. Denna papier mache teknik kan du använda till att klä in det mesta och leka fram former som du gillar omge dig med. Du får också ett recept på utsökta himmelskt goda rawfoodbollar rullade i kokos.

Tips!Magneter

                                                     Ha det roligt!!!!!
IMG_3740